icon

Investovanie do kryptomeny

6. jún 2025

Chcem sa opýtať. Robíte tu niekto s krypto. Včera mi kamoska ukazovala , že jej známa ukázala ako zarobiť na krypto. Že tam vložila 900€ a po týždni mala 1400€. Ukazovala mi to , takže jej to verím. Ja som ale o tomto kedysi citala , kľudne môže o všetko prísť. Povedala som jej to , že si sa nebojí , že jej tie peniaze odrazu zmiznú. Že známa jej povedala , že minimálna šanca. Pýtam sa či sa dá menej. Že nie minimálne 900. Tak akože pre mňa 900 je už obrovský peniaz. Pre ňu asi za necht , keď sa nebojí. Ale tak zaujalo ma to. Lebo keď som si to vygooglila. Našlo mi mnoho stránok aj s minimálnym vkladom. Lenze , ja som dost človek , že pokiaľ sa jedna o peniaze dávam si veľký pozor. Mne nerastú na strome. Ja sa nedám oklamať. Takže tým stránkam neverim. Ale mám chrobáka v hlave. Tak dajte skúsenosti atd. Kto vie a ma poznatky. Ako kto dopadol. Diky.

Strana
z3
katrin21
7. jún 2025

Foto

ruxandra
7. jún 2025
@katrin21

@ruxandra prepac , ale ja nepisem o pyramidovej hre..to prr. Ja pisem o klasickom obchodovani, ziadne hry. Mozes si kupit aj napr.v binance, alebo revolut,je ich viac ... ani, kazde investovanie je rizikovejsie, ako terminovane ucty alebo dlhopisy, potom este fondy samozrejme ideal 500tka, ale to je skor tiez na dlhodobe ,nie ze do tyzdna mas prachy hore, to tak nefunguje...

Ale si vezmi, ze ked niekto kupil kedysi napr.bitcoin za 5 tis a pockal, dnes ma krasny zisk..to iste ETH, stalo 250 - 500e a dnes je okolo 2tisic tusim.
Takze kto si nastuduje a zvazi realne, kolko moze vlozit aby tam nemal samozrejme vacsinu penazi ,tak moze aj zarobit ,ale nie zo dna na den ,aj ked moze sa stat ze to vyskoci behom mesiaca...

@katrin21 samozrejme, to o čom hovoríš ty, je uplne niečo ine ako spomína autorka. Hlavne, je to dlhodobé, autorka hovorí o tom, ze jej kamoška mala za týždeň viac ako 50% zisk a to je každému pricetnemu človeku jasne, ze je podvod.
Prepáč, nechcela som tým predchádzajúcim komentom mieriť na teba 🙂

pieksamaki
7. jún 2025
@kmttrinity

Mám kolegu ktorý investoval 250€ . Za 3 dni mal 650€. Tak isto mi ukazoval graf ako mu to stúpa .Asi o týždeň mu volala pani hovoriaca Poľsko Slovensky že keď investuje 2000 € tak bude obchodovať za neho kryptoboot (to naozaj existuje) a bude mu odvádzať zo zisku 25% za to obchodovanie s kryptobootom. Tak investoval 2000€. Cez víkend zarobil 12500 + - nepamätám si presne. A teraz to príde ….Chcel teda vybrať 10000€ … pani volala že nie je problém ale krypto burza zastavila výber a požadovala 5000€ za licenciu ktorú treba kvôli praniu špinavých penazi. Tak ich slušne poslal do preč . Každý deň 2..3 telefonáty že treba to zaplatiť inak peniaze nedostane.Opakoval do blba že 5000€ nemá . Tak sa ponúkli že mu tých 5000 požičajú a on potom vráti s tých 10000.Neposlali mu naraz ale po 200-300€ a tie mal obratom preposielat na rôzne kryptomenove adresy. Keď toto všetko prebehlo tak hurá poďme vyberať 10000 . Ale hops…este treba 2000€ ako daň nakoľko fiktívna burza bola v Anglicku.Je to akože jednorazová daň a potom už sa nikdy nič ako daň nebude musieť platiť.Samozrejme že odmietol platiť ďalšie € a tak sa začali vyhrážať exekútorom Graf sa zastavil a viac už nezarabal…pani sa odmlcala a je pokoj na bojisku…Takže kolega prišiel o 2250€ a je spokojný . Obchodujem s kryptoaktivami na 3 rôznych burzách a viem čo a ako. Platia sa sieťové poplatky čo je normálna vec a idú automaticky pri predaji krypta a áno , plati sa daň ale keďže žijem na SVK tak ju platím na SVK ( Podľa súčasnej legislatívy musí fyzická osoba pri predaji kryptomien odviesť 19 % daň z príjmu a 14 % zdravotný odvod )nie v Anglicku.už keď platil tých 250€ som mu hovoril že nech neblázni a je to podvod.Oči mal veľké keď videl graf ako mu to pekne zarába. A tak môže byt rad že neprišiel o viac.

