Je možné postaviť dom bez hypotéky?
Je reálne postaviť dom bez hypo? Niesme žiadni milionári..
Už sme začali, mame vlastný pozemok, mame postavené prvé podlažie. Ideme na druhé a strechu. Minuli sme cca 32tis s tým ze mame už aj pripravený krov- teda zaplatený. Mame k dispozícii nejakých 30tis ešte. Manžel zaraz rôzne, niekedy 2 a niekedy 5 tis mesačne. Ja cca 500. Stále nad tým uvažujeme. Ci je reálne do cca 1,5r-2 urobiť dom tak aby sa v ňom dalo bývať ale bez hypo 🥲
Robite to tak niekto teraz?
@martin96321 Kamoške nestačí ani 100 000, rátajú že bude stáť minimalne 200 000 a nie je BA ani zdaleka
@sisska96 Nechcem sa hadat. Prerabam domy a byty 15 rokov 6 dni v tyzdni. Ak si to robia svojpomocne,vedia to zvladnut za tu sumu. Je rozdiel ci robis 90m² alebo 200m². Je rozdiel ci do toho pocitas bazen,garaz,altanok,zahradu z katalogu,alebo len dom pripraveny na byvanie. To je ako s autom. Niekto ma fabiu za 15 000 a niekto mercedes za 115 000. Obe su to auta

@anonym_2b219b jasne, že záleží, ale tu autorke ide o to, aby nemusela brať hypotéku. To potom ideš na ceny. A teraz sa uskromnia, po 10-15 rokoch musíš rekonštruovať aj kvalitne urobený dom, minimálne kúpeľne a dvere budeš chcieť meniť za modernejšie. To došetria dovtedy aj na luxus. Lepšie, ako platiť úvery. Ja mám dom z kvalitných materiálov, všetko od stolárov, na mieru, drahé dvere apod a tiež to idem všetko meniť. Teraz sme postavili dom, štandard tam sme urobili fakt rýchlo a lacno a je to pekné a myslím, že aj pomerne kvalitné. Nie je to mramor, ale ani žiadne druhotriedne materiály.
A v dome je všetko, aj 10kw fotovoltika aj kvalitné tepelko, aj vonkajšie žalúzie, trávnik so zavlahou, ploty, terasy. Všetko. Nevyšlo to vôbec veľa, len som všade dávala robiť cenové ponuky a sťahovala z ceny.
@tilly 4 ci 5* hotel nemeni kupelne po 15r.
Ked sa urobia nadcasovo a nie podla momentalneho trendu vydrzi kupelna aj 30r.