icon

Je lakomec, alebo ja to vidím tak tragicky?

18. jan 2022

Dobry neskory vecer, rada by som spoznala nazor aj nestrannych ludi co si o tom myslia. Napisem to v skratke - ja momentalne na RD s 2rocnym synom plat 403,60€ rodicak, priatel (niesme zobrati) zivnostnik (oslobideny od platenia socialky aktualne jeden rok) plat mesacne priemer 1400€, mame kazdy svoj ucet (ja nenasetrene ani cent) priatel (na ucte cca 12000€), mame aj spolocny ucet kde posielame ja 250€ mesacne, priatel 350€ mesacne (plati sa z toho hypo,sprava domu, elektrina,plyn, internet), mame pol na pol byt. Kedze som na RD platim teraz o 100€ menej, ked som chodila do prace platila som 350€. Cize 250€ byvanie a poplatky, 50€ mam mesacne sporenie a ostava mi mesacne cca 100€ (z toho nakupujem malemu oblecenie po bazaroch zvacsa, ked idem na nakup tak nakup z toho), nikdy samozrejme neusetrim, neda sa. Moj problem je v tom, ze priatel si zaplati takisto najom, mobil, natankuje a vsetko ostatne mu zostava. Prosila som ho aby sme sa o tom porozpravali aby mi posielal aspon nejake peniaze mesacne ked teraz nerobim a som doma so synom, absolutne sa somnou o financiach nechce bavit, citim sa naozaj frustrovana pretoze si nemozem dovolit ani nic kupit na seba, nieto este zajst kadernicke a podobne (nebola som u kadernicky 2roky), ked nieco chcem aby zaplatil len frfle, tak radsej sa nabuduce nepytam a predavam bud moje oblecenie alebo maleho aby som mohla zasa kupit malemu dalsie a dalsie oblecko. Velmi ma to stve, ze on ma tolko nasetrene a absolutne nerozumie ze som na RD s nasim spolocnym synom, varim priatelovi skoro kazdy den, upratujem, periem mu, staram sa aby sme mali doma cisto, pekne. Je mi z toho smutno a stale sa to len stupnuje. Kartu jeho napr zeby mi dal chod si nieco kupit alebo zeby sa ma opytal xi nieco nepotrebujem - nehrozi absolutne. Priklad, v decembri som sa ho spytala ci by mi nekupil zimne topanky, musela som si ich nakoniec kupit sama, podotykam nekupovala som nove ale z druhej ruky, predvcerom som isla do jysku kupoval novu plachtu na postel, tak som sa ho spytala v aute pred obchodom ci mi nepozicia kartu, nepozical. Moji rodicia mi dali auto - mam ho pisane na seba, ale ja nejazdim, jazdi na nom on, minuly rok som si ho davala prepisovat z ocina na seba - vsetky poplatky som platila ja, vacsinou ajtak nikam nejazdime, len priatel do prace a obcas k nasim (30km) a on mi povie ze on tankuje tak co vlastne chcem. Teraz som si platila sama poistenie auta (133€) ze da mi nabuduci mesiac polovicu lebo tento mesiac mi zaplatil rozvody auta nove k narodeninam, k mojej 30tke ze nema teraz. Povedzte mi uprimne, je toto normalne alebo nie? Alebo to len ja vidim tak zle a je to v pohode? Clovek by sa s nim tak strasne rad porozpraval o tomto celom ale on absolutne nechce. Ja uz rozmyslam odist od neho, on mi aj povie ze ak mi bude lepsie tak mam ist, lenze kam s 2rocnym dietatom? ☹ k mojim rodicom ist nechcem velmi pretoze su velmi zvlastni v tomto a este by obvinili mna ze to len zle vidim vsetko len aby som s nim bola, lenze viete ako sa citim? Jak posledna troska. Este napisem ze dieta sme neplanovali ale nelutujem v ziadnom pripade svojho syna, milujem ho najviac ako sa da a nikdy by som sa ho nevzdala nikdy, snazim sa naozaj doma, so synom, v lete som aj mala brigadu upratovat som chodila len aby som mala niexo navyse. Je mi z toho vsetkeho smutno. Viete, ja nechcem minat, chodit kazdy mesiac kadernicke a neviem co, ale ten pocit ze nemam vobec pristup k peniazom a mesacne mam 100€ Ma ubija velmi velmi. ☹ dakujem, ze ste docitali az sem ❤️

Strana
z5
monka105
18. jan 2022

Tak mu oznám, že zákonná výška výživného je 30 % zo sumy životného minima na nezaopatrené neplnoleté dieťa, to je suma, ktorú MUSÍ platiť. A nič ti nebráni v tom, aby si podala na súd návrh na úpravu rodičovských práv a povinností, kde sa upraví aj výživné. Výživné sa dá vymáhať aj spätne, tak nech si vyberie, či to pôjde po dobrom alebo po zlom.

