Je 3500 € mesačne vysoký rozpočet pre 6-člennú rodinu?
Ahojte, sme 6 členná rodina so 4 deťmi do 7 rokov. Mesačné výdavky máme 3500€. Sú v tom okrem iného aj krúžky pre deti a súkromná škôlka. Zaujíma ma, či je to vysoká suma pre 6 člennú rodinu alebo taký normál. Nemáme nikoho, s kým by sme sa o tom porozprávali.
Ďakujem za odpovede.
@lily246 my sme si tento mesiac kupili pekarnicku,ze si budeme piect chlieb doma sami,zatial som upiekla 2,jeden toustovy a dalsi aky si zitny.
Toto je moje vcerajsie dielo,este ze si ta pekarnicka vsetko urobi sama.
@anonym_4ed92b skvelé, domáci je naj 😊 ja som kedysi bojovala s kváskovým domácim chlebom, možno sa k tomu vrátim keď bude čas alebo skúsim aj takúto pekárničku, svokor si ju tiež chváli 😊
@anonym_4ed92b skvelé, domáci je naj 😊 ja som kedysi bojovala s kváskovým domácim chlebom, možno sa k tomu vrátim keď bude čas alebo skúsim aj takúto pekárničku, svokor si ju tiež chváli 😊
@lily246 ako ja nie som ziadna pekarka,cukrarka,a takto by som naozaj ja sama chlieb neupiekla.Ale tuto staci dat vsetko do formy a ona si sama vymiesi,vykvasi,upece.Ako fakt super vec,toto.
@anonym_482a14 čiže to nie je úplná suma (+jedálne) a jedlo nekvalitnejšie, ako som si aj myslela. Ďakujem za odpoveď. Nám by taká suma na mesiac pokryla len zeleninu a ovocie, nie to ešte zvyšok, a teda nemám až 5 detí.
Raz tu bola téma, ako Slováci sú ochotní jesť brak z obchodov, tescové umelé pečivo, poľské, mäso, milku a kinder...hlavne lacno. Asi žijem v bubline, kde ľudia nakupujú len kváskové pečivo, kvalitné mäso a mliečne produkty z našich fariem, vajcia len z voľných výbehov,...a to stojí podstatne viac. Ďakujem za zobudenie, ale škoda že je to tak. Potom sú Slováci na prvých priečkach na svete v ochoreniach tráviacej sústavy.
@lily246 Predpokladám, že tvoje detisa potom ani v jedálni nestravujú a denne stojíš pred školami a školskými s transparentmi "za zdravé jedlo", keď tvrdíš, že moja strava je nezdravá a moje deti trpia. Či im varíš tiež denne a nosia si jedlo v termoskach do školy? Lebo ja varím napríklad xy krát zdravšie ako školské jedálne. A takisto potom predpokladám, že nepachneš ani do reštaurácií, lebo tam ti isto v košíku nedajú kvaskovy chlieb z Jeme a nevaria na ghee. Kdežto ja áno. Ja si pečiem aj pečivo sama, parené buchty si robím sama, žiaden polotovar, bežný olej kuchynský nepoužívam, iba olivový, bravčovú masť, ghee a kokosový panenský. Cestoviny si tiez robím sama, ak mám čas. Áno, priznávam, mäso si kúpim aj v tescu, ale kvôli tomu máš pohŕdavý príspevok, že jeme nezdravo? Ty by si dala iba 600€ na zeleninu a ovocie? Moje deti majú denne zeleninu a ovocie, ale ja jednoducho hľadim na financie, moje možnosti a alcie- to znamená, že keď sú v akcii mandarinky, kúpim tri štyri kilá mandariniek, a nekúpim pomaranče, keď tie sú za 3€/ kilo. Zas ďalší týždeň naopak sú pomaranče v akcii,mandarínky nie, tak naopak, kúpim to na kilá. A strieda sa to, takže majú pestrý výber, ale vždy za lacno. Keď je uhorka v akcii, kúpim aj osem, a jedia na posedenie uhorky. Za to, že ty zarabas majland, a nemusíš hľadieť na cenu a dáš aj 600€ za ovocie, neznamená, že sa stravujeme nezdravo.
