Je možné predávať byt s podnájomníkmi?
Je možné predávať byť kde sú momentálne podnajomnici?
@egonsk jasne..len ci sa môže ten byt ukazovať nafotiť a pod keď sú tam..
to sa dohodni s najomnikmi, ak to nahodou nemas v zmluve osetrene.
A vedia o tom podnájomníci ?
Preco by to mal byt problem?
Predpokladam, ze to v zmluve dohodnute nemate, tak to bude o dohode.
@la_dolce_vita Lebo pre najomcu to znamena upratat pred kazdou obhliadkou a byt pritomny alebo dovolit cudzim ludom pozerat byt, kde maju svoje veci, bez ich pritomnosti. Proste narusa to komfort byvania.
@zuzanaete ved práve preto sa pýtam ci je to legalne
@zara1996 zatiaľ nie..uvažujem o tom momentálne..zmluvu majú ešte 2 mes..
To je na dohode s nájomníkmi.
Na Dubodieli uz rok predavaju dom s najomn.a nikto to nechce kupit a cena je lakava
Predpokladam, ze v zmluve mate presne dohodnute, kedy mozete do bytu chodit. Ak chcete nieco navyse, tak je to o dohode.
A preco vy nie, moj majetok ja sa rozhodnem co s nim bude. A to ze teba obtazuju obhliadky je to najmenej, skor by ta malo trapit, ze az novy majitel kupi ci vas tam chce alebo to chce pre seba a budes ty v pozicii chodit obzeraj najmy
lahšie sa predava vypratany, vymalovaný čisty byt ako byt s najomníkami a nábytkom
ak to nemáš v zmluve že tam môžeš chodit so záujemcami tak nemáš na to pravo ,oni ti za uživanie toho bytu platia
Je to na dohode...ak to už nemás predtým v zmluve.Tiez by ma nebavilo, aby mi tam chodili 4 záujemci týždenne byť doma, upratať...
@luccija jasne..no nemám to v zmluve..nemyslel som ze pôjde na predaj ale zmenili sa okolností tak ho musím predávať
Mozes spravit z nevyhody vyhodu... predavaj to "aj s najomnikmi"... ak niekto bude hladat investicny byt, moze byt len rad...
Všetko je o dohode a hlavne čo je v zmluve
my sme boli napriklad na obhliadke kde bola aj podnajomnička doma
pokecali sme o byte a vravela že su s majitelmi dohodnuti a vedia že sa byt predáva a je to ok pre nich
Ak to budete predavat cez realitku, skus sa s nimi dohodnut, ze obhliadka bude max 1x za tyzden. Tzn ze ak bude mat realitka 3 zaujemcov, pridu vsetci traja naraz v jeden cas. Minimalizujes tak vstupy do nehnutelnosti.
@sara07 presne preto mam vlastny byt, ked som kupovala pozerali sme prazdne aj obyvane. Vzdy je to o komunikacii. Najomnikov mam a snad mozem povedat ze som dobra domaca, a ako som pisala az by doslo na predaj im by som ponukla ako prvym, su tam cez 3roky a ak nie nasledne by sme to vyriesili ludsky nejakou obojstrqnne schodnou dohodou
Bežné sa to robí a akurát dnes som videla v realitke inzerát, že núkajú byt aj s nájomníkmi, že ako investíciu a nemusia zháňať vlastných už ci to bude nový kupec akceptovať a necha ich tam je otazne

no kupujuci ich nezdedi, lebo niesu tarchou na LV 😉