icon

Je 900 eur na potraviny a drogériu pre 3 osoby veľa?

26. nov 2024

Ahojte, je podla vas vela minut takuto sumu dokopy za potraviny a drogeriu mesacne? Sme dvaja dospeli jedno dieta. Z toho potraviny su cca 700 a drogeria 200. Nastastie nejde o to ze by nam vyslovene chybali tie peniaze, ale velmi malo sa nam dari odkladat co sa tyka uspor a chcela by som skusit znizit potraviny a drogeriu dokopy na 700 aby som ten rozdiel 200 eur mohla pridat k usporam. Mam vsak pocit ze tu sumu 900 eur nedokazeme podliezt 😞 snazim sa robit prehlad vydavkov, nemam pocit ze kupujeme hluposti, ak aj ano tak dajme tomu v sume 50-70 €. Co si myslite?

jajka257
27. nov 2024

@bonboniera sprchujem sa ráno, pred odchodom do prace, po cvičení, lebo som sspotená ako myš. Večer pred spaním. A ten sprchác míňame dve. Takže osobné si myslím, že primerane . A skúšala som aj lacnejšie sprchace, no vysušená pokožka mi to rýchlo vysvetlila.

ivik4
27. nov 2024

😆

lenkakravcova
27. nov 2024

Spíš si presne položky, ktoré nakupujete.
Plienky nenahradíš ničím, jedine, že máš dieťa už staršie než 1,5 roka a začneš odúčať od plienok.

Keď zrátam položky na nás - 5 členna rodina: Zvyšné položky
20€ tbl do umývačky,
5€ soľ a leštidlo.
Cif 3€
mydlo 6€ (rátam pár ks, u nás sa sprchové gély veľmi nepoužívajú)
1€ sprchový gél (rátam u nás jeden na pol roka..), šampóny 2ks 8€
hubky 1€
Pasta zubná a kefky 10€
Prášok na pranie 15€
Aviváž 4€
12€ toaletný papier, hygienické potreby
5€ sáčky do koša, paličky do ucha, drobnosti
----
90€ (a neviem či som niečo nezabudla, čiže 10€ rezerva a som na tom, čo ty)

Krémy veľmi nepoužívam žiadne, Max jeden do roka. Aj to väčšinou z nejakej akcie.. parfémy tiež nič moc stále na nej zabudnem, tie mám ešte 5r odložené 😂 dekoratívna kozmetika u mňa tiež nejde. Ale keď niečo z toho používaš, tak chápem, že tam veľa už potom sa nemáš kde hýbať.
Čiže no neviem čo tam môžeš skresať. Skús si to takto rozpísat. Možno jedine nakupovať čo najviac v akciách. Skôr ušetris na tých potravinách. My ako 5c rodina dávame tak 600€ na potraviny. Čiže toto skôr skús. Možno chodíte veľmi často do reštaurácii, alebo kupujete nejaké prémiové potraviny, tak možno tam niečo sa ti podarí ušetriť.

pink_lady
27. nov 2024

@bubuzu nuž, to je tvoj štýl života, môj je iný. Mna reklama presviedčať nemusí, stačia skúsenosti. Maj pekny den

lenka007
27. nov 2024

Sme 5 dospeli a mame 100 eur drogeriu a 700 potraviny.

nelka93
27. nov 2024

Za mňa to je veľa. Na potraviny mesačne minieme cca 400eur a kozmetiku nekupujem každý mesiac, lebo vždy podostavam na sviatky alebo kupujem v akcii. Sme 2dospeli

trisha_r
27. nov 2024

Strasssssne veľa, ja miniem tak do 600 eur všetky moje mesačne výdavky dokopy

nelka93
27. nov 2024

@pink_lady kupujem jar platinum, naposledy v akcii za cca 120 kapsúl asi 25 eur. Toto balenie mam na 3 mesiace, čiže mne tie tvoje výpočty nesedia a príde mi to tiež proste veľa.