@lily246 Predpokladám, že tvoje detisa potom ani v jedálni nestravujú a denne stojíš pred školami a školskými s transparentmi "za zdravé jedlo", keď tvrdíš, že moja strava je nezdravá a moje deti trpia. Či im varíš tiež denne a nosia si jedlo v termoskach do školy? Lebo ja varím napríklad xy krát zdravšie ako školské jedálne. A takisto potom predpokladám, že nepachneš ani do reštaurácií, lebo tam ti isto v košíku nedajú kvaskovy chlieb z Jeme a nevaria na ghee. Kdežto ja áno. Ja si pečiem aj pečivo sama, parené buchty si robím sama, žiaden polotovar, bežný olej kuchynský nepoužívam, iba olivový, bravčovú masť, ghee a kokosový panenský. Cestoviny si tiez robím sama, ak mám čas. Áno, priznávam, mäso si kúpim aj v tescu, ale kvôli tomu máš pohŕdavý príspevok, že jeme nezdravo? Ty by si dala iba 600€ na zeleninu a ovocie? Moje deti majú denne zeleninu a ovocie, ale ja jednoducho hľadim na financie, moje možnosti a alcie- to znamená, že keď sú v akcii mandarinky, kúpim tri štyri kilá mandariniek, a nekúpim pomaranče, keď tie sú za 3€/ kilo. Zas ďalší týždeň naopak sú pomaranče v akcii,mandarínky nie, tak naopak, kúpim to na kilá. A strieda sa to, takže majú pestrý výber, ale vždy za lacno. Keď je uhorka v akcii, kúpim aj osem, a jedia na posedenie uhorky. Za to, že ty zarabas majland, a nemusíš hľadieť na cenu a dáš aj 600€ za ovocie, neznamená, že sa stravujeme nezdravo.
@anonym_482a14 na ten šibnutý zhluk fabulácií o tom, či stojím niekde s transparentom, nejdem ani odpisovať.
Za 600e 7 ľudí kvalitne neprestravuješ ani ak kupuješ nonstop v akciách. O tvojom prehľade možností stravovania v školách a reštauráciách sa dá tiež polemizovať, už nie sú 90te roky. Netušíš na akú školu chodia moje deti a čo tam jedia.
Kvalita stojí veľa, je to proste tak, určite nie 2,8 eura na osobu na deň.
@anonym_482a14 na ten šibnutý zhluk fabulácií o tom, či stojím niekde s transparentom, nejdem ani odpisovať.
Za 600e 7 ľudí kvalitne neprestravuješ ani ak kupuješ nonstop v akciách. O tvojom prehľade možností stravovania v školách a reštauráciách sa dá tiež polemizovať, už nie sú 90te roky. Netušíš na akú školu chodia moje deti a čo tam jedia.
Kvalita stojí veľa, je to proste tak, určite nie 2,8 eura na osobu na deň.
@lily246 nevieš hospodáriť. Máš peniaze na rozhadzovanie a pohrdas niekým ako ja, čo hospodáriť viem a baví ma to. Či mi chceš povedať, že máte denno denne hovädzí steak so zeleninou na obed, denne zjete kilo ovocia a deti sa stravujú v nejakej ultra bio modernej škole, a to je akože slovenský štandard, hej? Pre mňa akurát bratislavská pipka s nadriadeným prístupom ku každému, kto nedá tisícku za stravu. No chudatka moje deti, volaj sociálku, lebo strádajú, lebo majú raz do týždňa domáce parené buchty 🤦♀️
My sme 4, deti pomerne veľké, nemáme hypo ani žiadne úvery a výdavky tiež tých 3500 zhruba. To denne varím, reštaurácie minimálne, kino skoro vôbec, občas divadlo, ale časté výlety.
