Je lepšia hypotéka alebo spotrebný úver?
Ahojte, chcem sa opýtať či je výhodnejšie vziať si na sumu cca 15-20 000 hypotéku alebo nejaký spotrebný úver v banke v prípade,že človeku táto čiastka chýba na kúpu bytu. Dakujem
A ešte ako bonus poplatok banky za zrušenie záložného práva pri predčasnom vyplatení (nie pri predaji nehnuteľnosti)… niečo cez 300€
@vevesh tak tam to tiez vidim na chybu banky, ja som dostala velmi presne instrukcie a jedine, na co sa cakalo bol znalecky posudok, zvysok bol vybaveny v priebehu 2 dni, ale ano, pocula som, ze niekde to natahuju, nepovedia hned co vsetko treba... najma na unicredit sa v tomto smere viaceri stazovali
@nelca84 nezalezi. Vybavujeme este stale v bankach- maju akysi novy formular, kde fajkaju a ked tam zafajkaju potrebne dokumenty, tak im vyskocia doplnujuce podklady (a kazda hypo bude mat ine, levo zalezi od stavu nehnutelnosti)- napriklad aktualna cenova ponuka na prerabku kupelne ci potvrdenie architekta o renovacia a podobne veci (lebo ceny materialu sa menia zo dna na den a banka chce mat istotu, ze dana nehnutelnost bude mat aj hodnotu a nebude z nej neobyvatelna barabizna, lebo nebude na renovaciu, i ked pred mesiacom by dana suma vystacila.....)
@nelca84 nemusis vzdy preplatit a to sa ti snazim vysvetlit. Vzdy je to umera- potrebujem hned-nepotrebujem, viem splatit skor-neviem splatit, chcem zatazit vlastne byvanie-nechcem, su vyhodne podmienky-nie su. Niekedy je spotrebak tak dobre nastaveny, ze pri extra splacani vies znizit urok a s vedlajsimi nakladami (ako vklad do katastra, notar, vymaz z katastra a znova notar, polatok za zmluvy a poskytnutie hypo, provizia atd.) ta v konecnom dosledku spotrebak vyjde lacnejsie ako hypo.
Baby ďakujem vám všetkým za rady. Uvidím ako sa vyvinie situácia, ako rýchlo mi bude treba peniaze mať na účte a koľko vôbec a podľa toho sa zariadim. Ale pomohli ste mi. Ďakujem ešte raz
@sasa1310 teraz? mozno pred pol rokom, co mi vravel kamarat tak hypo teraz schvaluju do par dni. klesom zaujem o hypo o 2/3 a banky v podstate nemaju co robit...
@selena_luna no ale spotrebak na max 8 rokov a hypoteka tak 20-30 rokov.lebo taky rozdiel nemohol vzniknut v splatkach ako pises,ci?
Spotrebak je zderstvo to áno, ale zas nezakladas nehnuteľnosť....a keď vieš,že budeš vedieť šetriť a splatiť skôr,alebo nejaké mimoriadne splátky,tak pri takejto ,nízkej" sume je lepší spotrebak....hypotéka je samozrejme výhodnejšia,ale záakladas byt....pre každého je niečo iné ,,výhodnejšie"....záleží od situácie...
Keď si nevieš rady...kľudne skontaktuj nejakého poradcu,robía to ,,zadarmo" nám pomohli,dali ponuky....vybrali sme si....keď sme boli sami v bankách...také podmienky sme veru nedostali...
@zuzinabila tak snad je to jasne a logicke ze 30 000 za 500 a 130 000 za 400 nie je to iste v dobe splacania! 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🤐
@selena_luna tym padom porovnavas neporovnateľne
@zuzinabila porovnavam zivotnu uroven pocas splacania. Malo pozicat a vela splacat verzus pozicat vela a splacat menej. Ano, spotrebak sa tutti frutti rychlo vybavi ale presne za tu cenu, ze si to skvelo priplati clovek. Ak sa neboji zalozit majetok, tak hypoteka je skratka ferovejsia. Lebo clovek niecim ruci. Porovnavam svoju vlastnu osobnu skusenost (!) Nevycucala som si to z prsta.
@selena_luna
ale to ja nikde netvrdim, ze hypo nie je vyhodnejsia ako spotrebak. len teda, vas prispevok mal 0-ovu vypovednu hodnotu a viaceri vam to tu okomentovali že preco..
@zuzinabila akoze 0 vypovedna hodnota? Pisem ze pre mna je hypo vyhodnejsia ako spotrebak. Uvediedla som aj svoj vlastny priklad z mojho vlastneho zivota. To je vsetko. Myslim ze autorke som dala rukolapnejsie a osobnejsie fakty ako ti viaceri, co komentuju naco vsetko som podla nich zabudla... 🙄
@selena_luna preco tak malo smajlikov? 🙂
@onedaynick lebo sa mi uz minuli
Dobrý deň, ak má niekto záujem o Spotrebný úver, resp.. Hypotéku. Viem v ČSOB
ponúknuť aj benefity, neváhajte ma kontaktovať na mail: tondova@csob.sk

@nelca84 pokial viem, od noveho roku je novy ovela prisnejsi uverovy eu zakon- hypo (akakolvek suma) musis dokladovat, bezucelovy uver nie.