Je nárok na invalidný dôchodok pri nádore na mozgu?
ahojte ak niektorá prežívate v rodine niečo podobné budem rada ak sem prispejete a budeme sa moct aspon trošku navzajom podporit. Tiež by som chcela vediet ako to je s inv dochodkom? My sme sa to dozvedeli iba pred tyždnom, tak o tom ešte vela nevieme
@juraj111
ahoj juraj, tiež som po operacii meningeomu, časť mi museli ponechať.Ooperoval ma v BB p.prof. Galanda v marci minulého roku, bola som v auguste na ožarovaní gama nožom v Prahe. Pri operacii gama nožom nič necitiš, si pod prístrojiom ako MR asi 1 hod potom normalne ideš domov. v nemocnici si len 2 dni. Trocha bolí kým ti nasadia taký rám. 😉
@juraj111
ahojte... pisem len pre povzbudenie... moja mama ma astrocytom - zije s nim teraz 11ty rok - nedal sa vyoperovat... v kazdom pripade najlepsi oprratery mozgu su v martine v ziari a v ba - moja mam podstupila len ocielene ozarovanie, nador je primarny a nemetastazuje nastastie. od izarovania je nastStie stale kludny... mame nan prisli po epi zachvate - tieto ma stale - asi 1 za 1-2 mesiace... mama isla na invalidny dochodok ; kedze pracovala v stresovom prostredi na vysokom poste okamzite jej zakazali pokracovat...
co sa tyka chemo... no moj otec ma za sebou 2 a zije 7my rok - mal 3rozne typy nadorov v tomto obdobi... takze netvrdila by som ze je to az take svinstvo - primarny nador mojho otca je pritom nador s najvyssou mortalitou vobec...
po tom cim sme si my presli vam odporucam hlavne aby ste sa zomkli ako rodina, boli psychicky co najviac v pohode a verili vo vyliecenie - u nas toto zatial zabera😉 dalsia vec je hladat co najvaecsich odbornikov, nebat sa aj bez znamosti oslovit najvaecsie kapacity ci zahranicne kliniky... my sa vzdy snazime ziskat na liecbu aspon 2 nazory - az potom ideme do toho😉
drzim vam vsetkym palce - ja osobne verim ze moji roducia tu este dlho budu ... musim verit - im to dava obrovsku silu sa tejto chorobe nepoddat😉
@pomelo1 ahoj, tak vela štastia ale nespomenula si ako ti dopadla tá operácia v prahe a kolko to tam stálo, poprosím ta keby si to napísala, keby si chcela tak som aj na facebook ako juro talač, teší ma...nedaávno som bol s bratom a jeho žienkou vo viedni za dr. kroissom, kvoli vysokým dávkam vitamínu c a ozonu infuzne, ale neuspeli sme, moju diagnozu vraj nerobí, napísané zjednodušene, keby niekoho zaujímalo, stačí sa opýtat, kludne napíšem viac, no nevadí chodievam nato céčko s ozonom do dolného kubína dr. azimovi aspon na nižšie dávky ktoré vraj tiež pomožu, urýchlujú proces hojenia, ako mi povedal dr. kroiss, 24. 4. sme boli zase vo viedni tentoraz za dr. vassilom nowickym, ohladom lieku nazvanom ukrain,po skušobnej prvej ampulke sa vyjadril že mi može pomoct čo by bolo perfidžio , ak by niekoho zaujimalo tak sa pýtajte, prípadne ak niekto poznate dr. nowickeho a jeho liek prosím vás vyjadrite sa, tak čau pomelo a ozvi sa
@dai ahoj, dakujem ti a teší ma že ta aspon takto spoznávam, tvoje slová sú ozaj povzbudivé, ja zase píšem tebe, lebo tiež to asi nemáš najjednoduchšie, som už vyše roka na cheme beriem temodal, ktorý vraj nieje až taký zničujúci a že aby som sa nebál, že mi vypadnú zuby alebo tak niečo, chcel by som to už ale dobrat , zostavaju mi 2 cykly, ozaj tebe nehovorí niečo ten ukrain? pokial mi to nikto nevyvráti tak sa nato asi dám, zatial tomu verím na youtube je video ako liečit rakovinu s dr. nowickym, je to dáka konferencia v prahe 28.10.2013, kde sa s týmto pánkom zhovaraju ludia z publika cez tlmočničku, trvá to 1h 37 min takže pozriet, ak chceš facebook juro talač, čau a dakujem ti a pozdravuj vašich že vela štastia a dobrej imunity
Ahoj Juraj111, v Prahe to dopadlo dobre, zatial mi nerastie, akurat od decembra som mala pár záchvatov koli opuchom, po záschvate mi ochabne prava noha, takže to musím rozchodit. Méže to byt reakcia na gama. Beriem na to kortikoidy a liekz proti záchvatom. Bola som na chorej už rok, takže som nastupila do prace, uvidíme ako sa to bude dalej vyvíjat. Zákrok v Prahe hradila zdr. poisťovňa, musela som čakať na schvalenie. Zákrok robia do určitých rozmerov, takže najskor to lekár musí poslať na posúdenie. Inak invalidka nehrozí, nepriznali. Som zdravá . 😉
Ahojte, mam chodit na 35 oziarov. Bola som pred 4 tyzd.operaovana na mengeom na mozgu. Cize na ten cas nehrozi invalidne vsak
@zdenka0406 ,ahoj zdenka ja som si dávala žiadosť asi 8 nes. Po operácii. Na posudkovej mi to vysvetlila lekárka že táto diagnóza nie je v tabuľke na inv. Myslela som že aspoň niečo. Idem dať ešte odvolanie a uvidím. Záleží aj na tom aké máš potiaze a tak.
