icon

Je 900 eur na potraviny a drogériu pre 3 osoby veľa?

26. nov 2024

Ahojte, je podla vas vela minut takuto sumu dokopy za potraviny a drogeriu mesacne? Sme dvaja dospeli jedno dieta. Z toho potraviny su cca 700 a drogeria 200. Nastastie nejde o to ze by nam vyslovene chybali tie peniaze, ale velmi malo sa nam dari odkladat co sa tyka uspor a chcela by som skusit znizit potraviny a drogeriu dokopy na 700 aby som ten rozdiel 200 eur mohla pridat k usporam. Mam vsak pocit ze tu sumu 900 eur nedokazeme podliezt 😞 snazim sa robit prehlad vydavkov, nemam pocit ze kupujeme hluposti, ak aj ano tak dajme tomu v sume 50-70 €. Co si myslite?

paulina291
26. nov 2024

@malaopicka píše, že sa im darí veľmi málo ušetriť- tak zjavne chce ušetriť viac. To je blbé v dnešnej dobe odložiť niečo mesačne zo svojich príjmov? Na horšie časy alebo na dovolenku?

sense
26. nov 2024

U nás síce drogéria toľko nie je ani zďaleka ale strava je bežné cca 800, 2ja dospeli, dieťa 11r a dve mačky. Žiaľ kvalitnejšia strava niečo stoji, ale teda aj ušetríme

andrejka1974
26. nov 2024

Za potraviny veľmi veľa mi za mesiac sme štyria dvaja dospelý a dve deti a minieme 400 maximálne 500 EUR a drogérii do 60 EUR

katka700
26. nov 2024

Tie sumy čo si dala sú priemer za koľko mesiacov? Lebo ak to sleduješ len mesiac dva a kupovala si dačo do zásoby, priemer za 6 mesiacov môže byť kľudne o dosť menej.
Na strave najviac ušetrís keď varis doma jednoduché jedla do ktorých netreba špeciálne suroviny (skus pozrieť skupinu zdravé a lacné varenie), vyhnes sa donáškam, restikam, stánkom a bufetom. Trvanlivé potraviny môžeš nakupovať v akcii, čím ta nenabadam ku kúpe 20 kíl múky a 10kg cukru, ale keď máš v pláne kúpiť 1 balenie cestovin a sú o 20 percent lacnejšie než obvykle prečo nekúpit rovno 3 a ďalšie týždne keď sú drahé ako zvyčajne ich nekupujes.
Čo sa týka kozmetiky ak ťa nesedí predstava prania v pracom geli z lidla či pleťoveho krému za 5 eur z tej stovky to vieš skresat na 30-40 eur. Nesleduj len cenu ale aj obsah balenia. Dôležité je tiež odolať skúšaniu noviniek ktoré sú zvyčajne vždy drahšie ako zabehnuté výrobky.

euka210
26. nov 2024

Fuu...za mna ano vela. My sme 5 a potraviny cca 500e, drogeria je ako kedy, zvycajne okolo 20-30e. Ale mame domace vajka, maso, kozie mlieko.

mandzula
26. nov 2024

U nas je to podobne, akurat ze sa s muzom stravujeme doma, teda sa kazdy den vari, plus do toho ratam nakupy v lekarni. Ked to clovek rozpocita na dni, hned sa to zda menej.

zuzulkika
26. nov 2024

Za potraviny nie...dáme viac...ale sme 2dospeli tri deti...drogéria...sa mi zdá vela

euka210
26. nov 2024

Zrus vlhcene obrusku, je to humus, po kakani umy pod tecucou vodou...male dieta v umyvadle, ked uz stoji, tak vo vani...ja som tak zacala pri prvom, ked dostal exem a zakazala kozna vlhcene. Vlhcnene boli len na cesty, navstevy.

