icon

Je lakomec, alebo ja to vidím tak tragicky?

18. jan 2022

Dobry neskory vecer, rada by som spoznala nazor aj nestrannych ludi co si o tom myslia. Napisem to v skratke - ja momentalne na RD s 2rocnym synom plat 403,60€ rodicak, priatel (niesme zobrati) zivnostnik (oslobideny od platenia socialky aktualne jeden rok) plat mesacne priemer 1400€, mame kazdy svoj ucet (ja nenasetrene ani cent) priatel (na ucte cca 12000€), mame aj spolocny ucet kde posielame ja 250€ mesacne, priatel 350€ mesacne (plati sa z toho hypo,sprava domu, elektrina,plyn, internet), mame pol na pol byt. Kedze som na RD platim teraz o 100€ menej, ked som chodila do prace platila som 350€. Cize 250€ byvanie a poplatky, 50€ mam mesacne sporenie a ostava mi mesacne cca 100€ (z toho nakupujem malemu oblecenie po bazaroch zvacsa, ked idem na nakup tak nakup z toho), nikdy samozrejme neusetrim, neda sa. Moj problem je v tom, ze priatel si zaplati takisto najom, mobil, natankuje a vsetko ostatne mu zostava. Prosila som ho aby sme sa o tom porozpravali aby mi posielal aspon nejake peniaze mesacne ked teraz nerobim a som doma so synom, absolutne sa somnou o financiach nechce bavit, citim sa naozaj frustrovana pretoze si nemozem dovolit ani nic kupit na seba, nieto este zajst kadernicke a podobne (nebola som u kadernicky 2roky), ked nieco chcem aby zaplatil len frfle, tak radsej sa nabuduce nepytam a predavam bud moje oblecenie alebo maleho aby som mohla zasa kupit malemu dalsie a dalsie oblecko. Velmi ma to stve, ze on ma tolko nasetrene a absolutne nerozumie ze som na RD s nasim spolocnym synom, varim priatelovi skoro kazdy den, upratujem, periem mu, staram sa aby sme mali doma cisto, pekne. Je mi z toho smutno a stale sa to len stupnuje. Kartu jeho napr zeby mi dal chod si nieco kupit alebo zeby sa ma opytal xi nieco nepotrebujem - nehrozi absolutne. Priklad, v decembri som sa ho spytala ci by mi nekupil zimne topanky, musela som si ich nakoniec kupit sama, podotykam nekupovala som nove ale z druhej ruky, predvcerom som isla do jysku kupoval novu plachtu na postel, tak som sa ho spytala v aute pred obchodom ci mi nepozicia kartu, nepozical. Moji rodicia mi dali auto - mam ho pisane na seba, ale ja nejazdim, jazdi na nom on, minuly rok som si ho davala prepisovat z ocina na seba - vsetky poplatky som platila ja, vacsinou ajtak nikam nejazdime, len priatel do prace a obcas k nasim (30km) a on mi povie ze on tankuje tak co vlastne chcem. Teraz som si platila sama poistenie auta (133€) ze da mi nabuduci mesiac polovicu lebo tento mesiac mi zaplatil rozvody auta nove k narodeninam, k mojej 30tke ze nema teraz. Povedzte mi uprimne, je toto normalne alebo nie? Alebo to len ja vidim tak zle a je to v pohode? Clovek by sa s nim tak strasne rad porozpraval o tomto celom ale on absolutne nechce. Ja uz rozmyslam odist od neho, on mi aj povie ze ak mi bude lepsie tak mam ist, lenze kam s 2rocnym dietatom? ☹ k mojim rodicom ist nechcem velmi pretoze su velmi zvlastni v tomto a este by obvinili mna ze to len zle vidim vsetko len aby som s nim bola, lenze viete ako sa citim? Jak posledna troska. Este napisem ze dieta sme neplanovali ale nelutujem v ziadnom pripade svojho syna, milujem ho najviac ako sa da a nikdy by som sa ho nevzdala nikdy, snazim sa naozaj doma, so synom, v lete som aj mala brigadu upratovat som chodila len aby som mala niexo navyse. Je mi z toho vsetkeho smutno. Viete, ja nechcem minat, chodit kazdy mesiac kadernicke a neviem co, ale ten pocit ze nemam vobec pristup k peniazom a mesacne mam 100€ Ma ubija velmi velmi. ☹ dakujem, ze ste docitali az sem ❤️

number19
18. jan 2022

"len mat tu istotu ze sa o mna ten chlap postara a bude mi verit a zaujimat sa co chyba, ci nieco nepotrebujem a podobne."
No. Lenze ty si si vybrala na takyto zivotny styl nespravneho chlapa.
Su aj taki, ktori sa vystaraju, a zeny su donekonecna na materskej a pohoda.
Ale ten tvoj taky nie je.
Musis ist cim skor spat do roboty. Prave kvoli tej psychike.