@kmttrinity presne tak......toto je to ako to funguje

autor
7. jún 2025
@rayla

Mentálny mudrlant si v prvom rade Ty. Píšeš, že pre teba je 900 vela, ale ze máš chrobáka v hlave.. Veľa ľudí sleduje finančné trhy, vrátane tých " mudrlanriv", ktorí ti tu napísali, ako to je. Že im nerozumieš, nie je predsa ich problém.. a nie, nepodakovala si všetkým, ktorí tomu rozumejú či majú skúsenosť a napísali ti.. Skôr si sa im vysmiala a znevazovala ich skusenosti. Tak kľudne žasni ďalej🙂

@rayla ebe fakt. Chrobáka som myslela , že som mala pred očami ten graf … nie hneď vidinu investície. To by ma nenapadlo ani keby mi fakt potvrdilo toto xxx ľudí. Aj tak by som sa bála. Proste som stále myslela na to ako je to mozme / ten chrobak /. Úplne tento konik sa smejem aký ľudia hneď idú človeka zosmiešňovať a urážať. Len preto že sa slušne opýta. Áno tu jedna už napísala. Tu som na zlej adrese veru. Lebo tu pár sa slušne vyjadrilo. A ten zvysok ako drzé opice

matusformanek
7. jún 2025

Nespekulujte. Presne pre toto ma krypto zlú povesť ako aj rôzne iné seriózne investície. Lebo ľudia tomu nerozumejú a hľadajú rýchle cesty k zbohatnutiu. Kľudne vysvetlím ako bitcoin funguje, ako fungujú indexove etf. Je plno úžasných možnosti ako budovať majetok ale chce to čas a vzdelávanie. Rýchle cesty sú na 99 percent podvod alebo ponzi schéma. Neblaznite, neriskujte že stratíte všetky svoje peniaze na takýchto netransparentnych projektoch, ved ani neviete čo kupujete

autor
7. jún 2025
@matusformanek

Nespekulujte. Presne pre toto ma krypto zlú povesť ako aj rôzne iné seriózne investície. Lebo ľudia tomu nerozumejú a hľadajú rýchle cesty k zbohatnutiu. Kľudne vysvetlím ako bitcoin funguje, ako fungujú indexove etf. Je plno úžasných možnosti ako budovať majetok ale chce to čas a vzdelávanie. Rýchle cesty sú na 99 percent podvod alebo ponzi schéma. Neblaznite, neriskujte že stratíte všetky svoje peniaze na takýchto netransparentnych projektoch, ved ani neviete čo kupujete

@matusformanek inteligentný koment. Ďakujem.

