icon

Je možné postaviť dom bez hypotéky?

13. nov 2025

Je reálne postaviť dom bez hypo? Niesme žiadni milionári..
Už sme začali, mame vlastný pozemok, mame postavené prvé podlažie. Ideme na druhé a strechu. Minuli sme cca 32tis s tým ze mame už aj pripravený krov- teda zaplatený. Mame k dispozícii nejakých 30tis ešte. Manžel zaraz rôzne, niekedy 2 a niekedy 5 tis mesačne. Ja cca 500. Stále nad tým uvažujeme. Ci je reálne do cca 1,5r-2 urobiť dom tak aby sa v ňom dalo bývať ale bez hypo 🥲
Robite to tak niekto teraz?

Strana
z6
natalka13
20. nov 2025
@tilly

@anonym_2b219b jasne, že záleží, ale tu autorke ide o to, aby nemusela brať hypotéku. To potom ideš na ceny. A teraz sa uskromnia, po 10-15 rokoch musíš rekonštruovať aj kvalitne urobený dom, minimálne kúpeľne a dvere budeš chcieť meniť za modernejšie. To došetria dovtedy aj na luxus. Lepšie, ako platiť úvery. Ja mám dom z kvalitných materiálov, všetko od stolárov, na mieru, drahé dvere apod a tiež to idem všetko meniť. Teraz sme postavili dom, štandard tam sme urobili fakt rýchlo a lacno a je to pekné a myslím, že aj pomerne kvalitné. Nie je to mramor, ale ani žiadne druhotriedne materiály.
A v dome je všetko, aj 10kw fotovoltika aj kvalitné tepelko, aj vonkajšie žalúzie, trávnik so zavlahou, ploty, terasy. Všetko. Nevyšlo to vôbec veľa, len som všade dávala robiť cenové ponuky a sťahovala z ceny.

@tilly 4 ci 5* hotel nemeni kupelne po 15r.
Ked sa urobia nadcasovo a nie podla momentalneho trendu vydrzi kupelna aj 30r.

tilly
20. nov 2025
@natalka13

@tilly 4 ci 5* hotel nemeni kupelne po 15r.
Ked sa urobia nadcasovo a nie podla momentalneho trendu vydrzi kupelna aj 30r.

@natalka13 30 rokov jedna kúpeľňa. Toto si neviem predstaviť.

martin96321
21. nov 2025
@sisska96

@martin96321 Kamoške nestačí ani 100 000, rátajú že bude stáť minimalne 200 000 a nie je BA ani zdaleka

@sisska96 Nechcem sa hadat. Prerabam domy a byty 15 rokov 6 dni v tyzdni. Ak si to robia svojpomocne,vedia to zvladnut za tu sumu. Je rozdiel ci robis 90m² alebo 200m². Je rozdiel ci do toho pocitas bazen,garaz,altanok,zahradu z katalogu,alebo len dom pripraveny na byvanie. To je ako s autom. Niekto ma fabiu za 15 000 a niekto mercedes za 115 000. Obe su to auta

Strana
z6