Je lepšie mať spoločný alebo oddelený účet?
Ahojte, je podľa vás lepšie mať financie s partnerom spoločné alebo oddelene? Je lepšie, ak má každý svoj vlastný účet alebo mať spoločný? Alebo možno aj spoločný, kam sa prispieva, ale aj oddelené?
@bubuzu dobre vediet👍
Nikdy by som nechcela spoločný účet a manžel tiež nie 😁. Muž je strašný pumpový kávičkár a mňa by porazilo dívať sa na to kde vie stovečka a viac uletieť len na tomto, dobre ako je 😁
@petush21 No my hned ako sme s priateľom zacali byvat spolu tak on sam povedal,aby vyplata chodila na jeden ucet a tak sa to vybavilo v robote.Takze mame jeden ucet na ktory chodi spolocne vyplata,su na vsetko spravene trvale prikazy a mandaty. Nerozdelujeme ze toto je tvoje a toto nase a ty mi daj za to polovicu.Vsetko sa hradi zo spolocneho.Mame jeden spolocny ucet a jednu spolocnu kartu.Na vsetky nakupy chodime spolu,takze kazdy z nas vie kto si co kupil a za kolko,nik z nas si nepyta dovolenie.Ak si chce niekto z nas cez internet volaco objednat,alebo samostatne kupit,nepytame sa.Jedine na com sme sa dohodli,je ze ak by sme si kazdy pre seba chceli kupit volaco drahsie nad 50 - 100€.Tak si to oznamime.Ak je to nad 100€ tak to spolu prediskutujeme,ci to treba hned kupit,alebo najskor nasetrit a potom o 1-2 mesiace kupit.Aj sporenie mame len jedno na spolocny ucet kam mesacne posielam spolocnu sumu.A v pripade rozchodu sme sa dohodli,ze sporenie pojde 50:50.Ale kedze som ja jediny disponent a spravca uctu,tak ja mam iba opravnenie co sa tyka spravovania uctu.A nakolko nie sme zobrani,tak to mame osetrene tak,ze ak by sa mne volaco stalo ako vlastnikovy uctu,tak pravo sice prechadza na moju mamu,ale ta mu musi dat to co mu patri z toho na com sme sa dohodli.Nemame pred sebou co tajit,kazdy mesiac spravim taky domaci sumar a poviem mu aka sumu sme utratili,co sme usetrili a kam islo kolko penazi na sporenie a takto nam to funguje zatial 6 rokov a o rok sa budeme brat.
@petush21 Každý svoj účet. Bez debaty.
@madielilly mali by ste mať 2 karty každý na svoje meno k tomu tvojmu spoločnému účtu, aby ste mohli obaja platiť v obchode bez potreby požičiavať si kartu a porušovať podmienky banky
ak sa ti niečo stane, že zomrieš, tvoj priateľ sa k svojim peniazom na tvojom účte nedostane niekoľko mesiacov kým prebehne dedičské konanie a kým mu dá peniaze tvoja mama

My máme jeden spoločný a potom každý svoj, na spoločný posielame nejaké čiastky na spoločné výdavky a ostatné ostáva na separátnych.