Je lepšie platiť kartou alebo v hotovosti?
Ahojte, je podľa vás naozaj užitočné prejsť na platbu v hotovosti kvôli transakčnej dani? Vidím teraz všade na internetoch že obchody žiadajú od ľudí platby v hotovosti, myslíte že to zabráni ďalšiemu zvyšovaniu cien a fakt pomôže? Ste ochotní vyberať peniaze z bankomatov a vrátiť sa ku cashu?
Hotovostou vzdy a vsade
@gov presne tak ... ale viď komentár na prvej strane že si ješitný a nevidíš hĺbku problému 🙈😂 podľa mňa to skôr takí ľudia nepochopili že platbou v hotovosti nič nevyriešia
Este nie tak davno bolo slovensko na poprednych miestach vo vyuzivani elektronickych bezhotovostnych platobnych prostriedkov. Mozme si zapisat dalsi "uspech" tejto vlady, presunieme sa na chvost rebricka medzi civilizovanymi krajinami. A velmi rychlo. Uprimne dakujeme tandemu Kamenicky a Fico. Uprimne dakujeme celej koalicii za kazdy posun v akomkolvek rebricku. Len skoda, ze zas a znova, stale a zakazdym je to posun smerom dole.
@viestta ale ešte sme dno neprekročili !!! bude veselšie 😎 väčšinou sa hlúpe zákony a nevýhodné zmluvy schvaľovali pred voľbami, toto volebné obdobie na to vhupli rýchle hneď po voľbách 😂
@zuzanka.zuzu ano, vedeli (a vedia), ze sa musia ponahlat, lebo predcasne volby by im pokazili plany. A este len naberu raketove tempo, lebo ani ta obrovska rekorytarizacia a kupcenie s funkciamu im nezarucuju nic.
Platím väčšinou v hotovosti
ako to obchodnikom pomoze, ak budem platit kesom? Transakcna dan je za ich platby na ucte. Ci aj medzi sebou si budu platit faktury v hotovosti? Alebo im ide o znizenie poplatkov za terminal?
@komplikovana môžu výplaty zamestnancom dávať v hotovosti, vtedy nezaplatia transakčnú daň
@petush21 Toto je strasne ochorene SR….Chore zaokruhlovanie raz dole raz hore,23%dan a aby ta poriadne po.ebali tak transakcna dan…Namiesto aby sa to tu rozvijalo nieco ako v Dubaji😀sa ide späť na stromy..A v takom v Thajsku sa plati v obchode cez QR kod. Ale ne,my budeme platit horovostou.Vivat SR👌
@komplikovana jasne ze si budu platit v hotovosti co sa da. Privezu do baru bylinky ovocie kavu sladke pecivo.....platba v hotovosti.
TD v obycajnej kaviarni vie byt aj 80e za den.
FICO nici podnikatelov za kazde svoje vladnutie teraz sa rozhodol idt do dokonolosti.
@rachel36a Lenze sa moze stat,ze vsetci zahodia terminaly........zober si napriklad h&m tacco,pepco......vsetko obchody kde ludia kupuju lacnejsie oblecenie.....za den predaju stovky kusov a z kazdeho blocku odvedu 0,4 percenta.......mesacne nenormalne mnozstvo penazi.
@martin96321 ja si to uvedomujem, ale to neznamená ze sa teraz vrátime o 20 rokov nazad...to nid je riešenie
Nie nie som ochotna prejst na cash, ved nech obchodnici tlacia na tuto vladu a nie ze zas sa maju ludia prisposobit a znizovat svoje standardy 🤷🏼♀️ a ano ja som tiez z tych co vzdy vsetko poctivo platili, nikdy neodzubavali a neziadali o nieco na co narok nemaju a vysledok je taky, ze stale platim iba viac a “dostavam spat” (zdravotnictvo, skolstvo, neexistujuca informatizacia statnej spravy) menej. A este aj tu na koniku trubicky co odzubavaju na materskych, pnkach a neviem com sa poctivi ludom smeju do tvare, ze ake su sikovne a my im iba zavidime :D takze som zvedava ked sa ludia ako ja nastvu a zacnu robit na ine kontrakty ako tpp, ze ako budu davkari vysmiati, ked uz na ich davky naozaj nebude…
Platím v hotovosti a tam kde je to možné bez bločka. Nebudem predsa podporovať zlodejov ích ku...v... ...a vily a pobyty v najdrahších hoteloch na svete
@user62056819 predavacka a majitel su dost odlisne statusy v tomto probleme.
@milanemila zvlastne co sa tyka odvodov to ich podporujes ale TD nie.
@martin96321 mýliš sa, tedi pepco a ani ostatný obchodníci žiadnu daň neodvádzajú za každý blocek co zaplatia kartou zákazníci.
Je to ich trzba co príde na firemný účet ( zaplatia 1-2% za terminál z každého blocka, toto platia roky), ale ak chcu zaplatiť dodávateľovi za tovar, ktorý potom naskladnia na predajne tak za to zaplatia. Oni vedia objednať tovar za milión eur aby bolo všetko na predajniach a zaplatia pri takej fa daň 40e.
Ale mala predajňa jej príde tovar za 10000e od jedného dodávateľa a zaplati daň 40e.
Preto veľký obchodníci nezahodia termináli...
Mali môžu.
A upozornim na to co sa chystali spolu s transakčnom danou a to povinnosť mať termináli všade, našťastie od toho upustili. Lebo to by ozaj ostalo len na ľuďoch ci by boli ochotný akceptovať platby v hotovosti.
ono ak platby kartami budu drahsie ako ked zaplatia hotovostou , ludia postupne na hotovost prejdu.

@petush21 jednoznacne kartou aj tak vsetko nakupujem cez net