Pomelo1 nepodarilo sa cele vybrat a cakama 35 0ziarov, az potom mi vratia kost do hlavy. T j asi za 2 mesiace dalsia operacia.
V tabulke je bod pocas onko liecby 70 percent..... neviem
tak to bude asi iný postup, mne kosť vrátili hneď pri operacii a absolvovala som len jednorazový ožiar. Takže ťažko povedať. Asi záleží na lekárovi aj type meningeomu ako rozhodne o ďalšej liečbe.Žiadosť o inval. si možeš dať. to ti može vypisat aj obvodná lekárka.
Smutná téma, ale pre povzbudenie v minulotýždňovej Slovenke bol článok o jednej redaktorke tiež s takou diagnózou a žije, pracuje. Možno vás to aspoň trochu vzpruží.
@pomelo1
Ja som mala opuch mozgu, takze hned museli zatvorit hlavu. Mala si linearny urychlovac?
@zdenka0406 mala som len ožiar gama nožom, zatial nič iné, tiež mávam opuchy , takže chodím dosť často na MR, či nenastali nejaké zmeny.
ahojte baby.ja mam epilepsiu od 2rokoch. ked nemam lieky tak mam stale epilepticke zachvaty dodnes. mam lieky beriem ich vzdy.pytala som sa lekara ci mam na nieco narok tak mi povedal ze nemam.posledne dni ma dost boli hlava aj ked je vonku slnko alebo prsi.s pracou je to u mna tazko. momentalne som na materskej este jeden rok ale dalej co bude neviem.
a ci mam narok na indvalidny dochodok neviem
ahojte.som po 2 operaciach meningeomu v mozgu.od lekarov som sa dozvedela,ze tam mohol byt aj 15 rokov.mne nic nebolo,ani som neodpadavala,ani zle,ani unavena som nebola,tak vlastne dovod ist k lekarovi na nejaku MR nebol.tak si to tam tisko rastlo.potom zrazu sa mi zhorsilo lave periferne videnie.bohuzial som to neriesila.a do toho este prislo tehotenstvo,takze to som uz neriesila vobec vobec.bolo to dost neprijemne,ale naucila som sa s tym zit.po narodeni synceka mi akoby nieco puklo v lavom uchu,a odvtedz som v kuse tam akoby pocula tep svojhu srdca.cez den v pohode,najhorsie pri zaspavani,kedze bolo ticho.ale aj to som prehladala.az moj priatel si vsimol,lebo nevedel o tom,ze mam zhorsene videnie zlava,ze ked na mna pride alebo mi podava nieco z lavej strany,ze sa akoby zlaknem.tak sa ma spytal a ja som mu povedala,ze nevidim zlava.tak az on ma prinutil to riesit.az na MR zistili nador 7x7 cmv mozgu.svet sa mi zrutil.az pri vzsetreni sme zistili,ze bol chvalabohu nezhubny,a musi byt operacia.tlacil presne na zrakove centrum najviac,cio mi teraz dava zmysel,preco nevidim zlava.som teraz 4 mesiace po operacii,uz chodim do prace,vsetko je ako bolo predtym,az na to,ze zrak sa mi zhorsil.na lave oko vidim kus horsie ako pred operaciou.chcem sa spytat,ci ma niekto skusenosti s tymto,ze mu nador tlacil na zrak,ci sa mu to po case zlepsilo.dakujem