pink_lady
26. nov 2024

ja nepochopim ak niekto napise ze na drogeriu minie 100€, 3-4 clenna rodina. To sa mazete marinou, tapetu si patlate na ksicht z tedi, periete v hoblinach, umyvate riad bez saponatu ci ako? vsak len krem na ksicht 10€ a to su aj drahsie, ok nekupujem kazdy mesiac, ale aj tak, prach na pranie cca 20, avivaze, dietatu praci gel sensitiv, len sacky do kosa take aby sa neroztrhli 2e balenie, a za mesiac idu asi 3, deodoranty, nieco na podlahu, tablety do mycky., hubky na riad, spongie, cify aj 2 za mesiac padnu...ja neviem ale do 100€ na drogeriu sa nezmestim ani nahodou, asi ani do 200 😂 A to take sprchace mam nakupene este z dovolenky 😂

pink_lady
26. nov 2024

a co sa tyka stravy kedze musim kupovat 3 rozne dieteticke skupiny potravin ktore nie su najlacnejsie, sumu ani nechcem vediet...ale hladní chodiť nebudeme

malaopicka
26. nov 2024

…pýta sa, čo si myslíme. Ja si myslím, čo som napísala. Za mňa úplne ok suma. Keďže nevieme ďalšie podrobnosti, môžem povedať len toľko. Nehovorím nič o tom, že nemá odkladať, takže neprekrúcaj a nevkladaj slova do úst.
@paulina291

paulina291
26. nov 2024

@malaopicka nakoľko si napísala že čo si tie peniaze zoberie so sebou do hrobu, tak som to takto pochopila (že načo by chcela viac odložiť- lebo o to jej ide). Tak sa ospravedlňujem. Ako si to teda myslela?

mira0611
26. nov 2024

Ahoj, ja som rozvedena matka samozivitelka, a pozeram sa na ceny, ked kupujem, nehladujeme, syn je maso s masom, na jedlo miniem 250-300euro mesacne a do 100 euro drogeria. Niekedy je toho viac niekedy menej. To batola toho az tolko nezje, aby ste mali taketo vydavky na jedlo. Samozrejme ak si objednavate menu napriklad a stravujete sa v restike sem tam, tak ano.
Ja varim, parkrat do mesiaca si objedname menu, aj vela peciem.

t1nusa
26. nov 2024

my sme tiež 2 dospeli a 1 dieťa (1,5 ročné) a na potraviny minieme do 300€, niekedy 350€, drogeriu okolo 100€ aj to som povedala možno veľa, lebo niekedy nakúpime väčšie výhodnejšie balenie a vydrží nám dlhšie, pripadne je akcia atď… 700€ na potraviny mne osobne príde strašne veľa

personality
26. nov 2024

Mne nepride veľa 11,60 e denne na potraviny. Dnes je to normálna suma a to ešte v prípade, že varis doma.

lucia13022023
26. nov 2024

Tú stovku v drogerke za dieťa chápem, mame to tak tiež, no ďalšiu stovku dávaš na čo?
My si nekupujeme tie najlacnejšie sprchace ci šampóny, ale určite neminieme 100€ mesačne. Véd aj aviváž, gél, jar atď vydrží dlhšie ako mesiac. A to periem a upratujem každý jeden deň takmer.
My na potraviny minieme 700€ ale jeme kvalitné suroviny, kvalitné mäso, čiže za to mi nie je "ľúto" dat penaize...
Skus na tej drogérii ušetriť, lebo 200€ sa mi zdá byť veľa.

angeli121212
26. nov 2024

@pink_lady no môžu sa zmestiť lebo je tam veľa faktorov.. napr tie dva cify za mesiac ja osobne neminiem ani keby som chcela a ako to bolo spomenuté tak používam aj ocot a ten je lacnejší.. alebo napr. taká aviváž moja mama to leje na litre dobre že nie do práčky tak sa jej aj viac mína ja toho dávam oveľa menej tak mi aviváž s prehľadom vydrží pár mesiacov.. čo sa osobnej kozmetiky týka u nás si telo telovým mliekom napr. nekrémuje nikto ja manžel aj syn máme normálnu až mastnejšiu pokožku takže tam je to dosť bez efektu.. ja si max ruky krémujem a tam áno mi odíde veľa krémov... Tu si viem predstaviť, že ak má žena napr. Problematickú pokožku a pleť a pod tak je tam tá položka oveľa vyššia

zuzulkika
26. nov 2024

@pink_lady nehnevaj sa....takýto.....blbý komentar som dobre dávno nečítala.....

