Je 900 eur na potraviny a drogériu pre 3 osoby veľa?
Ahojte, je podla vas vela minut takuto sumu dokopy za potraviny a drogeriu mesacne? Sme dvaja dospeli jedno dieta. Z toho potraviny su cca 700 a drogeria 200. Nastastie nejde o to ze by nam vyslovene chybali tie peniaze, ale velmi malo sa nam dari odkladat co sa tyka uspor a chcela by som skusit znizit potraviny a drogeriu dokopy na 700 aby som ten rozdiel 200 eur mohla pridat k usporam. Mam vsak pocit ze tu sumu 900 eur nedokazeme podliezt 😞 snazim sa robit prehlad vydavkov, nemam pocit ze kupujeme hluposti, ak aj ano tak dajme tomu v sume 50-70 €. Co si myslite?
@jajka257 Az mi je sprosto napisat, ze len za parfum obcas vyvalim 135€.
@jajka257 parfém mesačne?
@paulina291 úplne normálne. Nebudem predsa na sebe šetriť, kúpim si kvalitné jedlo a kvalitnú drogériu, nebudem kupovať najlacnejšie. Samozrejme za predpokladu, že na to mám financie. Ak na to nemám, tak, žiaľ, musím rozmýšľať kde a čo kúpiť. Nemá to nič spoločné so šetrením na dovolenku či horšie časy. Každý musí hospodáriť s tým, čo má a kupovať to, čo si reálne môže dovoliť. Ak pani minie na drogeriu 200€ (za mňa normálna suma), tak verím, že nemíňa z rezervy. Ale keďže nenapísala nič o príjme a iných výdavkoch, môžem len hádať.
@kavasmliekom pozor, ja mám aj dcéru, ktorá sa o seba stará. Raz dôjde jej, raz mne. A keď tu čítam 20€ na mesiac, tak akože nič v zlom. Ale len sprchác na týždeň je 8€
@jajka257 no neviem. Mam 15r dcéru, sprchuje e sa denne a stačí nám na mesiac jeden. 😬 Aši veľmi šetríme.
@jajka257 Ja neviem, ved vlozky/tampony, nejake intimne obrusky, zubna pasta, sprchac, telove mlieko, ziletky, avivaz, kapsule na pranie, do mycky, sol do mycky, zubna kefka, cistiaky na upratovanie, ja som asi debil, nechapem, ako komusi moze na toti vsetko vydat 50€.
@drahomirrra toto všetko kupuješ každý mesiac? Ja nie.
@kavasmliekom Ale ved nie, ale niekedy veru aj hej, ze jak na potvoru dojde vsetko. 200€ je vela, ale zase niektore baby pisu ze 30-50€, to zas nechapem ja.
@drahomirrra veď o Tom hovorím. Obyčajný lak na vlasy stojí 5€, minieme mesačne cca 3. Aj manžel si potrpí. Púder na vlasy, deodorant. A iné banality
@kavasmliekom tak my sa sprchujeme trikrát denne. Neviem ako vy
Ja nedam dopustit na plienky z DM. A vlhcene som pouzivala iba ked sme neboli doma, inak ak na navsteve alebo doma tak pod vodou v umyvadle ci vani alebo vatovy tampon a namocila som do vody. A ziadne kremy, vynimocne sudokrem ak mali od kakania ritku podrazdenu. Takze sme usetrili na tomto oproti vam. Myslim,ze aspon stovku by ste vedeli dat dole
@katuskamala1 mojej dcére vyhovovali z lidl, ďalším dvom už len pampers, a to som vyskúšala asi všetky. Ale kupovala som v dm za 13e, kde napríklad v jednote ci tescu stali 20e.
@jajka257 3x denne každý člen? To potom aj vyúčtovanie mate super 😄
Mne stačí večer a deti každý druhý deň 🤭
@malaopicka míňajú nadpriemerne veľa a ušetria veľmi málo. Za mňa info že veľmi málo ušetria je dostatočná na to, nech môžem konštatovať, že na to nemajú. A rezervu treba. Takže niekde je zjavne na mieste ubrať. Každý nech míňa toľko, na čo má. Ak niekto dáva 1000€ na jedlo a ušetrí mesačne 1000€ nech, ale ak mu na konci mesiaca nič nezostane tak asi treba výdavky prehodnotiť.
