icon

Je možné platiť 500 eurovou bankovkou?

kikina_98
Dnes o 14:57

Dá sa ešte v dnešnej dobe platiť 500 eurovkou?

demodun
Dnes o 15:32

@kikina_98 samozrejme

weleda123
Dnes o 15:54

No dá, ale záleží aj od obchodníka. Nie je povinný vziať bankovku vyššiu ako 3x hodnoty nákupu. Takže ak s ňou chceš platiť v Lidli za 50 e nákup, dosť možné, že ťa otočia. Môjho muža tak odvšadiaľ vyhnali s 200 e bankovkou. Nakoniec sa naštval a vložil si ju na účet.

aalt
Dnes o 16:21

Mna by zaujimalo, kde by si k 500 Eurovej bankovke vobec prisla. Lebo som ju nevidel ani nepamatam. Ani v banke ti ju myslim uz nedaju. Ale inac je samozrejme platna. Som si spomenul ako mi v Cechach nechceli nikde zobrat myslim papierovu 20-korunacku (v obehu boli uz bezne mince). Nakoniec som ju bol vymenit v nejakej banke. Samozrejme bola platna.

vevesh
Dnes o 16:35
@aalt

Mna by zaujimalo, kde by si k 500 Eurovej bankovke vobec prisla. Lebo som ju nevidel ani nepamatam. Ani v banke ti ju myslim uz nedaju. Ale inac je samozrejme platna. Som si spomenul ako mi v Cechach nechceli nikde zobrat myslim papierovu 20-korunacku (v obehu boli uz bezne mince). Nakoniec som ju bol vymenit v nejakej banke. Samozrejme bola platna.

@aalt je velmi vela 500eurovych bankoviek v obehu (hlavne v zahranici). V banke ti ju normalne daju, hlavne ak vyberas vacsiu sumu cash. Len male obchody ju nechcu brat, lebo nie kazdy pokladnik vie zistit falcifikat a mat manko -500e, no dakujem a zaplatit z vlastneho vrecka...taktiez no dakujem🫣🫣🫣

aalt
Dnes o 16:42
@vevesh

@aalt je velmi vela 500eurovych bankoviek v obehu (hlavne v zahranici). V banke ti ju normalne daju, hlavne ak vyberas vacsiu sumu cash. Len male obchody ju nechcu brat, lebo nie kazdy pokladnik vie zistit falcifikat a mat manko -500e, no dakujem a zaplatit z vlastneho vrecka...taktiez no dakujem🫣🫣🫣

@vevesh no co ja mam info 500 eurovku ti uz banka peknych par rokov neda. Su stiahnute z obehu. Maximalne ich pouzivaju banky medzi sebou, mozno uz ani to. V obehu by mali byt len tie, co boli pustene do obehu pred stiahnutim.

anonym_4808ef
Dnes o 16:44
@vevesh

@vevesh prečo by to mal platiť z vlastného vrecka?

vevesh
Dnes o 16:55
@anonym_4808ef

@vevesh prečo by to mal platiť z vlastného vrecka?

@anonym_4808ef pretoze pracovnik s peniazmi ma hmotnu zodpovednost, takisto aj skolenie o falsovanych bankovkach, preto, ked prijme falosnu bankovku, je mu stiahnuta z vlastnych penazi.

vevesh
Dnes o 16:59
@aalt

@vevesh no co ja mam info 500 eurovku ti uz banka peknych par rokov neda. Su stiahnute z obehu. Maximalne ich pouzivaju banky medzi sebou, mozno uz ani to. V obehu by mali byt len tie, co boli pustene do obehu pred stiahnutim.

@aalt ano, snazia sa ich stahovat z klasickeho obehu, ale nie su zakazane a stale platne a niekedy ti banka da taku bankovku, hlavne ak poziadas o vacsiu sumu - inac vyzera 10litkrov v 500kach a inac v 100kach....🤷‍♀️🤷‍♀️