mam za sebou 2 operacie mozgu.od lekarov som sa dozvedela,ze tam mohol byt aj 15 rokov.mne nic nebolo,ani som neodpadavala,ani zle,ani unavena som nebola,tak vlastne dovod ist k lekarovi na nejaku MR nebol.tak si to tam tisko rastlo.potom zrazu sa mi zhorsilo lave periferne videnie.bohuzial som to neriesila.a do toho este prislo tehotenstvo,takze to som uz neriesila vobec vobec.bolo to dost neprijemne,ale naucila som sa s tym zit.po narodeni synceka mi akoby nieco puklo v lavom uchu,a odvtedz som v kuse tam akoby pocula tep svojhu srdca.cez den v pohode,najhorsie pri zaspavani,kedze bolo ticho.ale aj to som prehladala.az moj priatel si vsimol,lebo nevedel o tom,ze mam zhorsene videnie zlava,ze ked na mna pride alebo mi podava nieco z lavej strany,ze sa akoby zlaknem.tak sa ma spytal a ja som mu povedala,ze nevidim zlava.tak az on ma prinutil to riesit.az na MR zistili nador 7x7 cmv mozgu.svet sa mi zrutil.az pri vzsetreni sme zistili,ze bol chvalabohu nezhubny,a musi byt operacia.tlacil presne na zrakove centrum najviac,cio mi teraz dava zmysel,preco nevidim zlava.som teraz 4 mesiace po operacii,uz chodim do prace,vsetko je ako bolo predtym,az na to,ze zrak sa mi zhorsil.na lave oko vidim kus horsie ako pred operaciou.chcem sa spytat,ci ma niekto skusenosti s tymto,ze mu nador tlacil na zrak,ci sa mu to po case zlepsilo.dakujem
ahojte.vela som toho prečitala na nete,ale vôbec som sa nedočitala ako ludia žiju s tymto ochrenim.ja som vo februari podstupila operaciu tohto votrelca v Nitre,pre zlý pristup mi tam ponechali časť.druha operacia je naplanovana niekedy v oktobri alebo novembri 14. 9 si idem pre termyn. neviem mam velke obavy .Neurochirurg mi povedal ,že nie je si isty či sa to všetko bude dať vybrať ,že uvidi, lebo dáky mm to rastie do neoperovateľnej časti.Veľmi sa bojím čo dalej.čitala som ,že ked sa to ožaruje tak sa to môže zvrhnuť a že tento typ meningeom je ožarovaniu odolný, aby som to upresnila i ked je nezhubny môže sa to zmeniť.Bojim sa čo bude dalej ked to tam zostane.Inak nemam žiadne poblemy ,len mi zbytok tlači na nerv, neviem poriadne otvoriť usta a citm tlak nad uchom. veľmi rada by som sa o tomto porozprávala s niekym čo toto všetko už absolvoval ,ako žije . moje tel č .0911288965.
To Vám závidím že ste dopadli takto po operácii, môjho priateľa operovali teraz v pondelok v Nitre na neurochirurgii, mal nezhubný nádor v mozgu, ale veľký 7x5x5 cm, na druhý deň mu to zakrvácalo v mozgu, takže ho museli operovať večer znovu a teraz čakáme čo z toho bude, ako to všetko skončí, vraj má vážny stav. A to išiel do nemocnice po svojich a okrem toho že ho občas bolela hlava mu nič nebolo. Ak ste mal niekto takýto stav, prosím napíšte mi.