simca06022011
26. nov 2024

@pink_lady ja ti poviem, kupujem si kozmetiku online, cela ta rutina ma vyjde, no teraz ked pozriem cca 60-80EUR a to je na rok a casto sa mi podari napr. krem, ktory je u mna najdrahsi, kupit s vyraznou zlavou s dcerinou kozmetikou, a to nie je kozmetika za 2eura... k tomu sprchovacie, sampon.. sampon mi vydrzi pol roka, maska menej... dcere kupujem litrovy, vyrzi tiez viac ako pol roka.. za cca 10-12eur? nemazeme sa indulonou, telove mlieko stoji par eur, nekupujeme kazdy mesiac. K tomu dcera ma kozmetiku uz riadnu a nie kozmetika pre batola = cize krem na zadok, ktory vydrzi podla mna dlho, telove mlieko, co som kupila pol litrove a minala este aj ja na ruky a tak, aby som ho minula :D detto sprchovaci... cize ano je to vela ak pise, ze nic extra neminaju.
napr drogeriu objednavam zvacsa online, nesnazim a tam setrit, ale kupujem velke balenia, s nizkym davkovanim, pozeram na pocet davok, kupujem naraz so vsetkym, s cisticmi na podalhy atd.. to mam na cca 3+mesiacov 100EUR... tablety som teraz objednala za cca 25eur 150ks ak sa dobre pamatam a kludne sa daju kupit aj v lidl, dmke ich znacky lacne a funkcne.. :D Ak minies 3 baliky vriec na odpad za mesiac = tak je to o 2viac ako miniem ja :DDD v podstate miniem o MNOHO menej (priemerne dve vrecia za tyzden 35L+ ). Cize ten co chce setrit, usetri... Preto si myslim, ze ak niekto tolko mina na potraviny/drogeriu (ja som odratala plienky) tak proste niekde sa plytva, alebo zbytocne pouziva predrazene veci, alebo nedodrziava davkovanie (ano moja mama tiez minie avivaz za tyzden a skludom aj liter gelu na pranie)
A dalej nepokracujem lebo uz som dost vela popisala :DD proste ked sa to porata, tak to nevyjde kazdy mesiac na takuto cifru, ja mam narazovo vacsi nakup = a potom dva mesiace alebo aj viac nic... A uplne rovnako je to s potravinami. Ak doma niekto vari, a nestravuje sa vonku (vtedy tu sumu chapem v pohode), tak je to vela...

annamivo
26. nov 2024

Veľa, nás je 5 a neminieme takú sumu.

irusa
26. nov 2024

200 € drogéria ??? To čo kupuješ každý mesiac ???

pink_lady
26. nov 2024

@simca06022011 lenze tie plienky platis v drogerii ja do drogerie ratam vsetko co tam kupujem a nie je jedle...teda aj plienky som tam ratala, ked sme este pouzivali...
ale prepac, to len 2x za tyzden vynasas smeti? to musi smrdiet, sorry...my vynasame kazdy den a ano kazdy den je to 35l vrece plne...
a nie nebudem kupovat dmkacke tabletky do mycky ked to neumyje dobre ...
inak, indulona je super 😉

@angeli121212 nuz ja umyvam kupelnu a drez kazdy den, kedze sme 4ks, 4 sa sprchujeme denne, ta vana vyzera hned hrozne, rovnako drez kedze musim kazdy den varit- proste zaspini sa aj drez ...a mycka ide tiez obcas aj 2x denne...