My sme 4, deti pomerne veľké, nemáme hypo ani žiadne úvery a výdavky tiež tých 3500 zhruba. To denne varím, reštaurácie minimálne, kino skoro vôbec, občas divadlo, ale časté výlety.
@anonym_3d9917 nechapem ako je to mozne. Bud mate extra vysoky standard pripadne davate moc za handry alebo konicky alebo nieco. Zeby leasingy na 2 auta? Inak to fakt nechapem. Sorry
@anonym_3d9917 aha teraz som si vsimol tie caste vylety. No nie je samozrejme problem minut par stoviek za jeden vylet. Nie je problem minut prachy. Ked dam kazdy vikend vylet s obedom v rest. A atrakcie napr. Do rakuska 4x300 = 1200. Nove auta lizing 2x750= 1500, iphones a dalsie . Tak hned miniem 5ku mesacne len taky fukot. Terax uz rozumiem. Ked vam to vyhovuje tak prosim
@autorka ide o to, či to vám stačí. Načo porovnávanie, otázka peňazí vždy len rozprúdi vášne. Koľko ľudí, toľko názorov a konštruktívna debata nikdy nezvykne. Sú ľudia, ktorí žijú a naučili sa hospodáriť s nižšími príjmami a sú ľudia, ktorým nestačí ani 10 000 EUR mesačne a rozflákajú to behom chvíle a nič nevlastnia, nemajú.
Zalezi na tom akymas ty pocit a ci vladzete primerane aj rezervu tvorit. Zbytocne ti napise niekto ci je neico vela malo, ide o vasu dpmacnost a vqse priority. Pre mna je ta suma na stravu a restiku dost. Mozno by som zvazila ekonomickejsie nakupovanie potravin a nie namatkovw hocikedy nieco kupim. Co mne prode vela.su kruzky pre tak male deti. Ta suma je podla mna vela ale zase je to o prioritach a.zivotnom style.. jasle a skolka s tym sa neda nic robit a ostatne vydavky su ok podla mna. Na drogerii a kozmetile sa da inak tiez riadnw usetrit ked treba.
Mimochodom do rodinneho rozpoctu sa nerataju naklady na pracu. Najom.kancelarie atd tam nema xo robit cize to hned nemate 3,5t. Realne rataj co je domacnost a co.praca = samostatne.
No a teraz sa podme pretekat kto viac minie a zarobi.
Otras toto tu citat, chvalenkarstvo 🤦♀️
@anonym_autor zase troll tema. 3500 je nadpriemerny prijem domacnosti. Je jedno kolko deti. Ak nebyvate v Ba kolybe samozrejme. Normalny priemerny prijem je pri zamestnanosti obidvoch 2500.
@anonym_2c969e muz je szco... 😉
@anonym_autor tak mas v tom aj vydavky, ktore suvisia s pracou (zrejme podnikanim). Najom kancelarie, internet v praci, urcite aj mobil (1) a aj benzin (cast) patri k podnikaniu. Minimalne 400€ dole. Preco to ratas do sukromnych vydavkov?
@zltalienka Preto, lebo musi mesacne zaplatit, ci je pluse alebo minuse.
@anonym_4904a7 nepreháňajme. Čiže ak nemá 4 členná rodina k dispozicii 3500€ plus splátka hypotéky tak iba sedí doma? My máme 500€ splátku a ak idem do reštaurácii, neobmedzujem sa tak vrátane hypoteky miniem asi 2000€. sme traja. Nesedíme doma.
@anonym_326f92 v dobrom sa pýtam, to ako sa dá?