matusformanek
7. jún 2025

Ďakujem, snažím sa o transparentné vzdelávanie v oblasti financií a investovania. Ak chcete, rad odporučím kvalitné zdroje. Pozrite si YouTube kanál Investiční brambora, Bitcoinovej kanál (kicom), knihy dominika stroukala o bitcoine, knihu Jakuba dvoraka - pruvodce pro pasivni investovaní. Pripadne vysvetlím ďalej https://bluenumbers.sk/ máme aj fb stránku

matusformanek
7. jún 2025

Častokrát vidím že ľudia bezhlavo siahnu po prvom čo ide okolo alebo čo im kamarát pri pive odporučil. Pritom keď kupujem napr bicykel tak mesiace študujem, porovnávam, vyberám, čítam recenzie. Pri financiách a investovaní to ma platiť 10 násobne

muchotrafka298
7. jún 2025

Ja napisem vlastnu skusenost, bola som viackrat oslovenena ludmi, ktorych som poznala roky osobne na investovanie /nie kryptomeny/. Tiez ukazovali grafy, tabulky, ktorym ani sami nerozumeli a tvrdili, ako uzasne na tom zarabaju a jak mne chcu dopriat tiez ten pocit, ze mam na luxusne dovolenky a drahe nehnutelnosti. Ako oni maju z par stoviek za par dni tisice EUR na ucte a ako uzasne sa mi zmeni zivot. Jedneho som vladala pocuvat, dalsich som rovno poslala kade lahsie. Vsetko to boli ludia, nie blizki, ale taki, ktorych som roky poznala a stretavala sa s nimi. Po mojom odmietnuti som bola okamzite na socialnych sietach zablokovana a uz ma nepozdravili ani na ulici. Takze urcite bola ich snaha o ziskanie mojich penazi na investovanie nezistna a chceli mi pomoct.

rayla
7. jún 2025

Tak sa bav s materou, ty "ebe"...

autor
7. jún 2025
@muchotrafka298

Ja napisem vlastnu skusenost, bola som viackrat oslovenena ludmi, ktorych som poznala roky osobne na investovanie /nie kryptomeny/. Tiez ukazovali grafy, tabulky, ktorym ani sami nerozumeli a tvrdili, ako uzasne na tom zarabaju a jak mne chcu dopriat tiez ten pocit, ze mam na luxusne dovolenky a drahe nehnutelnosti. Ako oni maju z par stoviek za par dni tisice EUR na ucte a ako uzasne sa mi zmeni zivot. Jedneho som vladala pocuvat, dalsich som rovno poslala kade lahsie. Vsetko to boli ludia, nie blizki, ale taki, ktorych som roky poznala a stretavala sa s nimi. Po mojom odmietnuti som bola okamzite na socialnych sietach zablokovana a uz ma nepozdravili ani na ulici. Takze urcite bola ich snaha o ziskanie mojich penazi na investovanie nezistna a chceli mi pomoct.

@muchotrafka298 no dobre a naozaj tak zili ako rozpravali ? Ja okolo seba vidim vela ludi ktori si fakt ziju levely a neviem z coho. My s muzom mame dokopy cca 4000€ Ale akoze nezijeme si lebely. Ziadne luxusne dovolenky. Ziadne dtahe auto na lizing. Ziadne nakupy len tak. Plne kose jedla. Vsetko sa vyrata. Poplati max 2x za mesuac vecera spolu . A nic neostane . A ja okolo seba fakt vidim levely a neviem ci zarabaju 10 000 mesacne. Ja osobne okolo seba nepoznam ludi co maju problem nieco zaplatit. Maju na vsetko. Neni problem. Som z toho jelen.

muchotrafka298
7. jún 2025

4000 nie je malo, ked vsetko minies, tak mas zlu financnu gramotnost.
No co myslis, ze zili tak ako mne rozpravali? NIe.Len potrebovali dalsich ludi nalakat a skusali najprv kamaratov, lebo tam je dovera, poznate sa, oni by neoklamali. Ale ano, ked potrebuju zhanat dalsich do pyramidy, tam slusnost ide bokom.

