icon

Je 900 eur na potraviny a drogériu pre 3 osoby veľa?

26. nov 2024

Ahojte, je podla vas vela minut takuto sumu dokopy za potraviny a drogeriu mesacne? Sme dvaja dospeli jedno dieta. Z toho potraviny su cca 700 a drogeria 200. Nastastie nejde o to ze by nam vyslovene chybali tie peniaze, ale velmi malo sa nam dari odkladat co sa tyka uspor a chcela by som skusit znizit potraviny a drogeriu dokopy na 700 aby som ten rozdiel 200 eur mohla pridat k usporam. Mam vsak pocit ze tu sumu 900 eur nedokazeme podliezt 😞 snazim sa robit prehlad vydavkov, nemam pocit ze kupujeme hluposti, ak aj ano tak dajme tomu v sume 50-70 €. Co si myslite?

paulina291
27. nov 2024

@jajka257 toaletny papier ktory v lidli kupujeme stoji cez 3€, presne neviem. A áno, máme bidetovú spršku a tú vo veľkom používame. Takže to 3€ balenie toaletného papiera máme možno na 1,5 mesiaca. Úplne presne neviem. Papier na pečenie nám na 2 aj 3m vystačí, ten stojí okolo 1€ za celé balenie (máme aj silikonovy papier na pečenie, sem tam použijem ten), alobal a plastovú fóliu míňame minimálne, skoro vôbec. Papierové utierky tiež kupujeme taký veľký kotúč- vydrží nám tak 3 mesiace. Tzn ani nie 1€ na mesiac. Vreckovky tiež tak 1€ na mesiac.
Pastu a kefky som akurat kupovala v dmke- 2 kefky stáli 3,75€ a pasta 0,95€- vydrží nám tak 2 mesiace. Takže je to aj menej ako 5€

alex1212
27. nov 2024

My tak isto..

gribka1
27. nov 2024

My sme dvaja a dáme cca toľko ako ty. Nechápem, ako sa niektoré zmestíte, že do 300 či 400 eur. Pravda je, že sa taktiež zamýšľam ako ušetriť, lebo však konsolidácia. Veľmi tuho rozmýšľam.

veronicka1901
27. nov 2024

My sme 5 clenna rodina, na potraviny minieme cca 600 eur mesacne (deti jedia v skole, skolke, cez vikendy varim doma), manzel obeduje v praci (cca 2x do tyzdna si nosi obed z domu) a ja pracujem doma, takze sa vacsinou stravujem doma, sem tam si vybehnem pre obed. Drogeria cca 100 eur mesacne. Riadne vela utratite podla mna. Co take kupujete? U nas je aj ovocie, aj zelenina, aj jogurty, aj syry. Sladke kupujeme malo, cez vikend vzdy nieco upeciem.

gribka1
27. nov 2024

@veronicka1901 My napríklad nemáme žiadne obedy v práci, lebo to by ste ani vy nejedli. Takže financujeme komplet stravovanie. Pravda je, že sa snažím o kvalitu. Ale aj tak hľadám, kde ušetriť. Štve ma to.

moje912
27. nov 2024

No my sme dvaja. Varím každý deň. Minieme každý mesiac okolo 1000€ jedlo drogéria. Je pravda že kupujem drahsie mlieka a mliečne výrobky a tiež som sa nad tým zamýšľala že keď toľko minú dvaja tak koľko minú štyria? Neviem si predstaviť koľko budeme míňať keď bude doma bábo 🤦

anita6666
27. nov 2024

Za drogériu 200€ by som nedokázala dať,aj keby som chcela. To akože čo kupuješ v takej sume? Nechapem...tu by som sa najskor zamyslela,ak chces setrit

gribka1
27. nov 2024

@anita6666 Veď, ak kupuje plienky, vlhčené a niečo okolo dieťaťa, tak zas extra dole ísť nemôže.