Sme traja a do 1500 ako vy bez hypo sa nezmestim ani náhodou. To sa nedá
100 eur dom (voda, el, plyn komplet)
100 telefony 3x, internet, tv
200 benzín
700 strava (len suroviny, domáca)
200 kadernicka kozmetika ja a dcéra
300 priemer nejaké oblečenie pre všetkých
100 - 2 krúžky
A mám 1700
Ak chcem kino, koncert, darček niekomu, víkendový obed v restike - pod 2200 sa nedostanem nikdy
@lily246 nevieš hospodáriť. Máš peniaze na rozhadzovanie a pohrdas niekým ako ja, čo hospodáriť viem a baví ma to. Či mi chceš povedať, že máte denno denne hovädzí steak so zeleninou na obed, denne zjete kilo ovocia a deti sa stravujú v nejakej ultra bio modernej škole, a to je akože slovenský štandard, hej? Pre mňa akurát bratislavská pipka s nadriadeným prístupom ku každému, kto nedá tisícku za stravu. No chudatka moje deti, volaj sociálku, lebo strádajú, lebo majú raz do týždňa domáce parené buchty 🤦♀️
@anonym_482a14 nepohŕdam, hovorím, že buď klameš alebo nejete kvalitne a to je proste pravda. Vďaka tomu, že viem zarábať a hospodáriť, som sa v živote z ničoho dostala vysoko. Ako deti sme jedli lacno, lebo naši mali minimálne mzdy. Vyprosím si agresívne urážky, že som "pipka". To vypovedá niečo o tvojej úrovni a dokresľuje tvoj obraz. Ja by som si zase nerobila 5 detí, ak by som každé mala kŕmiť za 2-3 eurá denne. A denne určite zjeme kilo ovocia a zeleniny, vy nie, veď ste 7mi? Steak môže byť tak 2-3x do roka, moc na tom nefičím, ale kvalitné hovädzie rada použijem do sviečkovej.
Ja len nemo ziram,že na ak je lepšie ako v at. Príjmy vysoké, štandard vysoký,kde sú tí chudáci?
200 benzín
100 - 2 krúžky
A mám 1700
Ak chcem kino, koncert, darček niekomu, víkendový obed v restike - pod 2200 sa nedostanem nikdy
@anonym_698f3d
Hypoteka 500€
Voda + elektrika 200€
Poistky 70€
Paušály, internet a predplatné 93€
Benzin 70€
Takže povinne platby 933€
Všetky ostatne veci platim kreditkou a zvyčajne býva na konci mesiaca dlžná suma 800€. Keby moc chcem, zmestim sa aj do menej. 1000€ je len keď ozaj kupujem synovi oblečenie, topanky na sezonu alebo tento mesiac sme kupovali pneumatiky. 300€ za oblečenie kazdy mesiac neexistuje. Nakupujem čo nám treba. Nekupujem si veci z rozmaru. A to kupujem synovi aj nám kvalitnel barefooty, ktoré lacné nie sú. Taktiež kupujem kvalitné oblečenie. V reštauráciach mi nechutí, chodíme len výnimočne, varíme doma. 500€ je uplny strop na stravu. A to míňam bežne menej. Proste nejeme blbosti, polotovary, sladene vody. Pečivo robim domáce. Stravujeme sa dosť zdravo, len nekupujem predražene veci ako nutellu, granko, sladkosti atď. Na krúžky dieťa nechodí, lebo som ešte s nim na rodičovskej a radšej behá po vonku. Kozmetiku nemam zrátanú ale tým že som na rodičovskej tak nechodim na nechty ani na nič takéto. Ku kaderníčke idem raz za pár mesiacov.
200 benzín
100 - 2 krúžky
A mám 1700
@anonym_698f3d brutal vela davate na kozmetiku a handry kazdy mesiac . 200 plus 300 pravidelne uplne kazdy mesiac?? To date 6000 eur rocne na vyzaz a handry. Za mna nezmysel. Ale su to vase peniaze.
Ja len nemo ziram,že na ak je lepšie ako v at. Príjmy vysoké, štandard vysoký,kde sú tí chudáci?