sifo
8. jún 2025

Najstabilnejšia kryptomena je Bitcoin. Tam je pravdepodobnosť straty peňazí extrémne nízka.
Ale aj tá je veľmi volatilná, takže nie je možné očakávať zisk za týždeň. Oplatí sa tam dať peniaze na minimálne rok, ideálne viac.
Môžeš tam dať aj menej ako 10€ len na skúšku keď chceš.
Ale je dobré to spraviť s niekým, kto tomu rozumie, lebo ak tomu vôbec nerozumieš, ľahko spravíš chybu.

mv098
8. jún 2025
@kmttrinity

Mám kolegu ktorý investoval 250€ . Za 3 dni mal 650€. Tak isto mi ukazoval graf ako mu to stúpa .Asi o týždeň mu volala pani hovoriaca Poľsko Slovensky že keď investuje 2000 € tak bude obchodovať za neho kryptoboot (to naozaj existuje) a bude mu odvádzať zo zisku 25% za to obchodovanie s kryptobootom. Tak investoval 2000€. Cez víkend zarobil 12500 + - nepamätám si presne. A teraz to príde ….Chcel teda vybrať 10000€ … pani volala že nie je problém ale krypto burza zastavila výber a požadovala 5000€ za licenciu ktorú treba kvôli praniu špinavých penazi. Tak ich slušne poslal do preč . Každý deň 2..3 telefonáty že treba to zaplatiť inak peniaze nedostane.Opakoval do blba že 5000€ nemá . Tak sa ponúkli že mu tých 5000 požičajú a on potom vráti s tých 10000.Neposlali mu naraz ale po 200-300€ a tie mal obratom preposielat na rôzne kryptomenove adresy. Keď toto všetko prebehlo tak hurá poďme vyberať 10000 . Ale hops…este treba 2000€ ako daň nakoľko fiktívna burza bola v Anglicku.Je to akože jednorazová daň a potom už sa nikdy nič ako daň nebude musieť platiť.Samozrejme že odmietol platiť ďalšie € a tak sa začali vyhrážať exekútorom Graf sa zastavil a viac už nezarabal…pani sa odmlcala a je pokoj na bojisku…Takže kolega prišiel o 2250€ a je spokojný . Obchodujem s kryptoaktivami na 3 rôznych burzách a viem čo a ako. Platia sa sieťové poplatky čo je normálna vec a idú automaticky pri predaji krypta a áno , plati sa daň ale keďže žijem na SVK tak ju platím na SVK ( Podľa súčasnej legislatívy musí fyzická osoba pri predaji kryptomien odviesť 19 % daň z príjmu a 14 % zdravotný odvod )nie v Anglicku.už keď platil tých 250€ som mu hovoril že nech neblázni a je to podvod.Oči mal veľké keď videl graf ako mu to pekne zarába. A tak môže byt rad že neprišiel o viac.

@kmttrinity Plus nielenze kolegu okradli o 2250e, ale predpokladam, ze tie peniaze, co mu poslali a on ich preposielal na zahranicne ucty boli peniaze podobne podvedenych ludi, ako bol on sam a banky odosielatelov ich od neho pytali spat. Posluzil im este aj ako biely kon.

romino
8. jún 2025

Ked si pozriete grafy roznych kryptomien, tak uplne bezne za par dni spravili aj tych +50%
Niektore za tyzdne aj 100vky %.
Take XRP napriklad.
Problem je ten, ze tie rozne kryptomeny aj spadli casto o 90%

Aj to XRP, aj po tom brutalnom raste nedosiahol svoje maximum zpred par rokov.
Isiel po nich americky fin. urad SEC, boli sudy...vtedy padal. Sud po rokoch rozhodol ze predsa len je vsetko v poriadku = zacalo raketovo rast.
Alebo Solana: spajala sa s tym podvodnikom Sam Bankman Fred ...brutalne padala, som myslel ze az zanikne.
Nasledne raketovo rastla. Len ja co som zachytil, tak 2000%
Chcete skusit takuto loteriu ? Ok, prosim.