miadi
18. jan 2022

Blahozelam ti k skvelemu rieseniu mas uzasnych rodicov ! Ty si jedna z mala ktorym na nieco takato diskusia bola. Nakopla si sa a poriadne zobrala zivot do svojich ruk. Ine budu len vyplakavat lutovat sa no nic neurobia aby nastala zmena. Ty si uz zila v tom ze tak ako to on stebou nastavil tak to mà byt . Az si verila ze rodicia budu tiez na jeho strane. Som stastna aj za teba ! Lebo toto citat ako zijes bolo depresivne. No Teraz si vzor pre zeny v podobnom vztahu. Ze vsetko je v tvojich rukach a ze sa da najst riesenie. Prajem uz len vsetko dobre . Tvoj ex je len lekcia akeho muza nechciet do buducnosti. A vase dieta je taka krasna perlicka ktoru si z toho vztahu vytvorila. Asi to tak malo byt.

gleep1
18. jan 2022

Gratulujem. Teraz buď silná, nenechaj sa ovplyvniť, nevracaj sa k nemu, on bude sľubovať lebo mu nebude mat kto varit ale never mu nič. Čoskoro sa postavíš na nohy a bude Vám dobre. Si mlada, svojho princa čo bude milovať aj teba aj malého si ešte najdes, neboj ❤️👍🏼

simonaniky
18. jan 2022

Nezvyknem komentovať diskusie na MK, ale žena zlata, ten tvoj (ani neviem ako to nazvat, lebo chlap sa mi k tomu nehodí) je strašný ....t
Chod bývať k vašim, radšej počúvať ich komentáre, ako žiť s ním. A ver mi, že viem čo hovorím. Od dvoch rokov syna, s ním žijem sama. A aj keď to nebolo jednoduché, je nám oveľa oveľa lepšie.
Aj tebe bude. Viem, že sa bojíš o vašu budúcnosť, ale ver si, zvládneš to, čochvíľa pôjde maly do škôlky a ty si nájdeš prácu, hen to hovado ti bude musieť platiť výživné.
Že ti zaplatil k narodeninám rozvody na aute, v ktorom si vyvaza on tu svoju sprostu rit?
Pichlo ma na hrudníku, je mi veľmi luto, aký život máš. Ale neboj, je to len obdobie a bude Vám lepšie. Ale hen to tela k životu nepotrebuješ 😉
Normálne ma to až vytočilo 😤 držím ti veľmi veľmi palce!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
desore
18. jan 2022

@cawes To nevymyslis 😂😂😂. Lepsie ako turecka telenovela.

asocial
18. jan 2022

Jeej. To je skvela sprava. Aj ked ta nepoznam, potesilo ma to. Este to bude narocne, mozno ta bude vydierat a prosit, ale nedaj sa. Vidis, rodicia stoja pri tebe. Drz sa!

hellwant
19. jan 2022

Jedno nepochopim pri tychto dnesnych vztahoch a to ako mozu 2 zit vztah (ked uz aj byvaju spolu, nemyslim pubertalne chodenie a sex, ale uz realne ziju, zarabaju) a mysliet stylom ja a moje( netvrdim, ze maju mat spolocny ucet, ale v nahlade na riesenie problemov, planovanie, potreby druheho). Do frasa, ked isty cas zijem s clovekom a vidim , ze sa tak sprava riesim to, ak nie nema zmysel s nim stracat cas. Ci su, ci nie su manzelia, tu musi dojst k zmene priorit a nahladu na zivot- samotne prisposobenie a prisposobenie sa spol. zivotu trva dlhsie, ale uz musim mysliet my a nase- alfa a omega pre robenie kompromisov v spoluziti, vedenia, ze ten druhy to vidi inak, moze mat ine pocity z tej istej situacie ako ja. Nejde to urobit dokonalo, ale niekde treba zacat.

liljana
19. jan 2022

Kedze aj to dieta sa vam stalo skor omylom a uz predtym si ho chcela opustit, tak rady ako porozpravat sa, zmenit sa, nemaju vyznam.
Neodpustim si poznamku, co je toto za nezodpovedna generacia, ked 30 rocni ludia ziju zo dna na den. Nemaju nic, rodicia musia na nich pracovat, Chovaju ich najskor 20 rokov, potom im musia este kupovat byt a posielat peniaze, aby mali z coho zit. Zober si z toho ponaucenie do buducnosti, najdi si pracu, ked sa bude dat co najskor a nech to dopadne dobre.