Keby míňajú 400€ za všetko a čuduje sa že neušetria tak tam asi moc toho nenarobia, ale tu neexist že aspoň 100€ nemôže ísť dolu. Veď my sme 2 dospelí a 1 dieťa, neobmedzujem sa a neminiem toľko.
@drahomirrra tiež sa nestíham cudovat veď len vložky mesačne ma stoja vyše 25 eur, kde sú toaletaky, gulička každý máme jednu, pleťová voda, tampony na odlicovanie, dve aviváže miniem určite, tablety do umývačky...sáčky na desiatu, alobal, papier na pecenie a to som veľmi zredukovala čistiace prostriedky mam jeden na vaňu, žiadne 3-4 na dlážku, vaňu, wc....ja miniem aj dosť clinu, alebo inej značky na sklenený stôl, linku...
@luccija na linku/okná/zrkadlá/akékoľvek lesklé povrchy najlepšie funguje fialová handra od Viledy👍 Je naozaj geniálna a stačí ju len namočiť do vody 👍
@drahomirrra do 50 by som sa určite nevošla. Ale 200+ € (väčšinou tak 270) uvalím iba vtedy, ak sa zrovna vydám dokúpiť zásoby, čo je tak raz za dva-tri mesiace. A to sme 5 členná rodina, nie troj.
Pozri, mhsis si spravit prehlad, co kupujes, a na com by sa dalo usetrit.
Ako uz bolo povedane, na kozmetike a cistiacich prostriedkoch sa nieco da. Pozri, ako davkujes praci gel, ak pouzivas avivaz tak nemusis. Samponu ci sprchaca naozaj staci malicko, a nie plnu dlan ako v reklame. Toto su vsetko veci co staci spravne pouzivat, a ucinok maju rovnaky.
Na jedle za tiez da, nie usetrit, ale jest lepsie.
Skus na mesiac vysadit maso, a masove vyrobky. A uvidis.
Teraz je super sezona, fazule, cicer, sosovica, hrach, kapusta, z toho sa daju vytvorit super jedla za menej penazi. Sladkosti, slane pochutiny, napoje ked nebudes kupovat alebo obmedzis, tak pocitis rozdiel.
Naozaj sadni si ku kazfemu blocku z nakupu, a prejdi si, co z toho si kupila len tak, a co je naozaj hodnotna potravina.
A teda nakhpovat so zoznamom. Vo nie je na zozname, to nekupujes. K tomu musis planovat, co kedy varit.
@paulina291 nedala žiadne info, takže všetko sú to len naše dohady a názory. A to, že ty neminieš toľko je pekné, ale tiež nevieme čo a ako často kupuješ, či máte intolerancie, kožné ochorenia atď. Diskusia do vetra…
Mne sa zdá veľa. My 5ti ti mame tak za 500, 600 fakt ze s komplet drogerkou, kávou , pizzou na komplet
@malaopicka mam aj celiakiu aj bezlakto intoleranciu- to len na margo toho keď spomínaš. Ona nespomína- nevieme. Naše dohady ale nie sú že ušetria málo a chce ušetriť viac, preto som jej dala tipy ako sa to dá a nepochopila, čo jej pomôže info či si chce si sebou zobrať peniaze do hrobu.
Mne je jedno či minie 600€ alebo 1500€- faktom je že chce ušetriť a preto jej treba dať rady ako na to. Podľa toho čo napísala, to mne príde, že iba nevedia hospodáriť. Ja keby ušetrím minimum tak sa idem sakra uskromniť kde môžem.