Len este prichadza problem 2: treba teda v spravnom case aj predat ...a odviest statu az 40% zo zisku !!
To nie je len tak ze si clovek halabala kupuje, predava - vsetko je regulovane, a od tohto roku uz zbiera fin. urad historiu transakcii od tych krypto spolocnosti

Toto su kryptomeny.
Samozrejme, obrovsky pozor pred spolocnostami, ktore tvrdia ze vam zhodnotia peniaze vdaka kryptomenam.
To uz je zase nieco uplne ine !!

Tam sa to hemzi podvodmi. Ze slovko kryptomeny je tam len zastierka. A v skutocnosti su to mnohe len pyramidove hry, k ziadnemu investovaniu do kryptomien tam nedochadza.
Cize akonahle taka spolocnost to prezentuje ako hotovu vec, taky a taky zisk docielite vdaka nam, vlozte presne tolkoto a tolkoto, a za takyto cas ziskate...ved tu je pribeh uspechu Jozka, Ferka... = podvod

tomtom2
8. jún 2025

Na kryptomenách sa dá krásne zarobiť, ale platí, že treba investovať len toľko o koľko si človek môže dovoliť prísť a je to beh na dlhú trať. Tieto get rich quick schémy sú samozrejme podvod, reálne si človek môže zainvestovat aj za 10€. Ako tú už pisali kolegovia, je dôležité si to na začiatok naštudovať. Keď už človek kúpi, hlavne pri poklesoch nepanikáriť. Uvediem príklad, už som to tu niekde písal. V roku 2017 som nakúpil za 2500$ bitcoin a ethereum + pár drobných kryptomien (ktoré takmer všetky klesli skoro na 0 ). 60% investície bol eth asi 30% btc a zvyšok tie drobné meny. V roku 2018 keď prišla takzvaná krypto zima ( pretože ekosystém kryptomien sa vyvíja v 4 ročných cykloch) klesla moja investícia asi na 500$ ale nepredal som to. V roku 2021 pri ďalšom vrchole cyklu už táto investícia mala hodnotu cez 10 000 $. Dnes už máme v kryptomenách investovaných viac ako ročný plat. Ak sa vám nechce o tom študovať, jednoducho si kúpte bitcoin a držte ho aspoň 5 rokov, pretože neexistuje nikto na svete, kto ho držal 5 rokov a prišiel o peniaze. Hoc je to najšťastnejšia a najkonzervatívnejšia mena, stále môžte očakávať v horizonte 5 rokov zhodnotenie v stovkách percent. Veľa šťastia ✌️

tomtom2
8. jún 2025
@tomtom2

Na kryptomenách sa dá krásne zarobiť, ale platí, že treba investovať len toľko o koľko si človek môže dovoliť prísť a je to beh na dlhú trať. Tieto get rich quick schémy sú samozrejme podvod, reálne si človek môže zainvestovat aj za 10€. Ako tú už pisali kolegovia, je dôležité si to na začiatok naštudovať. Keď už človek kúpi, hlavne pri poklesoch nepanikáriť. Uvediem príklad, už som to tu niekde písal. V roku 2017 som nakúpil za 2500$ bitcoin a ethereum + pár drobných kryptomien (ktoré takmer všetky klesli skoro na 0 ). 60% investície bol eth asi 30% btc a zvyšok tie drobné meny. V roku 2018 keď prišla takzvaná krypto zima ( pretože ekosystém kryptomien sa vyvíja v 4 ročných cykloch) klesla moja investícia asi na 500$ ale nepredal som to. V roku 2021 pri ďalšom vrchole cyklu už táto investícia mala hodnotu cez 10 000 $. Dnes už máme v kryptomenách investovaných viac ako ročný plat. Ak sa vám nechce o tom študovať, jednoducho si kúpte bitcoin a držte ho aspoň 5 rokov, pretože neexistuje nikto na svete, kto ho držal 5 rokov a prišiel o peniaze. Hoc je to najšťastnejšia a najkonzervatívnejšia mena, stále môžte očakávať v horizonte 5 rokov zhodnotenie v stovkách percent. Veľa šťastia ✌️