simca06022011
27. nov 2024

@jajka257
@drahomirrra len tu nejde o to, kolko VIEME minut, vieme.. ale autorka pise, ze nic take nekupuje, ma beznu drogeriu.
Tiez si objednam kozmetiku a v dmke ani nehovorim co necham ked idem "iba po kuchynske utierky"... ale viem a nepytam sa a ked chcem, tak usetrim na vsetkom :DD Ved este aj tie plienky som si za svojej doby zabezpecila v kartone velkom z DE lacnejsie :DD pouzivali sme premium pampers vtedy, a to naozaj pred 13r boli najdrahsie plienky. Ani make up si uz (kedze odtiene atd viem) nekupim u nas v drogerke za draho.. napr. teraz je black friday, estee lauder pouzivam, spiralu som uz videla zlacnenu..

Preto som to aj @pink_lady pisala. PRoste nemusi, ked nechce, vie tam usetrit. To je pre niektorych luxus vysmarit sacky do kosa za 6EUR+ (a viac, vsak supis pupis vies kupit aj drahsie) do KOSA alebo minut 2+cify mesacne. Ja som tiez pouzivala jar platinum, prestala som tento rok len, ked som si uvedomila kolko penazi tam ide a vy****a by som sa to minat rychlostou 3x denne, u nas ide velka umyvacka raz-max 2x, velky hrniec radsej za 2minuty umyjem s tym cifom :D Rovnako pre mna nema zmysel cistit denne vanu a umyvadla CIFOM, ked na to su speci cistice, streknem sprej, prejdem handrou, presprchujem = vybavene, flasa vydrzi mesiace a nie take zaondiate to nemoze byt aby som to drhla = ale neriesim, viem ze to ludia robia, moja mam roky cistila vanu riadnym praskom (TENY sa volal..), proste ma to tak rada, nech si robi. Mozno aj autorka takenieco robi, a tym padom pride na ot, ze na tom neusetri. Ale napr moze zistit,ze robi to co moja dcera = sprchac jej vydrzi par umyti atd, prilis mina avivaze, alebo sa nauci, kupit drogeriu lacnejsie, kvallitnejsiu online..
Autorka chce usetrit/odlozit asi viac a pyta sa.. tak ked chce radu, tak sa opytame co teda za 100vku kupuje, sprchac denne asi nie. ja som si tymto tiez presla, a prechadzam, som si povedala, ze radsej si doprajem kazdy rok Pariz ako necham penaize za hluposti v obchodoch....

libusak
27. nov 2024

Mne sa to zda byt vela.

pink_lady
27. nov 2024

@nelka93 pozri mne je fuk ake kupujes Ty, ja kupujem jar platinum plus anti dull, a teda nevidim na alze nic take ze za 25e 120ks...Ale keby aj, pri tom, ked ide umyvacka 2-3x denne, tak 120 tbl nevydrzi dlhsie ako 1,5mesiaca...
@simca06022011 mysllim ze kazda z nas ma pravo si vybrat cistiace prostriedky ake mu vyhovuju, ano ja kupujem nepriehladne sacky do kosa, menim ich kazdy den, a vanu umyvadlo, drez umyvam kazdy den s cifom, jednoducho, s inym prostriedkom som nebola spokojna, umyvam s nim cca 20 rokov. Cif mimochodom nie je najdrahsi cistiaci prostriedok su aj ovela drahsie, hlavne tie eko bio a neviem ake...no sorry ze nie som bio eko raw

lucinka1324
27. nov 2024

Sme traja, máme malé bábätko ktorému kupujeme umelé mlieko a Pampersky. A teda minieme na drogériu a jedlo maximálne 450€. Varíme si doma a možno 3-5x do mesiaca si niečo objednáme 🤔

