icon

Hypotekárny úver a rodičovský príspevok

77zuzka7
4. mar 2018

Pekny vecer prajem kazdemu chcela by som sa spytat ktora banka akceptuje rodičovský príspevok plus prijem z prace ak by mi vedel niekto poradiť bola by som velmi vďačná. Vopred Dakujem za info 🙂

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
janina1127
5. mar 2018

Presne ma napadla otázka ako @lenkakravcova či ste na daný pomyselný úver dvaja, alebo by si on chcela požiadať sama? A v akej výške by mal byť?

kater_by
5. mar 2018

Myslim že sa berie do úvahy len materska ako príjem. Rodičovský už nie teda ak sa nemýlim

nelinka2009
5. mar 2018

@77zuzka7 ziadna neuzna soc. davku akykolvek, nemozu.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
nelinka2009
5. mar 2018

@lenkakravcova schvalia, ak ma manzel dostatocny prijem a nehnutelnist doatatocnu hodnotu

jezurka47
5. mar 2018

Mne známa povedala, že vraj muž na živnosť a žena na RAD a hypotéku dokonca na dom dostali 😁

nelinka2009
5. mar 2018

@jezurka47 ak ma dobre danove muz tak preco nie??

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
ivanamyl
5. mar 2018

ked ma manzel dobry prijem, schvalia Vam.

nelinka2009
5. mar 2018

@lenkakravcova no som na rodicaku, tak to teraz moc nesledujem, ale menili to od januara a myslim, ze 20% musite mat vlastne... Ale niesom si uplne usta, nech ma opravia diwvcata co teraz robia, lebo ja som uz 2 roky mimo...

77zuzka7
autor
5. mar 2018

Ja si chcem brat sama hypoteku som zamestnaná na dobu neurčitú a uz pracujem čiže ja prijem mam len ci mi dotoho zarátajú rod.prispevok som chcela vediet ale Dakujem vam velmi pekne

77zuzka7
autor
5. mar 2018

@lenkakravcova ano ja som slobodná mamicka

cecilia68
5. mar 2018

@lenkakravcova Myslím, že teraz od júna budú dávať len 70% z hodnoty nehnuteľnosti a ak má muž dostatočný príjem, jemu dajú aj samému, ty tam nebudeš figurovať. Ak má menší príjem a chceli by ste brať spoločne, rodičák sa neakceptuje.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
nelinka2009
6. mar 2018

@77zuzka7 ziadna soc. davka sa zaratavat nebude, len tvoj prijem z prace

77zuzka7
autor
6. mar 2018

No dnes som sa bola spytat v banke a ak mi da urad prace potvrdenie o rodičovskom príspevku tak akceptujú

mischelin89
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
ipurple
12. mar 2018

Niektore akceptuju niektore nie.napr.csob nie,vub,prima banka ano

mima86
12. mar 2018

@ipurple mne csob akceptovala, aj ked je pravda, ze sme si nebrali novy uver, ale sme refinancovali a manzel ma dobry prijem. Ale viem, ze nam to tam zapocitavali.

ajko2011
12. mar 2018

Podľa toho aký máte príjem. Z toho vám odrátajú životné minimum na vás, na dieťa niečo a keď vám ostane na splátku hypotéky, tak je šanca ju dostať.

ipurple
12. mar 2018

@mima86 a kedy ste refinancovali?mne brali iba pridavky na deti

mima86
12. mar 2018

@ipurple vlani v oktobri, dokonca som vtedy bola na md, ale povedali mi, ze mi zarataju len rodicak, kedze ten som zacala poberat v decembri. Aj ked si myslim, ze toto az tak nezavazilo, hlavny bol manzelov plat.