@tomtom2 malo tam byť najväčšia a najkonzervatívnejšia mena. Ešte som zabudol dodať že najväčšou nástrahou pri takej investicii do bitcoinu je práve daný investor sám sebe pretože buď ho ovládne chamtivosť a povie si že ešte to trošku porastie a predá (a samozrejme to padne na polovicu na 2 roky) alebo strach (keď už to padne tak sa človek bojí, pretože vidí milión článkov o tom, ako to všetko klesne na 0 a keď o svojej investicii náhodou ešte povie známym tak si klopú na čelo) ale ak sa cez to dokáže preniesť, odmenou sú krásne výnosy ale naozaj až po rokoch...

sisska96
9. jún 2025

Však každí sme písali to isté čo matusformanek a že my sa nevyznáme v tom 😂 Ach bože

miska1997
9. jún 2025

Cez telegram som sa nechala ojebabrať.. síce suma 50€ a mala som mať vyše 9k 🙃😂🤭 kryptá nejaké. Nerozumiem tomu. Vidiná pekná, no ale bola som ľahšia o padíka 💶 to ja neverím na tieto capiny. Nuž, tu som sa nechala prvý krát. 🤝🏻

romino
10. jún 2025
@matusformanek

@matusformanek @maranco
troska mimo temu, ale spytam sa vas narychlo tu (badam vase prispevky uz nejaku dobu, zda sa ze sa troska vyznate 🙂 )
Poznate investovanie cez EIC ??
Ponukol mi teraz 1 clovek investovat u nich ... ale ma sokovalo, ze hned vstupny poplatok by bol 2.5% .. (a to uz mam akoze mega zlavu🙂 ) .. rocny poplatok za spravu atd.
Vsak to je nevyhodne podla mna. Mam sam napr. XTB ... kde investovanie mam "zadarmo".. vsak asi viete, ze tam clovek priamo nevidi za pri kupe/ predaji zaplatil nejaky poplatok (myslim nejake standardne ETF v eurach).
Zrejme maju nevyhodne nakup/ predaj ceny ... upravene tak, aby skryto zarobili .. neviem.
Ale skratka pri EIC .. mi pride 2.5% len vstupny poplatok dost vela.

Jedinunku vyhodu vidim v tom, ze by som tam nastavil nejaku platbu, a nespekuloval ... co tak troska robim v pripade XTB .. kde mam vacsi dosah, ..ze nenakupujem pravidelne, niekedy vyckavam, dokonca som aj predaval atd. .. t.j. nieco co sa moze vypomstit.
zaujimal by ma vas nazor, dik

matusformanek
11. jún 2025
@romino

@matusformanek @maranco
troska mimo temu, ale spytam sa vas narychlo tu (badam vase prispevky uz nejaku dobu, zda sa ze sa troska vyznate 🙂 )
Poznate investovanie cez EIC ??
Ponukol mi teraz 1 clovek investovat u nich ... ale ma sokovalo, ze hned vstupny poplatok by bol 2.5% .. (a to uz mam akoze mega zlavu🙂 ) .. rocny poplatok za spravu atd.
Vsak to je nevyhodne podla mna. Mam sam napr. XTB ... kde investovanie mam "zadarmo".. vsak asi viete, ze tam clovek priamo nevidi za pri kupe/ predaji zaplatil nejaky poplatok (myslim nejake standardne ETF v eurach).
Zrejme maju nevyhodne nakup/ predaj ceny ... upravene tak, aby skryto zarobili .. neviem.
Ale skratka pri EIC .. mi pride 2.5% len vstupny poplatok dost vela.