jajka257
27. nov 2024

@veronicka1901 a keď deti budú na strednej, kde nie je príspevok na stravu, tak potom sa ti zdvihnú výdavky. Ináč, pokiaľ viem, v škôlke sa strava platí. Tieto peniaze a peniaze za obedy, ktoré má manžel v práci tiež pocitas do výdavkov na potraviny? Lebo ak nie, mala by si

jajka257
27. nov 2024

@ivik4 tých 240 € si zapocitala do drogérie? Pretože, si ich minula na niečo, čo je síce v kategórii dekoratívna kozmetika a iné ženy si za to kupujú ceruzky na obočie či iné kozmetické prípravky. Neviem na akú dobu máš pokoj, ale ak by som rátala aj rok, tak to už 20€ na mesiac(tu bol prispevok, že minie 20 až 30€ mesačne), tak si vyčerpala limit. K tomu si pripočítajú sumu na mesiac na parfém a už to vyzerá ináč. Čo sa týka maľovania, ty sa nemalujes, si doma, parfém nepoužívas, lebo si doma. Ale niekto chodí aj do práce a musí trošku vyzerať k svetu. A ešte jedna otázka, keď sa vrátiš do práce, máš pozíciu, kde je potrebné vyzerať upravené alebo netreba? Ak treba, aj tebe stupne potreba.

autor
27. nov 2024

Ďakujem každému za názor/radu ☺️ Viem, že míňame viac ako by sme mali, ale prekvapili ma niektoré odpovede, kde sa píše, že 4-5 členná rodina minie na potraviny okolo 400 eur. Keď sa pozriem na obyčajný deň:
1) obed: dajme tomu naozaj jednoduchý. lacný. bezmäsitý, napríklad taký hráškový prívarok: mrazený hrášok + smotana na var + k tomu vajíčka a nejaké pečivko cca 4 eura pre nas troch
2) na raňajky ak si dáme šunku, syr, zeleninu, pečivo, nejakú nátierku: cca 2,60
3) olovrant/desiata: máme radi mliečne výrobky, aj malému dávame biely jogurt, hoc aj keby sme si dali len 50 centový tak pre nás troch to je 1,50 + tiež sa snažíme jesť každý deň aspoň dva druhy ovocia, keď zjeme spolu 3 banány a debničku malín ktoré boli v akcii nech je to 3,60
4) pijeme minerálku a malý dojčenskú vodu (tu možno niekto vie ušetriť keď pije vodu z vodovodu): na deň cca 1 €
5) večera: dajme tomu tiež niečo jednoduché, napríklad zapekané cestoviny s brokolicou a syrom alebo cuketové placky, či chlieb vo vajci: 1-2 eura
6) ak si ešte dá malý nejaké chrumky, my pijeme kávu s mliekom, možno nejaké lacnejšie musli tyčinka: nech to dá extra 1,50 €
Dokopy: okolo 16 eur čo prejeme traja za deň.. čo je za 30 dní: 16x30 = 480 eur pre troch ľudí
Nezapočítala som tu trvanlivé potraviny alebo potraviny ktoré máme vo väčších množstvách ako múka, strúhanka, cibuľa, mlieko, cukor..
Nie je tu započítané mäso či ryba na obed čo je vyššia položka
Nie sú tu započítané položky, ktoré nie sú nevyhnutné, ale nie sú žiaden luxus, ako napríklad čaj, med, džús,..
A už vôbec tu nie sú započítané “hlúposti” ako chipsy, sladkosti, sladené nápoje..
Tak ja neviem.. ozaj neviem.

jajka257
27. nov 2024

@hellwant no neviem, ako ty, ale pri cvičení sa človek spoti. A pot nie je príjemný. Zrejme nešportujes. Podľa počtu liekov pod tvojim príspevkom, začínam chápať, že niektorí ľudí majú nie práve príjemnú vôňu

nelka93
27. nov 2024

@pink_lady ty si sa tu začala obuvat do ostatných, že si nevieš predstaviť míňať tak málo. Nam je fuk koľko minas. Keď chce človek ušetriť ako autorka, tak nekupuje kraviny za stovky eur.