Ahojte ja som v robote dostal epi zachvat odviezli ma sanitkou do nemocnice kde mi povedali ze som prepracovany... Nedalo nam to a dostaly sme sa k neurochirurgovy ten ma poslal na CT kde mi nasli v hlave 7 cm nador..(.inak ked so myslel spat tak som si uvedomoval ze sa mi to prejavovalo ze nieco nieje v poriadku maval som to kazdy den doktory to volaju snive príznaky , denne som bol asi 15-20 sekund mimo reality v robote aj doma som proste mimo nevnimam okolie....) Hned ma odviezli do BA zacalo sa to vysetreniami zasa od CT cez PET Magnet ..... cakal som na operaciu v nemocnici 3 tyzdne., Co nieje normalne chcel som uz lezat na tom operacnom stole lebo som chcel ist domov. Ked ma operovali bol som pri vedomi stale som musel rozpravat a hybat nohami. Ked som sa zobudil na druhy den bol som strasne hladny a tesil som sa na ranajky =D Cely nador neodstranili nechali 2 cm vraj som ostal unaveny a nechcel som uz rozpravat tak to zabalili. Vraj to je nezhubny nador je tomu uz 3 roky kazdy pol rok chodim na Magneticku rezonaciu. Nedali mi chemo, ziadne ozare... Pred pol rokom nador zostal zasa aktyvny podrastol o jeden cm a cakam na termyn operacie... Zivot si aj tak uzivam, treba mysliet len pozytyvne na buducnost a mysliet a urcit si nieco co chcem dosiahnut mate okolo seba ludi ktorym na vas zalezi. Na internete davaju aj rozne temy ako sa niektory ludia zbavili nadoru alebo zastavili rast nadoru. Zivot sa moze otocis zo dna na den a nie len do toho zlého ale myslite ze ten nas uz len do lepsieho a najlepsieho =) Tak zelam vam vsetkym len to naj naj najlepsie 😉
no už som po druhej operacii... nepodarilo sa im ho vybrať . druhy krat zobrali len vzorku .znaačna časť tam zostala.teraz ma čaká protonove centrum v Prahe ak mi to poisťovňa schvali...ak nie tak neviem.
dobri den , v maji 2016 som absolvovala protonove cenntrum v PRAHE , NEVIEM čO SI MAm celkovo o tom všetkom myslieť a bojim ako vlastne tato liečb bude uspešna , lebo moje pocity su velmy zmiešane, raz tam lekar poveda,l že sa rast nadoru zastavy potom že , sa zmenši a zas, že sa nezmenši tak fakt neviem , a ako sa ja citim citim tlak , na hrdlo . nevidim dobre na jedno oko slabšie počujem som taka slabšia pomotana.nador mi z časti tlači na mozgovi kmen as2 percenta . periferny nerv . hypofizu a daku cievu obklopuje dakim kuskom už mam za sebou dve operacie ,pri prvej vybrali daku časť .pri druhej len vzorku . lebo sa bali i ked mi poslubovali že to bude lahšia operacia nič nevybarli .a tak som podstupila preotonove centrum v prahe kde tiež slubuju tak terz neviem ako dalej
Dobrý deň
Ja práve ležím v Onkologickom ústave Sv. Alžbety v BA. V januári som dostala mozgovú príhodu, pri vyšetrovaní CT a MRI zistili, že mám nádor v mozgu. Predpokladajú, že sa jedná o meningeóm, hoci to nie je histologicky verefikované. Bohužiaľ, je na zlom mieste, teda je neoperovateľný. Najskôr poslali výsledky do BB na neurochirugiu, no tam to hneď zavrhli, že operácia nemožná, lebo by som prišla s určitosťou o zrak ľavého oka a pravdepodobne aj pravého. Tak to poslali do BA na sv.al. Tam najskôr chceli gama nôž, no aj to zamietli, vraj veľké riziko poškodenia zraku. Nie je možné ani zobrať z neho vzorku, príliš veľké riziko. Tak ďalšia alternatíva je 25 ožiarov IMRT technikou. Vraj sa nádor nezmenší, a momentálny stav je nezvratný, no chcú zastaviť jeho rast, aby to nebolo horšie. Síce nemám nejaké hrozné príznaky, slabšie vidím na ľavé oko. Keby to ostalo takto, to je ešte dobre. No mám pocit, že je to len tretia alternatíva, tak netuším čo z toho bude??
A to protónové centrum v Prahe? Vie mi niekto povedať, čo by urobilo to so mnou?
Ďakujem za odpoveď.
@miroslava_s Dobry den, je mi luto cim prechadzate. My sme sa pre otca snazili tiez vybavit proton centrum, nepodarilo sa. Najdite si proton centrum Praha, zavolajte tam, poslete im vsetky vase vysledky a oni sa vyjadria ci ste na to vhodna. Su velmi mili. Myslim vsak, ze co sa týka vasho nalezu pri zrak centre by bolo proton centrum lepsia voľba, setrnejsia. Spýtajte sa ako 25 oziarov ovplyvní vas zrak do buducnosti. Pekný vecer

@juraj111
ahoj juraj, tiež som po operacii meningeomu, časť mi museli ponechať.Ooperoval ma v BB p.prof. Galanda v marci minulého roku, bola som v auguste na ožarovaní gama nožom v Prahe. Pri operacii gama nožom nič necitiš, si pod prístrojiom ako MR asi 1 hod potom normalne ideš domov. v nemocnici si len 2 dni. Trocha bolí kým ti nasadia taký rám. 😉