tt247
18. jan 2022

Autorka, dookola píšeš, že nemáš podporu vo svojich rodičoch. A áno, je to smutné. ALE. Ty sama si už rodičom. Konaj tak, aby toto isté o tebe/o vás s priateľom nehovoril o páru rokov tvoj vlastný syn. A to nie je len o korunkách do prasiatka. Tie minie za jedny, dvoje tenisky. Ty máš v tejto otrasnej situácii zároveň jednu super situáciu. Máš vlastné auto. To predaj, peniaze daj na rozbeh podnájmu, malého do škôlky/jaslí a ty do práce. Potom predajte byt alebo sa nechaj z neho pánkom vyplatiť, keď ti to vyhadzuje na oči, a tvoj pánko nech platí výživné na dieťa. A vieš čo? Budeš sa mať lepšie. Omnoho. Veď ty máš všetko pre super štart. Okrem pošliapaného sebavedomia. Ale sakra, žena, spamätaj sa. Toto nie je život, čo pri ňom zažívaš. A keby len tie peniaze, ale on je magor aj mimo nich.

babajaga
18. jan 2022

ja ti tak poviem,setrit je dobre,ale nie na ukor niecoho....kupil ti niekedy kytku?cokoladu?mas si spravit niekedy radost,napriklad ze si nieco pekne kupis,malemu nieco pekne kupis....mas to?Takto sa to tahat neda,bez nejakej drobnej radosti v zivote...pridu tazke chvile a ty si vycerpana uz teraz....nevarila by som mu,neprala,hladela by som sebe a malemu....ak by sa nespamatal az potom by som riesila rozchod.

lilien239
18. jan 2022

Ja som mala nieco podobne s byvalym.ja na rd co bolo vtedy aj s rodinnymi do 270€ z ktoreho sa riesili plienky,mlieko a vsetko pre malu,plus male nakupy, oblecenie aj pre seba... Velky nakup ked dosiel rodical som robila ja ked som nemala nakup urobil on.stym ze najom platil len on ale to bolo vtedy len 100€.keď som potrebovala napr nove tenisky alebo nieco tak mi povedal ked budem mat narodeniny alebo az na vianoce ... Pin od jeho karty som nevedela,nikdy mi kartu do ruky nedal.moc ma to stvalo tak som mu povedala ci by nemohol nechat aspon doma nejaku rezervu 50e alebo tal ze kolkokrat mi chybne nieco navarenie a ked nemam peniaze tak nemam ako kupit a nato mi povedal naco potrebujem ved on ked bude mat cas zasa pojde na nakup.posl kvapka bola ked mala mala nieco pred dvomi rokmi a sme doma nemali maslo pecivo ani z coho varit (on do zasoby nerad nakupoval) napisala som mu teda zoznam co treba kupit povedala som mu to ze ho dam na chladnicku aby isiel po praci do obchodu lebo nemam malej ani na ranajky co dat presiel den dva a a nic (medzitym sme sa s malou stravovali u nasich alebo u kamosky)znovu som mu to pripomenula a on nato ze som ho nepoprosila,tak som ho vysmiala ...po tyzdni sa kamoska nato nemohla pozerat tak mi nakupila zakladne veci aspon a priniesla,a v ten den vecer aj on priniesol nakup,polozil tiodo kuxhyne ze mozem to vylozit vysmiaty bol jakeby neviem jaky hrdinsky cin urobil a ja ze vyloz si sam.on bolo vo vela veciach cudny a aj ked som sa snim rozpravala chcela zmenu tak nikdy nic,vadilo mi ze mi povie ze ma lubi,objima..len ked chce sex, ze by som chcela zmenit to ze si dojdem len jak sluzka jeho a nato ze riesim banality....a ziadna zmena.teraz je uz byvaly,malu miloval aj miluje ale proste ja som takto stastna nebola.neboli sme zobraty a byvat sme spolu zacali az pocas tehotenstva takze som nevedela aky je vtomto smere to sa ukazalo az ked sa mala narodila

ada309
18. jan 2022

Nie, nie je to lakomec... Je to jedno nevďačne hovädo... Na dieťa si vybav výživné! Od auta mu zober kľúče, nech si chodí MHD alebo pešo..