Tak zas az tak velmi velky cenovy rozdiel medzi plienkami nie je.a to ze kupujrs drahsie pracie prostriedky tak tam tiez nie je nejaky velky rozdiel.max 5€ na krabicu prasku.a ked kupis prasok na 100prani za 20€ tak urcite to neminies za mesiac keby peries aj ob den 2x.zamna je to vela €nakolko ste tri osoby
@luccija to vážne 25 eur za vložky mesačne? Ja miniem presne 2,60 eur mesačne. Pleťovú vodu nepoužívam ani odlicovacie tampóny. Aviváž takisto nepoužívam. A také veci ako alobal kúpim tak raz za pol roka a sáčky recyklujem z obchodu, kupujem možno ozaj raz za rok. Na stole mám obrus, takže ho nemusím lestit. No asi som šetrná duša. 😅
@jajka257 sprchujem sa trikrát denne a jeden sprchac za týždeň by som minula jedine keby používam tu cestovnú verziu 😅 ale aspoň som pri tejto diskusii zistila ako niekto dokáže minút 200€ na drogériu, lebo často som to tu v diskusiách videla a nikdy mi to nedávalo zmysel. Proste každý funguje inak 🙂
Pokiaľ kupuješ kvalitné jedlo, bio maso a zeleninu, ovocie, tak za jedlo mi to príde ok. Za drogériu 200 eur ale nechápem čo tak veľa stojí. Ja používam eko drahé prostriedky aj mydlo a šampón a keď si to prerátam, tak to nie je ani 15 eur na mesiac. Na dvoch dospelých a dve malé deti.
Ešte som zabudla na plienky, vidíš, ročná dcéra, kupujem DM a teraz sa mi to fakt zle počíta, ale balík stojí 7 eur cca a minieme tak 6? Dajme tomu, že 50.eur. K tomu krém na zadok tiež DM za 3 eura a vydrží mi dva mesiace asi. Vlhčené používam len keď fakt nie je voda,mám taký malý balíček za 1 euro už dlho. To je na všetko.
Ozaj vela.Uribte si zo 2 deti a nebudes sa uz takto pytat.
@luccija vidíš, ja na vložky neminiem nič,mám nohavičky menštruačné, ale som doma s dcérou, tam chápem, že keď je niekto každý deň v práci alebo má silnú menštruáciu,má inú situaciu. Keď som bola v práci, kombinovala som vložky a nohavičky. To bolo tak 4 eura max. Sáčky som kúpila raz v živote, nepoužívam ich, mám nejaké dva tri z pečiva a tie točim. Na desiatu má syn krabičku. Čistiace prostriedky mám len Ecover na riad, ten používam aj na dlažbu, sprchu, umývadlo,všade, kde treba odmastiť a prostriedok na wc. Tuhé olivové mydlo, čo sa miňa fakt pomaly. Tekuté, ktoré používa skôr syn. Na okná mam stierku a prostriedok, ktorý sme kedysi dostali a ešte stále neminuli. A to je asi všetko. Kupujem veľké balenie Eco prostriedkov, 5l za cca 25-30 eur a vydržia mi viac ako pol roka určite. Čiže mesačne je to na drogériu pár eur.
@pink_lady väčšinu z veci, čo píšeš, vôbec nemusíš používať. Nepoužívam sáčky do koša, aviváž, ani cif. Načo? Rovnako dobre umyješ umývadlo s obyčajnou jarou. Či na čo to vôbec používaš? Ja som v apríli kúpila Ecover 5l gél na pranie za 30 eur a ešte stále ho mám. A to mám dve malé deti a prala som aj látkové plienky veľa. To je 5 eur na mesiac na pranie. Aj to preháňam. Ale takýchto diskusi je tu veľa. Je to len o nastavenej a naučenej predstave,čo všetko nám k životu treba. Reklama ťa presvedčí, že ti musí prádlo voňať, čo na tom, že aviváž je plná chémie. Že musiš vaňu vydrhnúť cifom, po ktorom musí voňať, inak nebude čistá. Že potrebuješ sáčky, sáčky do koša, sáčky na desiatu, sáčky do mraziaka, sáčky na hovienka, sáčky do vysávača, potravinovú fóliu,..len aby sa to všetko míňalo a ty si musela kupovať stále dookola. Špeci prostriedok na riad, na podlahu, na povrchy, pritom keď si pozrieš zloženie, je to všetko skoro to isté. Špeci handričku na linku, na sprcháč, na prach. Kuchynské utierky, vlhčené utierky, papierové kapesniky, papierové vyťahovacie utierky. Najvtipnejšie sú geliky zavesené vo wc mise, to je doslova splachovanie peňazí za farebnú navoňanú vodičku... A to sa mi ani nechce púšťať do kozmetiky...

@pink_lady presne. A môj make Up minimálne 20, púder a iné . Parfém, radšej nepíšem. No akože dnes som bola v DM, a len tak zahucalo 50€. A to som tam bola 4 krát. Prvý krát to bolo vyše 120€.