@maciatkolulu presne tak. Slovakia je stalr hotovy raj ked nepijete v bare denne x krat 15 eurove drinky a 35 eur stejky kazdy den. A chodit hrat golf do 10k klubu. Vcera som si pozeral pracu v ita a esp. Priemer je 1600 az 2000 netto plat. A najmy polovica llatu. Cize napr mne sa neoplati tam robit alebo neusetrim viac ako v sk. Tu si ludia ziju podla kona casto brutalny eu nadstardard v nice style a vyhadzuju prachy za nezmysly aby mali status na socky = siete. 6 clenna rodina musi bez hypo vyzit z 2000 az 2500 pri normalnom style zivota. Nie luxusnom. Tu sa niektori ludia maju jak v bavlnke a povazuju to za standard. Som zvedav na krizovy reality check.
@anonym_698f3d brutal vela davate na kozmetiku a handry kazdy mesiac . 200 plus 300 pravidelne uplne kazdy mesiac?? To date 6000 eur rocne na vyzaz a handry. Za mna nezmysel. Ale su to vase peniaze.
@anonym_2c969e bohužiaľ pracujem v oblasti, kde vizáž a handry sú dôležité a som denne na očiach.
V skutočnosti miniem viac.
Tým sa nechválim ani neľutujem, proste je to tak.
@anonym_698f3d
Hypoteka 500€
Voda + elektrika 200€
Poistky 70€
Paušály, internet a predplatné 93€
Benzin 70€
Takže povinne platby 933€
Všetky ostatne veci platim kreditkou a zvyčajne býva na konci mesiaca dlžná suma 800€. Keby moc chcem, zmestim sa aj do menej. 1000€ je len keď ozaj kupujem synovi oblečenie, topanky na sezonu alebo tento mesiac sme kupovali pneumatiky. 300€ za oblečenie kazdy mesiac neexistuje. Nakupujem čo nám treba. Nekupujem si veci z rozmaru. A to kupujem synovi aj nám kvalitnel barefooty, ktoré lacné nie sú. Taktiež kupujem kvalitné oblečenie. V reštauráciach mi nechutí, chodíme len výnimočne, varíme doma. 500€ je uplny strop na stravu. A to míňam bežne menej. Proste nejeme blbosti, polotovary, sladene vody. Pečivo robim domáce. Stravujeme sa dosť zdravo, len nekupujem predražene veci ako nutellu, granko, sladkosti atď. Na krúžky dieťa nechodí, lebo som ešte s nim na rodičovskej a radšej behá po vonku. Kozmetiku nemam zrátanú ale tým že som na rodičovskej tak nechodim na nechty ani na nič takéto. Ku kaderníčke idem raz za pár mesiacov.
@anonym_326f92 ok rozumiem rodičovská
Reálne potraviny pre dvoch, oblečenie pre matku minimum a tie detske sú lacné
Tak potom ok, žijeme relatívne skromne 🙂
Ono to naskace, keď je dieťa väčšie.
Len kabát pre dcéru vo veľkej zľave stal skoro 300, tam to neoklame nikto (vlna Kašmír a dostatočná hrúbka).
Z určitých dôvodov si vetrovku neoblečie (nie je to rozmaznanost alebo sekirovanie)
@anonym_326f92 ok rozumiem rodičovská
Reálne potraviny pre dvoch, oblečenie pre matku minimum a tie detske sú lacné
Tak potom ok, žijeme relatívne skromne 🙂
Ono to naskace, keď je dieťa väčšie.
Len kabát pre dcéru vo veľkej zľave stal skoro 300, tam to neoklame nikto (vlna Kašmír a dostatočná hrúbka).
Z určitých dôvodov si vetrovku neoblečie (nie je to rozmaznanost alebo sekirovanie)
@anonym_698f3d samozrejme, keď pôjdem do práce, tak tie náklady vzrastú. Dá sa míňať aj viac, ale stále si žijeme slušne aj pri takejto sume.