Jedinunku vyhodu vidim v tom, ze by som tam nastavil nejaku platbu, a nespekuloval ... co tak troska robim v pripade XTB .. kde mam vacsi dosah, ..ze nenakupujem pravidelne, niekedy vyckavam, dokonca som aj predaval atd. .. t.j. nieco co sa moze vypomstit.
zaujimal by ma vas nazor, dik

@romino Dobrý deň, áno, baví ma to, je to moja veľká záľuba 🙂 v dobrom... a rád aj vysvetlujem veci okolo, vzdelávam, učím na VŠ. Nie som však žiaden platený agent ani sprostredkovateľ, poradca či predajca produktov. Myslím si len, že človek by mal poznať všetky alternatívny dostupné na trhu, rozumieť hlavne tomu, čo robí, čo si vlastne kupuje a vyberie si tak moznosť, ktorá mu vyhovuje. Veľa ludí si kúpi prvý produkt, ktorý ide okolo, lebo mu to "jožko" odporučil. EIC poznám, samozrejme, Neodsudzujem, mnohým klientom vyhovujú. Mne je však proti srsti platiť poplatok za niečo, čo ešte ani nemám. A nie je to len o vstupnom poplatku ,ale aj o priebežnom. Ak sa s vami poradca stretne každý rok a venuje vam par hodin času v obdobiach "krízy" je to ok. Ak len zhrabne poplatok a už o nom nepocujete, tak je to problém..ale to je len moj osobný názor, čo si ja mysliím je nepodstatné. Dôležité je, aby ste vy ako investor boli spokojný. Osobne EIC nemám, ani nechcem. Používam však aktívne XTB, Interactive brokers a aj Finax. každého brokera mám na iný účel a viem prečo. Kupujem ETF, viem ako fungujú, do šrobika, mám nastavené ciele, sumy, časový horizont. Špekulovanie, tak ako píšete, nie je dobrá stratégia. Niekomu stačí poprosiť o názor na internete, vo fóre, niekto chce mať pri sebe "živého človeka" ktorý mu to vysvetlí. Pri investovaní je najdôležitejším orgánom žalúdok-paradoxne to nie je hlava, nie je o to geniálnej tajnej stratégii ale o udržaní emócií na uzde. Ak máte záujem o nové info (nič tajné, všetko je na nete), dávam pozornosti našu otvorenú, slobodnú a transparentnú diskusnú skupinu-bez spamu a reklám: https://www.facebook.com/groups/bluenumbersczsk či môj mini-web: https://matusformanek.com/

matusformanek
11. jún 2025
@miska1997

Cez telegram som sa nechala ojebabrať.. síce suma 50€ a mala som mať vyše 9k 🙃😂🤭 kryptá nejaké. Nerozumiem tomu. Vidiná pekná, no ale bola som ľahšia o padíka 💶 to ja neverím na tieto capiny. Nuž, tu som sa nechala prvý krát. 🤝🏻

@miska1997 stava sa, neberte to v zlom, berte to ako "školné". Nikdy nekupujte to, čomu nerozumiete. Aj krypto, bitcoin konkrétne, sa dá rozumne vysvetliť - ale nie ako špekulácia s vidinou rýchleho zisku do mesiaca, ale ako seriózne a moderné aktívum. Krypto to nie sú len všadeprítomné podvody-ja by som rozlišoval bitcoin a tzv. shitcoiny. Ale aj pri bitcoine sa dá popáliť, ak neviem čo robím. Vzdelanie je prvoradé

sisska96
11. jún 2025
@miska1997

@miska1997 mňa vkuse otravujú firmy ako tilikum napr a ponúkajú. Stále blokujem a stále volajú z druhého čísla

maranco
11. jún 2025
@sisska96

@miska1997 mňa vkuse otravujú firmy ako tilikum napr a ponúkajú. Stále blokujem a stále volajú z druhého čísla

