icon

Je bežné platiť za splátku úveru viac?

8. máj 2026

Mám úver cez slsp zo splátkou 185 ale ustavične platím o 17 euro viac a ja nechápem za čo. Banka sa mi k tomu nevyjadrila. Je bežné aby si banka za splátku účtovala viac? Ako to môžem riešiť?

Strana
z2
hellwant
8. máj 2026

Problem bude možno, že niektore banky ti zobrazuju disponibilny zostatok- to nie su vlastne peniaze, ale vlastne plus tie, co môžeš prečerpať. Ale ukazuje ti to ako tvoje- v pluse. Musiš si to zmenit na iba vlastny zostatok. Aby ti ukazovalo len TVOJE PENIAZE. Ty si asi platila a išla ku nizkemu zostatku, či nule niekedy, ale uz si čerpala bankove peniaze.
Ja som si to kedysi vo VUB banke zrušil, tiež mi ukazovalo aj možne prečerpanie ako v pluse nad nulou. A preto platiš debetny urok, ak stale chodis blizko nuly, stale čerpaš bankove a nikdy nesplacaš plne tie požičane.

lienka9
9. máj 2026

@anonym_autor ako pise vyssie,ak ma aktivny kontokorent nevidis svoje peniaze,ale svoje+to povolene precerpanie a potom minas peniaze banky a z toho mas uroky.daj si to deaktivovat.alebo neprecerpaj

anonym_f4cfee
9. máj 2026
@anonym_cc622e

@anonym_autor a nebola si v minuse urcitu dobu a preto tam mas debetny urok,lebo iba vtedy sa plati.

@anonym_cc622e kedy si založila ten účet ? Buď 1 rok alebo 2 roky más bez poplatku, potom ak nespĺňas podmienky tak platíš 7 eur za vedenie účtu. Debetny úrok je zrejmé preto lebo tam máš nastavené povolené prečerpanie

anonym_cc622e
9. máj 2026
@anonym_f4cfee

@anonym_cc622e kedy si založila ten účet ? Buď 1 rok alebo 2 roky más bez poplatku, potom ak nespĺňas podmienky tak platíš 7 eur za vedenie účtu. Debetny úrok je zrejmé preto lebo tam máš nastavené povolené prečerpanie

@anonym_f4cfee tak u nas to bolo tak,ze stiahli 7eur ale vzdy ich vratili spät,lebo sme mali splnene podmienky,ale teraz po novom roku to dali na polovicu cize spät vracaju 3.50.
Ale ja niesom autor,tvoj koment asi patril jej,nie mne.

ekira1
9. máj 2026
@anonym_autor

@petamich áno ale nie 13 eur neviem či sa chápeme za vedenie účtu pýtajú 7 euro a nejakých centov za úrok ale to dokopy není 13€

@anonym_autor určite sa nechápeme. Nám všetkým je screenshot jasný, nechápeme, aký problém tam vidíš..

Strana
z2