Ďakujem za príspevky, nehľadám spôsob akým šetriť, viem, kde sa potenciálne dá, skôr ma zaujímalo, ako to majú iný. Nejde mi o porovnávanie s cieľom sa vyvyšovať, ale chcela som reálne vedieť ako sme na tom. Žijeme vo veľkom meste, čiže asi aj preto ten nájom je vacsi. Pracovne vydavky tiez ratam lebo manžel je živnostník a teda to každý mesiac odchádza či chceme alebo nie. Odchádzajú ešte aj platby do sociálky, zdravotky a odkladáme na daňové, ale tie som tam ani nerátala.
Ďakujem za príspevky, nehľadám spôsob akým šetriť, viem, kde sa potenciálne dá, skôr ma zaujímalo, ako to majú iný. Nejde mi o porovnávanie s cieľom sa vyvyšovať, ale chcela som reálne vedieť ako sme na tom. Žijeme vo veľkom meste, čiže asi aj preto ten nájom je vacsi. Pracovne vydavky tiez ratam lebo manžel je živnostník a teda to každý mesiac odchádza či chceme alebo nie. Odchádzajú ešte aj platby do sociálky, zdravotky a odkladáme na daňové, ale tie som tam ani nerátala.
@anonym_autor my sme 7 členná rodina, od 8 rokov do 15 r.deti, ja to uz niekedy nerátam.....u nas sa vela zje.
@anonym_3d9917 aha teraz som si vsimol tie caste vylety. No nie je samozrejme problem minut par stoviek za jeden vylet. Nie je problem minut prachy. Ked dam kazdy vikend vylet s obedom v rest. A atrakcie napr. Do rakuska 4x300 = 1200. Nove auta lizing 2x750= 1500, iphones a dalsie . Tak hned miniem 5ku mesacne len taky fukot. Terax uz rozumiem. Ked vam to vyhovuje tak prosim
@anonym_2c969e žiadne lizingy, žiadne úvery, veď to píšem v prvom príspevku. Cestujeme, užívame si. Aj keď už musíme rozmýšľať, nakupovať rozumnejšie. Kedysi sme vôbec neriešili výdavky, už škrtíme, aby sme sa do tých 3-4tis vošli.
@lily246 my sme si tento mesiac kupili pekarnicku,ze si budeme piect chlieb doma sami,zatial som upiekla 2,jeden toustovy a dalsi aky si zitny.
@anonym_4ed92b ty vieš v tej pekarnicke aj len zamiesit cesto, pekaren ti to popreklada a vieš to potom hodiť do rúry? Dajú sa aj kvaskove tam robiť? Alebo dlho kysnuce? Ja už tiež dlhšie uvažujem nad pekarnickou, len neviem, či to má význam.
@anonym_4ed92b ty vieš v tej pekarnicke aj len zamiesit cesto, pekaren ti to popreklada a vieš to potom hodiť do rúry? Dajú sa aj kvaskove tam robiť? Alebo dlho kysnuce? Ja už tiež dlhšie uvažujem nad pekarnickou, len neviem, či to má význam.
@tilly ja tam dam vsetko dokopy, je tam aj par tych receptov.Ako nic nemiesim,ta pekarnicka ma metlicky a ona si to sama vsetko premiesa.Dokonca je tam aj hlasic,ze keby bolo niecoho akoze malo.Aj muz vcera piekol,a podaril sa aj jemu.

@anonym_482a14 čiže to nie je úplná suma (+jedálne) a jedlo nekvalitnejšie, ako som si aj myslela. Ďakujem za odpoveď. Nám by taká suma na mesiac pokryla len zeleninu a ovocie, nie to ešte zvyšok, a teda nemám až 5 detí.
Raz tu bola téma, ako Slováci sú ochotní jesť brak z obchodov, tescové umelé pečivo, poľské, mäso, milku a kinder...hlavne lacno. Asi žijem v bubline, kde ľudia nakupujú len kváskové pečivo, kvalitné mäso a mliečne produkty z našich fariem, vajcia len z voľných výbehov,...a to stojí podstatne viac. Ďakujem za zobudenie, ale škoda že je to tak. Potom sú Slováci na prvých priečkach na svete v ochoreniach tráviacej sústavy.