Investovanie finančných prostriedkov z BSM
Ako by ste investovali vyplatené financie z BSM? Chcem ich odlozit pre deti,ja ich momentalne nepotrebujem. A nechcem ich držať v ponozke.
@mardzetka nie som. Ďakujem
Kup nehnutelkost- idealne ornu podu.
@rikarika lenže čo z ornej pôdy? Kto sa bude o to starať? Deti sú ešte malé, nemôžem to nechať ležať skladom
Ak môzem poradiť konkretne, tak Finax- najmenšie poplatky, 1.2% z vkladu do 1000 eur, nad 1000 bez poplatku a 1.2% za rocnu spravu z celej hodnoty. Teraz maju do 30.9. akciu, ak vlozíte 5000 eur , budete mať uz u nich navzdy bez poplatku aj vklady do 1000 eur- idealne ak chcete mesacne prihadzovat a zvacsovat majetok, moze sa od 20 eur mesacne kupovat akcie. Navyse, podla nasich zaknov ak rok drzite, uz zo zisku nemusite platit dan pri vybere.
Na youtube vysvetluju styl investovania, radia atd, maju vela videi, aj ja mam u nich investovane a zatial spokojnost.
Orna poda nikdy nelezi ladom.....normalne sa prenajima, najomne zmluvy su na niekolko rokov, dan z nehn. plati najomca....tisic krat lepsie prenajimat podu ako byt....musis skusit....
Len problem je, ze dopyt po pode je v poslednych rokoch obrovsky...takze ak nenajdes ponuku....tak nic
Tiež sme akurát minulý týždeň poriešili ten FINAX. Hľadali sme najlepšie riešenie, ale pokiaľ sa človek nevyzná do finančných trhov, tak toto je naj riešenie 🙂 Na sporiacom účte tie peniaze len strácali hodnotu.
@desore cena ornej pody/najomne sa zvycajne udava za ha. Jej cena nikdy neklesa, stale rastie, je jedno ci v horizonte 10 alebo 100 rokov. Kupa ornej pody su nsjlepsie ulozene peniaze, preto ju v zapadnej europe nie je takmer ziadna sanca kupit a na skk uz davno dopyt prevysuje ponuku. Pre mna sumu rocneho nsjomneho za podu ani nie je tak podstatna, tym samozrejme nechcem povedat, ze je to bezvyznamna velicina, to urcite nie....len pre mna podstatnejsie zhodnotenie penazi ulozenych v pode ako samotne najomne. S prensjmom bytu aj pri najlepsich nsjomnikoch je prenajom pody 1000krat lepsi.
@a_adamcova myslim, ze zle ste nespravili, ano je tam poplatok ale vy nemusite hlavu zatazovať s vybermi a rebalansingom. A na youtube maju fajn videa, rozoberaju veci. Casto riesia otazky investorov, ci daju raz za cas tak 1 a pol hodinovy stream od 8 vecer na jednu temu.🙂
@rikarika Cena za ha sa pohybuje od 15E-160E/rocne. Stale lepsie vychadza prenajom nehnutelnosti, za mesiac prenajmu nehnutelnosti sa da zarobit taka ista ciastka ako za rok ornej pody.
Orna poda ma zmysel iba v tom pripade, ze bude v buducnosti vynata a zadefinovana ako stavebny pozemok a jej nasledny predaj.
Vzdy sa stavia tam, kde maju velke ryby pozemky alebo ich priatelia. 😉
@desore suhlas, rikarika tbrdi, ze 1000 krat lepsie ako prenajom bytu, nieje to pravda. Dlho musite cakat aby ste ju zo ziskom predali ak vobec- staci ze obecne ci mestske zastupitelstvo v plane rozvoja cosi zmeni- na porade dohodne inak a vas zamer ze sa tam bude stavat a vy predate je v koncoch. Za ornu dostavate malu sumu.
@rikarika Staci sa pozriet na stranku Ministerstva polnohospodarstva, priemerna cena za najom v jednotlivych krajoch a obciach. Staci pozriet okres Roznava, kde su ceny velmi nizke.
Nemozes pytat cenu ako za prenajom v lukrativnych castiach Slovenska.
Nikdy nemozes povedat, ze ornu podu nepredas. Ked to bude v ramci nadnarodneho zaujmu, podu ti vyvlastnia za smiesne peniaze a ani si nepipnes. Staci dialnica, tovaren v hladovej doline pre 1000 ludi a zostanu ti oci pre plac.
@rikarika ake fondy, vidno ze neviete rozdiel ETF a fondy, a mne pisete , ze viem malo o pode- vy zas malo o akciach.....mam nieco v prenajme, ale druzstva a okrem dane a par eur nic moc. Jasne je to par stovak m² ale viem si vyratat cenu na xy hektarov. Ako pise Desore , vsade je ina cena u nas na severe ci pri Roznave ina ako v okoli Blavy, ci Trnavy.

Nájdite si finančného poradcu, rozumia sa do toho, poradia, vybavia. Ak ste z okresu PP, KK, BJ, napíšte mi správu 😉