nelka93
27. nov 2024

@jajka257 ja sa napríklad nemalujem takmer vôbec. Raz za 3 mesiace ruz alebo maskaru. Aj to len ak idem na nejakú akciu. Parfém za 100eur som nemala asi nikdy, lebo je to zbytočné drahé a máloktorá vôňa sa mi paci.

ivik4
27. nov 2024

@jajka257 pockaj pockaj pockaj ja mam vlastnu pracu takze ano mozem robit kedy chcem, nepracujem pre nikoho,robim si len pre seba.No k veci, to malovanie co pises, ja sa uplne rovnako ,,malujem" ci idem do obchodu pre rozky alebo idem niekam dajme tomu na oslavu. Nemusim si capat omietku ,ktora len skodi pleti. U mna je to dobre spravene obocie, sem tam vyrazny ruz alebo balzam co stoji par supov. To je zaklad . Skor si potrpim na postave, doma mam bicykel kt. Vyuzivam uz 13 rokov 🤣 . Posilku mam podla toho ako sa mi chce, jeden mesiac ano, dalsie dva mesiace nie. Rozne.
A k obociu, mne vydrzi 2roky .
To s tym obocim a parfemom som napisala len preto lebo tuto pani kt. Sa smiala vsetkym kt. Neminu neviem kolko vela penazi za drogeriu, tak su asi sockari ci kieho a nemozu si nic dovolit

ivik4
27. nov 2024

@jajka257 a inak teraz ma tak napadlo, si sa do vsetkych pustila jak sup zase, ale musim napisat, strasnu kravinu si mi napisala. Akoze keby som aj doma napr. Na materskej tak co, nikam nechodim ,som tu zavreta takze sa nevonavkujem ako pises ? 😁.
Kks vsak ked som bola doma tak som chodila vkuse niekam, este viac jak teraz. Teraz to je tak 4-5 dni do tyzdna. Ja som velmi spolocenska a ano vsetky sa tu sprchujeme ,konkretne ja 2x denne, vsetky sa voniame a dokonca sa aj podla seba malujeme 😱. Šokantne
Prosim Ta zas sa nerob takou mudrou . Chapem ze si ides svoje ale nabuduce sa NAJSKOR SPYTAJ a az potom pis nejake svoje zavery predsa,nie ?

jajka257
27. nov 2024

@ivik4 do koho som sa pustila? Ty si napísala, že odkedy si na materskej, tak tvoj malé Up má hodnotu 30€. Preto som sa ťa pýtala. Ale zrejme si nepochopila😀a to, že ty sa nemalujes, neznamená, že iné ženy sa nemaluju tiež. Každý má svoj štandard. Skôr tu poniektoré sa pustili do iných, ktoré fungujú ináč.

ivik4
27. nov 2024

@jajka257 JA SOM NAPISALA ZE ODKEDY SOM NA MATERSKEJ TAK MOJ MAKEUP MA HODNOTU 30 EUR ????
JA ???
JA ??
Som na materskej uz 9,5 roka potom

drahomirrra
27. nov 2024

To sa fakt pohadate na takejto kravine?
Ved v konecnom dosledku je to cele len o tom, kto ma aky prijem. Keby som zarabala tisicku, samozrejme, ze na drogerku neminiem ani polovicu toho, co teraz.

paulina291
27. nov 2024

@jajka257 si si zrejme pomýlila @ivik4 so mnou. Ja som napísala sumu 30€ za makeup. Ale to nie je na mesiac, ale že má takú hodnotu celkovo, lebo toho nemám veľa. Od kedy som na RD tak sa nemaľujem každý deň. A vydrží mi strašne dlho. A mne tu vobec nešlo o preteky kto minie viac a menej. Autorke na konci mesiaca zostane veľmi málo, tak som jej dala tipy kde šetrím ja. Ja sa úplne zhodujem že každá má iný štandard, ale autorka na ten svoj nemá, tak ja neviem ako jej pomôže fakt že ženy daju 60€ za krem a 150€ za voňavku- ženy čo za to toľko dajú buď na to majú alebo nevedia narábať s peniazmi.