makova333
18. jan 2022

Autorka: Skusim este raz. Ten chlap sa o teba nikdy nepostara, nikdy ti nebude verit, zaujimat sa co chyba a ci nieco nepotrebujes. Podla toho co pises, on ma poruchu osobnosti, nema ziadnu empatiu a ty to nevies nijako zmenit. Nech by si sa snazila akokolvek. Cim skor to pochppis, tym lepsie pre teba. A aj pre tvoje dieta, kedze ono si bude na zaklade vasho vztahu tvorit vzorce spravania pre seba. Smer kvalitny psycholog.

makova333
18. jan 2022

Autorka: A este rada: Jediny na koho sa mozes spoliehat si ty sama. Nie rodicia, neie kamarati, muz, sestra, babka, suseda. TY jedina si ta, ktora si vie pomoct. Opora si ty sama sebe. Ano, je super mat ludi o ktorych sa mozeme opriet, ale ked niesu, tak hold nie su (a je jedno z akeho dovodu), treba si pomoct nejako sam. A hlavne. Prvy krok za teba nespravi ani ta najväcsia opora.

mony232
18. jan 2022

V prvom rade nech ti vráti auto.Nieje jeho,ak chce auto nech si kupi,alebo nech chodi autobusom.Samozrejme tu pomoze len rozchod.Nema vás rád.Pretoze chlap,ktorý svoju ženu a dieťa miluje im znesie aj modré z neba,obrazne povedane.Da všetko čo môže..

nicicka
18. jan 2022

@cyberk A ty si najdokonalejší človek na svete! Chce se mi blejt velebnosti. Trocha empatie by bolo na mieste...Potom že tento svet vyzerá ako jedno smetisko keď v ňom žijú ľudia ktorý vypustia niečo také...Želám ti nech je tvoj život prechádzka ružovou záhradou aby si nemusel hľadať radu na podobných fórach a čítať niečo podobné ako si vypustil/a ty tu...

cacianka
18. jan 2022

@staronova tak tomu verím, teraz je predposrata, potom príde úľava a nový štart

autor
18. jan 2022

@sashabb o mne??? Ja mat 500€ pre seba a syna tak skacem do vysky desat metrov. Lenze ja platim z rodicaku 250€ na byvanie, 50€ mam stavebne sporenie a zo 100zijem ! Mne chlap neposiela na ucet este navyse

nwnw
18. jan 2022

No ustupila si azna dno hned na zaciatku.
1. Auto si zober naspat. Predaj,vrat mame cokolvek len nech ho nema k disp.
2. Nerob mu sluzku zadarmo! Nevarit, neprat. Vyrataj si vyzivne na syna a to myslim nie bazar oblecko,ale normalne kvalitne + kruzky.
3. Hladaj si pracu od septembra (syn do skolky)
4. Prosim Ta odid od neho! On si Ta nevazi, ani dieta. Ta len vyuziva.

dkethe
18. jan 2022

Ja sa chcem opytat este na nejake veci... prosim odpovedz.
Ten byt ste kupovali spolu? obaja ste vlastnici a mate spolocne hypo? Uver davaju zvycajne 80% z kupnej ceny, tych 20% bolo odkial? Financovali ste aj nejaku prerabku, ci len nabytok? Pred kolkymi rokmi ste ho kupili? Dakujrm

miadi
18. jan 2022

Ty davas vsetky $ do existence s clovekom ktory mà dost $ nasyslenych a tebe nedopraje ani kadernicku. Chapem ze si snim lebo mate ups baby a chcela si aby to fungovalo. Ale Keby si snim nemala dieta ver tomu ze uz by si bola niekde inde. Chcela si rodinku. Ale nie je tragedia ked budes len ty a Dieta. Najdes este chlapa ktory sa bude inak chovat. A dopraje tebe aj tvojmu dietatu viac ako bio otec. Fakt aj taki existuju. Len ty takeho nepoznas. Zatial, Tento vztah je Asi to naj co si zazila. Aj Keby si bola sama single mama zvysok zivota, bolo by ti lepsie ako byt vo vztahu kde tvoje potreby su nic . Kde tahas za kratsi koniec. Kde ta ubija pocit bezmocnosti . Je to len na tebe . Ty si strojca svojho stastia . Mala by si viac mysliet na seba.