kavasmliekom
26. nov 2024

Môj manžel keby bolo na ňom, minie celú výplatu na stravu, nerozmýšľa vôbec. Minule bola v akcii kačka, hovorím mu, choď kúpiť 2, lebo predsa sme boli siedmi...a on kúpil prosím pekne 2 husy za 46e jednu 😳lebo vraj bola väčšia ako kačka 🙄 už je to 100e skoro 🙈

mira0611
26. nov 2024

@pink_lady ja vynasam smeti 35l raz za tyzden. A nesmrdi mi nic, ale len odkedy separujem odpad. Pred separaciou 2x35l.
Ja aj kompostujem, a take kusky masa davam do sacku a odhadzujem vonku do smetneho kosa, po skonceni varenia.

simca06022011
26. nov 2024

@pink_lady ja chapem, kde sa kupuju plienky, ale ona povedala, kolko minie na plienky a ja som v tom mojom prispevku sa pytala, kde minie 100-120eur na tu ostatnu drogeriu. Plienky som neriesila/odratala, to je jasne, ze ked sa pouzivaju = stoja kopec penazi. AJ KED... aj tam sa da, ak niekto cestuje, alebo vie zohnat.. aspon dakedy sa dalo.
Nie smeti mi nesmrdia, sorry. A ani za 3dni... Okrem toho separujeme odpad, potraviny nevyhadzujeme, takze ani nema co smrdiet (no mohlo by teoreticky, ale nestihne podla mna). Cize ak mate 35l plnych kazdy den, naozaj vela vyhadzujete smeti. Dm aj lidl umyvaju dobre pokial viem, vela ludi si ich chvali.. ked mas dobru umvycku, ja som dnes videla finish myslim 14centov za kus... vcera som si objednavala sebe SUN znacku, ktoru si nosim z dovci :D za dost lacno.. nie som ochotna dat za par tabliet 25eur u nas v obchodoch:D aj keby som mohla, nie som sprosta :D

zuzulkika
26. nov 2024

@kavasmliekom ani nehovor ..na potraviny,keď aj vyplatu

simca06022011
26. nov 2024

@pink_lady ale je to jedno, nechcem sa dohadovat o tom = proste ak chce usetrit, ma kde.. ma priestor. Kto nepotrebuje, nemusi... ja si radsej kupim nieco ine ako vyhodim peniaze na taketo serepeticky :DD ona by asi chcela nieco viac odlozit tiez

mira0611
26. nov 2024

@pink_lady ja mam rada lidl tablety do umyvacky, lebo nezapachaju mi pohare po chemii. Kym ten finish mi smrdi. Citim to aj na plastovych nadobach, ten smrad a potom aj na jedle, ktore som tam skladovala. Jedine co mi nesmrdi su frosh tabletky a lidl. Frosh kupujem len ak je v akcii ale nevidim vyrazny rozdiel vo vysledku. Okrem toho na kratkom programe sa mi finish nerozpusta.

nikaeli
26. nov 2024

V júli som mala pojednávanie o zvýšenie výživného, tak som všetky výdavky za minulý rok prerátavala. Sme dvaja dospelí, dcéra má 17, syn 6. V priemere za mesiac potraviny 600€, drogéria 100. Plus obedy v práci/ v škole.

pink_lady
26. nov 2024

@simca06022011 nuž každý ma inak citlivy cuch, moj muz tiez neciti smrad, ja hned...A veruže triedime odpad, ale ked si cele dni doma s pubertiakom a 3r dietatom tak je ine ako ked pride rodina len poobede vecer domov a naje sa mimo domu..
umyvacku mame dobru /Bosh/

@mira0611 kazdému ako vyhovuje, mne dm ani lidl tablety nevyhovuju, pouzivam jar, kupujeme velke balenie napr na alze vychadza 16c kus...Obcas pridavam 1/2tbl sanytol kapsle kvoli dezinfekcii...U nas ide umyvacka vela, kedze ako som uz pisala vyssie varim denne 3 rozne jedla - proste niekedy to nejde nakombinovat aby cela rodina mohla jest to iste...u nas takmer vobec...preto nie je vynimka aj 2-3 umyvacky denne