ivik4
27. nov 2024

@pink_lady vies Ty sice pises teraz ze Ti je fuk co kupuju a pouzivaju ine zeny , no tvoj prvy komentar bol fakt ,, otrasny" ci ake ine slovo mam pouzit k tym, co nevyvalia dajme tomu cez stovku mesacne na drogeriu.
No my teda ani z rychlika a to sa o seba staram ja dokladne, dam si zalezat na vzhlade velmi , muz to iste. Byt mam vkuse cisti, neznasam bordel a nemam tu ziadne rarohy zbytocne co nepouzivam. Ano jednorazove nakupy dajme tomu parfem za 100e aj viac kupim ako mnohy ale mne osobne vydrzi pol roka a dlhsie. Teraz som dala za obocie 240e a mam pokoj na velmi dlho. No co sa beznej drogerie tyka tak na 200e sa netahame ani keby som sa neviem ako snazila. A nie, nemazeme si na ksicht kremy za 2 pade ci aku mas ty predstavu o nas . Verim ze ani zvysne zeny tu nie

paulina291
27. nov 2024

@pink_lady eko bio vedia byť práveže najlacnejšie. Len netreba kupovať všetko predražené ale hľadať možnosti, vyrábať. Ako aj pri strave- nakúpiť jednoduché a lacné suroviny a variť z toho. Ako som spomínala používam ocot, kyselinu citronovú sodu bikarbonu a puer na väčšinu čistenia. Toto všetko ak rozrátam na mesiac ma vyjde max 5€. Prací gél ma vyjde max 1€ na mesiac lebo robím domáci. A periem často lebo používame látkové plienky- vďaka tomu tiež šetrím. Tablety do umývačky kupujeme alza eco- na mesiac ma to vyjde tak 10€ spolu aj so soľou do umývačky a leštidlom (tiež alzaeco).
Kozmetiku pre malého sme ani jedno balenie zatiaľ neminuli, má 8m, takže to je úplne minimum za mesiac.
Vložky nekupujem, mám kalíšok. Šampon použivame obaja s mužom obyč dixi, sprcháč alverde, deo a intimgel z dm-ky- toto všetko nam vydrží tak 3 mesiace za to nedam na mesiac viac ako 5€. Prírodný olej na pleť mi na mesiac vychádza možno tak na 1-2€, čistiaci gél na pleť mi vydrží aj rok- na cca 1€ to vychadza na mesiac. Moj cely makeup ma hodnotu tak 30€- mam iba pár produktov, na RD sa nemalujem skoro nikdy, keď som sa malovala mi to vydržalo tak pol roka- paletka dlhšie. Voňavku si dávam iba príležitostne a mám ju roky, stala niečo cez 100€. Kefky pasta možno tak 5€ na mesiac. Kuchynske utierky moc nemíname lebo periem normalne latkové. Ale teda to, papier na pečenie, vreckovky, toaleťák môže byť tak 5€. Sáčky do koša nepoužívame absolutne- na triedeny odpad nam dá obec, komunal davam do kontajnera tak ako je. Neviem na čo som zabudla ale teda ku 200€ sa neblíži ani omylom.

nops
27. nov 2024

Kks,900€ z rozpočtu?700€ na potraviny neviem či sa mi niekedy vôbec podarilo minút.A to sme 6ti,2ja puberťáci bez dna,dcéra má diétu.Ale zas nekupujem žiadne extra potraviny typu slimáky a biftek každú druhú večeru.A drogéria detto,je to moc vzhľadom k tomu koľko vás je.No každému vyhovuje niečo iné,ak nakupujes biopotraviny alebo z gazdovského dvora a kozmetika je pre teba prijateľná iba nejaká značka alebo skrátka,ste zvyknutý na trochu nadštandard tak je to potom o.k.

alenka7777
27. nov 2024

Myslím, že je to celkom dosť. Sme 4, na potraviny minieme cca 600 eur a na potravinách naozaj nešetrím. Čo sa týka kozmetiky a drogérie, tam sa mi zdá u vás cena ok.

pink_lady
27. nov 2024

@ivik4 no aha, a to je prave to co do drogerie neratas, a ja to tam napr ratam...lebo tam ratam aj kozmetiku. Ty ked kupis parfum za 100€ a sice vydrzi ti pol roka tak to je 16,67€ mesacne, rovnako si si dala robit obocie, t.j nebudes kupovat nic na obocie ale uz ked si to rozratas kolko to vyjde na mesiac - uz to patri do tej drogerie/mesiac. A je mi fuk ako vyznel moj prispevok, tie nad mojim nevyzneli tiez nejak extra

@paulina291 prepac ale nebudem to citat, je to dlhe...len mi udrel do oci kalisok, toto je pre mna no go cesta, sorry 🙂

paulina291
27. nov 2024

@pink_lady však bez problémov, len si nechápala, ako niekto nemôže minúť tak veľa- tak napríklad aj tým kalíškom.

pink_lady
27. nov 2024

@paulina291 no ty zas nechapes to, ani ta pani nad tebou, ze do tych mesacnych vydajov na drogeriu ja napr ratam aj jednorazove vacsie polozky roztatane na mesiac - napr ako pani vyssie pisala ci parfem ci to permanentne obocie. Sicej e to kozmetika ale kedze ju kupujem v drogerii, povazujem ju za drogeriu

paulina291
27. nov 2024

@pink_lady nechcelo sa ti ale čítať celý môj príspevok, keby si si ho prečítala, tak zistíš že to do toho rátam.

bubuzu
27. nov 2024

@pink_lady jasné, však každému ako dobre. Len si predstav tu hordu odpadu a znečistenej vody, ktorá tu po tebe ostane, častokrát naozaj aj sto rokov po tvojej smrti. Mne to fakt nestojí za to, aby som mala dokonale vyleštený nábytok. Tvárime sa, že máme radi svoje deti a pritom im zasierame vzduch, vodu a dokonca priamo ich telo zbytočnými sajrajtami. Lebo však nech to vonia a je akože čisté.

marketa7584
27. nov 2024

Je to vela , za jidlo a drogerku dame dokopy 350-400 eur mesacne , sme traja

ivik4
27. nov 2024

@pink_lady jaj ano nebudem kupovat jednu ceruzku raz za 3/4roka na obocko za 3eura 🤭.
Vsak nech Ti je fuk, to je tvoja vizitka,nie nasa

drahomirrra
27. nov 2024

@pink_lady 3x denne ide u vas umyvacka? A to ste inak v praci a deti v skole? No pekne.

ivik4
27. nov 2024

@bubuzu akoze musela by som mat vazne tazku diagnozu ako MONK, aby som kazducky den drhla kupelnu. Fakt
Nevm co by som v nej musela robit aby som bola nutena kazdy den otrocit lebo je tam taka strasna spina

kristiii
27. nov 2024

Od 10-teho som minula na potraviny (aj drogériu z reťazcov) 164,15. A to sú v tom aj nejaké sladkosti na Mikuláša a sladkosti a alkohol ako darčeky, keďže sme mali nejaké oslavy v rodine. Sme dvaja, ja a bezodný pubertiak.

jajka257
27. nov 2024

@paulina291 mňa by zaujímala najmä ťa pasta a toaletný papier. Pretože ak minies toaletak za 5€ mesačne, tak mi to vychádza, že buď ho nepoužívate alebo mate bidet

bosorkabb
27. nov 2024

@drahomirrra napríklad u nás ide minimálne 2x za deň umývačka bežne.

3petka
27. nov 2024

No celkom dosť naozaj. My sme 2 dospely, 8rokov a 1,5 roka. Potraviny možno 600 do mesiaca max. A drogéria aj s plienkami max 100 aj to som asi prestrelila.

bubuzu
27. nov 2024

@jajka257 Kaufland toaletak 10 ks, 3- vrstvovy stojí 2,50. U nás za mesiac padnú Max dve balenia. A pastu neminieme za mesiac určite, syn má svoju detskú už pár mesiacov. Však toho sa má používať len troška.