miadi
18. jan 2022

Az teraz som nasla tvoje dalsie odpovede. 😒ty si z neho uz psychicky zmanipulovana. Pises ze tebe sa neda verit s $ obhajujes ho Lebo Taketo dristy ti on tlaci do hlavy. Ze on setri pre vase dobro a ty 30r si ako nesvojpravna? A to ako ste splodili maleho. .no mam dost. Poistil si Ta dietatom. Chcela si odist. .. ale mozes aj tak odist. Prides len o ten rok materskej ze nebudes s malym non stop si ho uzivat. Ale ake uzivanie si ho ked nemas ani korunu a si hrda na par drobnych v prasiatku? Ako radia baby auto predaj Bud ho vyplat alebo chod do podnajmu a nech vyplati on teba. Budes mat vyzivne job ..Aj Keby ti ostalo len par drobnych psychicky ti bude ovela lepsie. Podme ti kamen zo srdca ze nie si s clovekom od ktoreho nedostavas starostlivost ale ze ty budes tym clovekom ktory sa postara. Nepotrebujes pomoc rodicov babky atd. Zvladnes to len Musis chciet. Mozno potrebujes pomoc psychologa. Lebo si ekonomicka obet vo vztahu. A tvoja sebahodnota trpi tvoje sebavedomie je narušene neveris si. Ze by si to zvladla aj bez neho. Jasne nie je to idealne nie je to lahke nie je to sen ziadnej zeny- byt single mama. Ale uz to nie je ziadne stigma nie je to nic “zle”. Ten pocit ktory budes mat sama zo seba je za nezaplatenie. Odid kym je to lahsie kym ti neurobi druhe dieta .. on sa nezmeni.

sally001
18. jan 2022

Nebudem ti tu znova pisať co uz baby napisali ale vo vsetkom maju pravdu... povedz mu vsetko na rovinu a ked sa mu nepaci nech si plati byvanie sam ze ty ides na nejaky cas k rodicom a nech si nemysli ze mu budes posielat peniaze...ved ma dost nachabrane tak nech sa stara ...najdi si robotu dieta bud jasle alebo nech ti rodicia pomozu a myslim ze ked im to takto vysvetlis ako si tu pisala tak ta pochopia a nebude sa im pacit ako sa k tebe chova partner s ktorym zijes a mas dieta...toho by som sa nebala

drahomirrra
18. jan 2022

Autorka, odkial si?

cawes
18. jan 2022

@michaela789 ver mi je este horsi darcek ako dostat rozvody do auta😂 mne moj byvaly dal na vianocne jednu vianocnu gulu na stromcek v baleni pre 4vianocne gule ktore boli ale prazdne! To nevymyslis

michaela789
18. jan 2022

@cawes možno si tie zvyšné šetril na ďalšie roky, ale ty si nevydržala 🙈😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

miadi
18. jan 2022

@michaela789 nieeee este 3ine dostali ten isty paradny darcek 🤪

makova333
18. jan 2022

@cawes ja som od ex dostala prasok na pranie (ktory on dostal od niekoho) 🙈

autor
18. jan 2022

BABY, ESTE DNES SOM OD NEHO ODISLA 🙏 UZ SOM SA TAK ZLOMILA ZE SOM SA VYREVALA DO TELEFONU TATINOVI MOJMU, TEN NELENIL NASTARTOVAL AUTO A UZ SOM S MALYM U NASICH. VSETKO SOM IM POVEDALA, VYNADALI MI AKURAT PRECO SOM IM TO NEPOVEDALA SKOR ZE BY MI AJ PENIAZE POSIELALI. AKTUALNE BUDEM TU, NEVIEM CO DALEJ ALE PRINAJHORSOM AK SA TA PIJAVICA NEUVEDOMI BYT PREDAME A NASI MI POVIEDALI ZE MI KUPIA JEDNOIZBAK A KED ZACNEM ROBIT BUDEM IM TO SPLACAT. NESKUTOCNE SOM RADA ZE SOM ZOBRALA NOHY NA RAMENA A ISLA PREC.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sima338
18. jan 2022

Rovnako tlieskam a držím silno palce! Začni žiť! 🙂 Želám všetko len to najlepšie!

taga
18. jan 2022

Si skvela a urobila si to najlepsie pre seba a maleho. S rodicmi to bude fajn, vsetko vyriesite, neboj. Najtazsie mas za sebou ❤

cawes
18. jan 2022

@makova333 tak to je tiez super😂😂😂

autor
18. jan 2022

Este len doplnim ze ked som odchadzala tak chlap sa chcel zrazu rozpravat, zrazu ma zacal pocuvat, zrazu mi chcel peniaze posielat aj, aj celu vyplatu mi davat… ja som ho tisickrat prosila aby sme sa porozpravali, ale uz je tomuto koniec. Mal velakrat sancu, ktoru premrhal. A ak toto citaju zeny, ktore maju podobny problem a boja sa ako som sa aj ja bala tak sa nebojte a poziadate o pomoc, vzdy lepsie ako to nechat zajst az tak daleko ze clovek je vytraseny a vyklepany a citi sa ako nepotrebna spinava handra. 🙏❤️

dkethe
18. jan 2022

tak vidis, rodicia za tebou stoja, to je super! Ked sa trosku otrasies z uteku, skusila by si mi odpovedat na otazky vyssie co som sa pytala? 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal