icon

Je cena práce hodinového manžela primeraná?

6. mar 2024

na základe e-mailu som kontaktovala hodinového manžela, kde som ho poprosila o pomoc v byte so zapojením a montovaním nábytku. Do e-mailu mi vypočítal nejakú cenovú ponuku s položkami aj to len polovicu toho, čo bolo treba vykonať. Problémom je, že je to uvedené v emaily ako cena práce no myslela som, že je to s DPH avšak to tam nie je spomenuté a teraz si odomňa pýta na účet skoro 500 euro bez faktúry z toho 30 stál materiál a 40 euro dopravu za 2xpríchod 20km vzdialenosť. Je normálne aby si za 6.5 hodiny (3 hodiny jeden deň 3,5 hodiny 2. deň) zapýtal 416 euro za prácu bez DPH bez faktúry? Budem rada za rady ľuďom, ktorí sa tomu rozumejú ako to vyriešiť. Hovor s ním nepomohol.

Strana
z4
abbey1
8. mar 2024

Prepáčte, ja sa tu na koni vždy musím smiať, keď ľudia bez váhania, bez papiera v ruke, bez riadneho prečítanie, vo podpisujú a kupujú, kývnu hlavou a následne vyplávajú, ako ich ten hnusný podnikateľ či živnostník oklamal. Áno, špinavci sa nájdu aj medzi podnikateľmi a drobnými živnostníkmi. Avšak, bolo by ich minimum, keby ľudia vopred premýšľali.

autor
8. mar 2024

@abbey1 a niekedy clovek veri... lebo ked som sa opytala ako sa dohodneme, povedal, ze sa mi ozve a poslal mi vypoct s oznamlm po vykonani 2.casti prace... Mal na to 2 tyzdne, takze chlapec vedel presne co robi, avsak necakal ze nie kazdy sa da okabatit.... on podnika a on musu vediet ako sa pise cenova ponuka kedy sa dava a tak... ja som sa jo viackrat pytala ko a nepovedal mi ani ustne kolko... Je 10 veci zakladnych kt. Hodinovy manzel vykonava a musi ceny vediet z hlavy... So vsetkymi slmm s dohodla ci s maliarmi, ci so stolarmi, ci s elektrikrmi tak si odpustite Vase nazory.... Volala som s pravnikmi a potvrdili mi ze spravne konam. Takze nejaake cudzie nazory ma nezaujimaju ked neviete o co ide sa nevyjadrujte. Ked mate nieco v regaly za 10 euro s dph a ten isty produkt za 70 euro bez dph tak ktory si vyberiete ? Nemam problem zaplatit, nie som lakoma ale 65 euro na hodinu v cistom nema jodinovy manzel v nemecku...

abbey1
8. mar 2024

Tak sa dohadujte s ľuďmi ďalej a ak napíšete na sociálnu sieť, tak môžete očakávať názory ľudí.

autor
8. mar 2024

@abbey1 ja som sa pytala na riesenie a nie Vas subjektivny nazor... Ja som nic nepodpisovala, takze chyba je na jeho strane... Ja nie som v strate on je v strate a zakon stoji na mojej strane.

Strana
z4