icon

Je minimálna mzda pevná suma vrátane príplatkov?

6. mar 2026

Ahojte chcem sa spýtať minimalna mzda je teraz 915€ takže to je akože pevná suma + príplatky atď?(keď odratam tie priplatky sobota,nedeľa malo by mi výsť tá minimálka 915eur)

Strana
z2
nunkas
7. mar 2026
@rozculena

@bykaterina nepozná rozdiel medzi hrubou a čistou,nemýľ ju ešte aj superhrubou

@rozculena už asi viem, je to všetko vrátane odvodov, ktorý za mňa zamestnávateľ zaplatí. Keďže okrem tých, čo platíme z výplaty my, musi aj zamestnávateľ odviesť. My to máme vo výplatnej paske napísané ako cenu práce.

bykaterina
7. mar 2026
@nunkas

@rozculena už asi viem, je to všetko vrátane odvodov, ktorý za mňa zamestnávateľ zaplatí. Keďže okrem tých, čo platíme z výplaty my, musi aj zamestnávateľ odviesť. My to máme vo výplatnej paske napísané ako cenu práce.

@nunkas áno je to cena práce.

unbeholfen
20. mar 2026

Ale tie mzdové kalkulačky niesu presné lebo aj keď mám v zmluve minimálnu mzdu ale tam sú iné príplatky cez víkend, iné cez noc, štátne sviatky ešte majú príplatok alebo to zrušili? Lebo o tom sa nieco riešilo. Takže to koľko mi na bankomat príde to neni šanca vypočítať že?

unbeholfen
20. mar 2026

Nejaké hodiny mam cez deň, nejake v noci, nejake cez víkend, nejaké štátny sviatok… Takže to je komplikované vypočítať.

bykaterina
20. mar 2026
@unbeholfen

Ale tie mzdové kalkulačky niesu presné lebo aj keď mám v zmluve minimálnu mzdu ale tam sú iné príplatky cez víkend, iné cez noc, štátne sviatky ešte majú príplatok alebo to zrušili? Lebo o tom sa nieco riešilo. Takže to koľko mi na bankomat príde to neni šanca vypočítať že?

@unbeholfen áno pri zmenách je to ine. Tam je to problém vypočítať. Ale základ máš mať rovnaký Plus máš tie príplatky.

Strana
z2