icon

Inflácia a platy

4. okt 2022

Ahojte, prosim vás zaujima ma v reáli o či a o kolko % vám zdvihli platy. Mne manžel povedal, že nakoľko inflácia je 20% , tak o toľko mi majú zdvihnúť aj plat. Zdvihli mi ho iba o 10% . Pracujem v školstve. Je to podľa vás v poriadku či mám si radšej hľadať niečo iné? Ďakujem.

Strana
z9
moncici7
7. okt 2022

@elementissa presne este by si vacsina mala nastudovat aky ma vyvoj kriza, neskor prichadza rast, nikto nevie kedy sa to zlomi, ale zlomi sa to tak to bolo pri vsetkych hospodarskych krizach takto to bude aj teraz.

duves
7. okt 2022

Nikde nič nepridávajú, a to pracujem v bankovníctve. Práve naopak, budú prepúšťať.

gab1sol
7. okt 2022

@duves v zlej banke, nám pridali. 😉 Ale uvidíme, čo bude po skončení roka.

astero2
7. okt 2022

@gab1sol poznám jednoho v Prima banke a tomu vraj nepridali niekoľko rokov

gab1sol
7. okt 2022

@astero2 ja som pracovala v PBS a tam by som ani nečakala, že mi pridajú…

astero2
7. okt 2022

@gab1sol fakt sú tam pracovné podmienky/platy (centrála) horšie v porovnaní s bankami v BA?

gab1sol
7. okt 2022

@astero2 z PBS som odišla v 2014, išla som do korporatu mimo banku a potom som bola doma s deťmi za sebou. Teraz som necelý rok v inej banke a síce nástupný bol na úrovni PBS, teda o niečo viac, ale už mi ho zvýšili. Na druhej strane, v PBS som nastúpila na pozíciu a behom polroka, stále za ten istý plat som robila súbežne tri pozície.

gab1sol
7. okt 2022

@astero2 a ešte, ja som pracovala na centrále, ale na tej bratislavskej, v Digitalparku, kde bolo aj vedenie banky.

astero2
7. okt 2022

@gab1sol tak teda veľa štastia v novej práci, určite aspoň benefity sú tam lepšie ako v PBS, kde je vraj permanentne zatrhnutý home office, okrem iného...

zobaka
7. okt 2022

ja som za 6 rokov nemala zvyseny plat, moja frustracia nabera grády 😅

Strana
z9