@sisska96 ponúkajú aby si investovala alebo že už máš dávno investované do kryptomeny aj keď o tom netušíš a ponúkajú "pomoc" s výberom zárobku?
čísla z ktorých volajú sa javia ako slovenské alebo ako zahraničné?

bg92
11. jún 2025

To nie je ziadne obchodovanie s kryptom, to je pyramidova schema, ak si niekto aj vyberie odtial peniaze neni to ziadny zisk z tradingu ale je vplateny z investicii novych clenov a ti ked prestanu pribudat tak to krachne. Ano, kto sa zapojil v zaciatkoch tak zarobil, ale amoralne, ziadnym investovanim, splatia to ti, ktorym sa investicia nikdy nevrati.
Prepac ale z mojho pohladu “Investuju” do toho iba financne negramotni ludia. Ziadne zaklady ekonomickej gramotnosti nema clovek, ktory si mysli ze peniaze sa zarabaju klikanim na nejake signaly v mobile. Proste wtf? To nie je investovanie. Aj ty toho asi vela nevies o financiach ked uz mas chorbaka v hlave. Presne na takych zarabaju

romino
11. jún 2025
@matusformanek

@romino Dobrý deň, áno, baví ma to, je to moja veľká záľuba 🙂 v dobrom... a rád aj vysvetlujem veci okolo, vzdelávam, učím na VŠ. Nie som však žiaden platený agent ani sprostredkovateľ, poradca či predajca produktov. Myslím si len, že človek by mal poznať všetky alternatívny dostupné na trhu, rozumieť hlavne tomu, čo robí, čo si vlastne kupuje a vyberie si tak moznosť, ktorá mu vyhovuje. Veľa ludí si kúpi prvý produkt, ktorý ide okolo, lebo mu to "jožko" odporučil. EIC poznám, samozrejme, Neodsudzujem, mnohým klientom vyhovujú. Mne je však proti srsti platiť poplatok za niečo, čo ešte ani nemám. A nie je to len o vstupnom poplatku ,ale aj o priebežnom. Ak sa s vami poradca stretne každý rok a venuje vam par hodin času v obdobiach "krízy" je to ok. Ak len zhrabne poplatok a už o nom nepocujete, tak je to problém..ale to je len moj osobný názor, čo si ja mysliím je nepodstatné. Dôležité je, aby ste vy ako investor boli spokojný. Osobne EIC nemám, ani nechcem. Používam však aktívne XTB, Interactive brokers a aj Finax. každého brokera mám na iný účel a viem prečo. Kupujem ETF, viem ako fungujú, do šrobika, mám nastavené ciele, sumy, časový horizont. Špekulovanie, tak ako píšete, nie je dobrá stratégia. Niekomu stačí poprosiť o názor na internete, vo fóre, niekto chce mať pri sebe "živého človeka" ktorý mu to vysvetlí. Pri investovaní je najdôležitejším orgánom žalúdok-paradoxne to nie je hlava, nie je o to geniálnej tajnej stratégii ale o udržaní emócií na uzde. Ak máte záujem o nové info (nič tajné, všetko je na nete), dávam pozornosti našu otvorenú, slobodnú a transparentnú diskusnú skupinu-bez spamu a reklám: https://www.facebook.com/groups/bluenumbersczsk či môj mini-web: https://matusformanek.com/

@matusformanek dakujem ..vidim to podobne ...len vstupit a uz hned byt rovno v minuse 2.5% = pride mi to divne.
A zvlast ked sa hovori ze nejake riadene portfolio v drvivej vacsine neznamena aj vyssie vynosy.
Som si viacmenej teda potvrdil, co uz som mal aj predstavu - v tejto oblasti, naco zbytocne platit take poplatky.
Tie linky pozriem ...ked budem za pc

pinke87
16. jún 2025

Napíš mi .

maranco
1. júl 2025

Ako dopadla kamoška? Lebo lwex vypol web stránku a ukradol zarobené peniaze.

Strana
z3