cacianka
19. jan 2022

Skvelá správa, konečne si prekonala tu sieť ktorá ťa držala ako zlepenu. Budú ešte ťažké stavy, hore dole,
ako husenkova dráha, ale uvidíš že čoskoro sa to skludní a bude lepšie.
Pories to zverenie a výživné, teraz je opodstatnené aj to neodkladne opatrenie, lebo máš reálny stav že si musela odísť zo spoločnej domácnosti, kde si bola ekonomický týraná. Súd rozhoduje do 10 dní, a keď vieš že má príjem nad 1 000e, kľudne v návrhu uved že ziadas 200e, aj keby znížili, tak 150 by si dostala.
Veľmi som dúfala že naša podpora tu v skupine ťa aspoň trochu nakopne, ale že takto rýchlo a úspešne, ma potešilo o to viac.

makova333
19. jan 2022

@cacianka tiez sa tesim, ale treba to este ustat. Mlady pan zacal klasicky hoover, tak hadam odola...

cacianka
19. jan 2022

@makova333 veď to, odrazu aj kartu ponúkne, na kolená sa bachne, zrazu slzy aj sople pustí, vymaluje budúcnosť pestrými farbami, možno aj prsteň otrci, dieťaťu nakúpi hory doly, osrdiečkované správy poposiela, len aby ženu zblbol a nazad nalákal.
Ustáť rôzne pokusy je ťažké, lebo žena dúfa a ešte chce dať šancu, len si neuvedomi, teda máloktorá, že tie sľuby sú fiktívne dočasné, horí chlapovi pod zadkom, lebo nikto sa nezmení za 24 hodín.ani za 3 dni.

makova333
19. jan 2022

@cacianka presne tak😉

ingush616
19. jan 2022

Myslim si že toto normalne nie je!
Však ste už rodina, máte spoločne dieta! Nehnevaj sa ale je to sebec! Mal by sa starať finančne aj o teba aj o dieta lebo dobre vieme že tých 400 eur je nič !

zyxie
19. jan 2022

UTEKAJ OD NEHO kým si mladá a nájdeš si lepšieho - čo nebude až taký problém, lebo všetko je lepšie. Nieje nič horšie ako žiť s chronickým lakomcom. Viem o čom hovorím. Ja mám takého tatka. Chvalabohu, že sa s ním mama rozviedla ešte kým sme boli malí. Bolo to potom síce "o mastnom chlebe s cibulou", ale on by ešte aj do toho pindal. Furt sa staral na čo míňajú peniaze ostatný, a nebodaj keď sa dozvedel že bol človek v reštaurácii alebo v kaviarni, hneď bol hýrivec a rozhadzovačník, ktorý neviem manipulovať s peniazmi, teda nesvojprávny a nepatria mu žiadne peniaze do ruky. Keď som ako študent chvílu brigádovala v jeho firme a chcela som výplatu, tak to bolo len furt, že na čo sú mi peniaze, že šak bývam u mami a tam sa aj najem. Ale to, že mi často zožral desiatu alebo obed, čo som si odložila do chladničky, to bolo v poriadku. Bude to len horšie a tvoje dieťa sa bude na teba hnevať keď s ním ostaneš. Mi sme traja súrodenci a všetci tatka neznášame a vyhýbame sa mu. A to ešte furt vykrikuje ako nás má na krku a ako sa prestane starať. On sa v živote o nikoho nestaral. My sme všetci dospelí a staráme sa o seba sami. BUDE TO LEN HORŠIE! Nechá si od teba robiť full servis a variť mu z vlastných peňazí a keď budeš niečo potrebovať alebo dieťa tak ti povie, že šak máš rodičovské alebo výplatu, tak že čo chceš, a keď povieš že ti to nevychádza, reakcia bude, že nemáš bezhlavo míňať.
Ešte aj keď som od neho kupovala byt na hypotéku tak chcel právo doživotného bývania. Chudáčik! Nemá kde bývať lebo má len 3 nehnuteľnosti. Takýto to berú tak, že čo majú členovia jeho rodiny to je aj jeho a do jeho peňazí a majetku nikoho nič. Keď ešte počas manželstva kúpil mame nejaký darček na sviatok tak jej dal potom účet na preplatenie. TAKŽE ZDRHAJ TAK RÝCHLO AKO MOŽEŠ.

gleep1
24. jan 2022

Ahoj autorka, ako to pokracuje?

veronicka88
26. jan 2022

Zober mu auto,nepošlú na spoločný cieľ ani cent a zmizni odtiaľ. Každá zloba trvá tri dni sa hovorí. vaši ti nepovedia že nemôžeš na začiatok prísť ku nim.myslim si...kým si nájdeš podnájom. Dieťa do jaslí a ty do tlače hoci aj na polovičný úväzok. Fuj hnusný chrapun a ty ešte ideš písať že je to tvoja vina....si sa zbláznila????

veronicka88
26. jan 2022

Teraz čítam....tak som si dobre myslela že ťa rodičia nenechajú v stychu🤭len nezaspi na vavrínoch a postav sa na vlastné nohy ASAP.DRZIM TI SILNO PALCE

sidon
20. feb 2025

@autor ako sa ti vyvinula situácia?

Strana
z5