veronicka1901
27. nov 2024

@jajka257 áno počítam do výdavkov aj manželove obedy, aj moje, ktoré si varím. Za dcérinu stravu v škôlke platíme 50 eur, to tam je tiež zarátané. Škôlku 60 eur samozrejme nerátam. Sú v tom raňajky, desiaty, olovranty a večere. Mnohí ľudia využijú ešte z menej. Autorka sa pýta, kde ušetriť, za mňa jednoducho tie výdavky sú vysoké pre dvoch dospelých a jedno malé dieťa. Aj plienky. To som kupovala vždy online, keď bola akcia a rozhodne to nebolo 70 eur.

veronicka1901
27. nov 2024

@gribka1 áno, je to ťažké. Ako, my tiež nerozhadzujeme, ale v rámci možností máme všetko. Nekupujeme sladkosti, balené vody. Ale zasa napríklad si niekedy doprajem kapsuly Dolce Gusto. Po znížení daňových bonusov to bude veru ešte ťažšie.

gribka1
27. nov 2024

@veronicka1901 Veď to. Minimálne by som nechcela navýšiť výdaje keď všetko zdražie. Kvalitnejšie potraviny sú jednoznačne x krát drahšie ako to najlacnejšie pochybnej kvality.

jajka257
27. nov 2024

@paulina291 myslím, že problém u autorky bude aj v tom, že kým pracovala, vedeli odložiť. Chýba jeden príjem. V období rodičovskej sa však šetriť nedá. Ďalšia vec, tu píšu , že 400€ na viacclenne rodiny. Akosi tomu neverím. My nekupujeme minerálky, ani sladké nápoje. Máme radi čistú vodu. A aj tak minieme o mnoho viac. A ešte by ma napríklad zaujímalo, či do 400 € je započítané vsetko. Lebo niekto má svoje ovocie, zeleninu, vajíčka. Niekomu nabalia rodičia. Niekto všetko musí kupovať.

jajka257
27. nov 2024

@drahomirrra nuž vidíš. Dá sa aj na Tom pohádať😀

paulina291
27. nov 2024

@jajka257 ale dá sa šetriť aj v období rodičovskej. My ušetríme dosť slušne a som na RD. Samozrejme, nedokáže ušetriť úplne každý, to je jasné. Ale to by som ja osobne na RD vtedy nešla. Neodsudzujem kto ide, chápem to. To je na margo tej vety že na RD sa nedá šetriť.
Ale tá suma čo oni dajú je vyššia, nehovorím, že je nereálne toľko minúť. Predtým to vychádzalo, no teraz nie, priestor na ušetrenie tam určite je. Aj keby 100€, stále je to niečo. Ja keby ušetrím minimum, tak hľadám možnosti.

drahomirrra
27. nov 2024

@jajka257 Toto by aj mna zaujimalo, tieto temy ma skutocne fascinuju. Ako dokaze 4-5 clenna family dat na stravu do 500€. Vo vela temach sme tieto baby vyzvali, aby rozpisali jedalnicky. Malokedy niekto reagoval.

drahomirrra
27. nov 2024

@paulina291 To nepoznas konikovske klasicke “kde sa najedia piati, naje sa aj siesty”? 😂😂 Ked baby pisu, ze planuju dalsie (a dalsie a dalsie) a pritom uz twraz ziju z ruky do huby? 🤣

paulina291
27. nov 2024

@drahomirrra samozrejme. Alebo také že stačí láska, všetko ostatné je nepodstatné😂

drahomirrra
27. nov 2024

@paulina291 Prrrrresne 😂