Invalidný dôchodok v mladom veku
Mám 27 rokov moja kamoška ma 20 rokov od 13 chodila po psychiatriach rezala sa zabíjala sa a teraz jej schvalili dôchodok 580 plný eur plus jej vyplatili 21 tisíc eur na účet ako invalid z mladosti narodila sa jej dcérka pobera nejakých 443 eur plus ID a rieši si opatrovateľsky príspevok jej matka na ňu čiže ďalších 600 eur každý mesiac ...neviem nieje to fér
to mas zvlastne okolie, vsetci maju nehorazne peniaze z ID zo socialnej poistovne 😂
Ty kde žiješ? Alebo na čom ficis? Takto to nefunguje ako si to tu napísala 🤦♀️
to mas zvlastne okolie, vsetci maju nehorazne peniaze z ID zo socialnej poistovne 😂
@zobaka stačí prísť na psychiatriu otvorené oddelenie a hneď by si videla tých ľudí a ich dôchodky
Ty kde žiješ? Alebo na čom ficis? Takto to nefunguje ako si to tu napísala 🤦♀️
@jaass a ako ??? Sama mám ID z mladosti ale len polovičný takže sa v tom pohybujem moja ;)
Autorka , tvoja kamoška dostala očividne doplatok 3 roky späť ID .. asi má 21 rokov. Lebo to tak vychádza 21000 /580e = 36 mesiacov. A tri roky späť vie SP doplatiť.
autorka - dochodok ak ma plny moze mat sumu, ktoru si napisala, ta je realna, ale naozaj ID sa da dostat len od 18 rokov, takze kvazi keby jej doplatili 2 roky je to nejakych 14 000 tisic eur..k tomu este nejake 13 dochodky...
@1ryba ja ale mám od 18 čiže som nedostala veľa peňazí ;))) ale kamoška to spravila cielene
Autorka , tvoja kamoška dostala očividne doplatok 3 roky späť ID .. asi má 21 rokov. Lebo to tak vychádza 21000 /580e = 36 mesiacov. A tri roky späť vie SP doplatiť.
@zalka áno bude mať 21
autorka - aj ty mas? no tak to ste dobra partia 😉
takze aj ty poberas ID od 18 rokov, a tipujem ze si v zivote nepracovala tak je?
Tak ti len poradím, nezáviď nikdy nikomu. Lebo ťa to zničí moja zlata 😊😉
autorka - aj ty mas? no tak to ste dobra partia 😉
@zobaka ja mám len polovičný a pracujem normalne na plný úväzok aj nocne na pumpe robim 🙂
a ty sa na co liecis? tiez uhrata depresia?
neverim, to by bolo max 2 roky po 18tke ked ma 20, ina suma by to bola, inak ked mala pokusy o samovrazdu a rezala sa, znamena, ze ma zrejme nejaku bipolarnu poruchu, alebo nieco ine, takze vobec nie je lahke zit s takou diagnozou
@zobaka
alebo borderline, tiez nezavideniahidne. Hrozne dg sú to, a nie sú hlavne vidno na prvý pohľad. Taki ked povedia, ze maju plný ID, každý by ich v zuboch rozniesol, lebo ved fajn ľudia, len sú "leniví, tak ho... robia". Radšej budem robiť a obcas pozriem ako mat takéto dg.
@autorka,
ty nie si kompletná a tiez by sa ti hodili taky menzmsi ID -na hlavu! Bzd ty vďačná, ze nemáš to co ta zena. Zila som s partnerom, bol na ID uz krátko pred 30tkou.
Ver, ze tých 1600e ti za to nestojí. Oni maju nahovno zivot, o psychike ani nehovorim!
Ty si myslis ze dusevna choroba je med lizat, co?
Alebo ked si chce ublizovat, ty myslis ze to neboli? Ze to je len tak?
Ta tvoja "kamoska" mozno nikdy nebude mat poriadne zamestnanie, horsiu perspektivu, ma malu sancu na bohaty a plny zivot, a navyse jej zdravi ludia budu zavidiet socialny prispevok.
Nuze, jej pravdepodobne nikdy lepsie nebude.
Ty, ked si maknes, tak tych 20 tisic budes mat za par rokov, a potom zvysok zivota budes mat vzdy viac ako ona, a navyse aj zdravie. Ziadne limity. Ziadne ohlady. Robit si co chces, kedy chces, nebrat lieky, netrapit sa vedlajsimi ucinkami.
Este si mlada a blba, to jedine ta ospravedlnuje, ze to nechapes. Ale ked budes mat to stastie, ze sa dozijes aspon stredneho veku, tak potom snad pochopis.
A len tak mimochodom, zivot nie je fer. Nikdy nebol, nikdy nebude.
@1ryba nie cielene si pytala dochodok od 21 aby jej vyplatili peniaze mohla mať už v 18-stke ale dala si ziadost na ID až ako skoro 21 ročná
Sociálny stat je pekná idea ale presne takto to konci…. Nie nie je to spravodlivé
@1ryba ma za sebou od 13 rokov asi 50 hospitalizácii aj základnu školu musela dokončiť v sanotóriu aby mala skončený 9 ročník
Tak uplne fer by bolo, keby ste mali obidve rovnaky prijem od statu, ale aj rovnake problemy a diagnozy. Ale neviem, ci o taketo "fer" stojis.
Neviem nakoľko je tá suma reálna.. a vlastne je to aj úplne jedno.. Zjavne netušíš čo je to mať vážne problémy so psychikou.. Keby áno, tak by si vedela, že aj keby jej poslali 500tis, aj tak to za to nestojí.. A nie, s takýmto postojom kamoška naozaj nie si....
@1ryba pozri ja sa v tom pohybujem tiež velmi dkho a viem ako to chodí mam okolo seba dosť ľudí na to aby som to vedela