Je poistenie Allianz so sporením výhodné?
Je to dobre poistenie so sporenim ?
Jednoznačne neodporúčam práve kvôli vysokým poplatkom. Najlepšie riešenie je mať zvlášť poistenie a zvlášť investovanie. Má to viacero dôvodov.
Farbička a Uniqacik sú fajn, z určitého uhla pohľadu. Ak chcete nasporiť vyššie sumy a s výrazným zhodnotením, existujú aj lepšie spôsoby.
ak chces byt prve dva roky v minuse tak urcite..
@jarka_black nie chcem len mat peniaze bokom a v "bezpeci" :D
Peniaze bokom ale znamená, že ich asi chcete mať k dispozícii, keby niečo? V tom prípade ani farbička ani uniqacik nie sú vhodné.
Ak chcete, môžem Vám súkromne zdieľať, ako som si to vyskladala ja.
@jarka_black nie nepotrebujem ich. Chcem aby boli bokom potom pre deti ked dosiahnu 25 rokov tak sa vyberie pre nich
Na také dlhé obdobie je lepšie investovať ich.
@jarka_black manzel investoval a uz natom preraba
Investovat cez fondy a poistenie sme si my dali ze v jednej poisťovní vsetci, deti kríticke choroby a zranenia s trvalými následkami. Všetci platíme dokopy 75eur.
Tak nech tam teraz vloží viac - moja paušálna odpoveď. Lebo ak došlo k poklesu, to je ako otvoriť leták s akciovými cenami - vtedy tiež kúpime väčšie balenie 🙂 Pri investovaní podobne: pri poklese treba dať "prívklad", pretože potom to pôjde hore a priemerné zhodnotenie bude vyššie vďaka tomu prívkladu. Pri horizonte nad 15 rokov fakt, že "teraz prerába", nič neznamená. To je dočasné. Ak vytrvá, bude v pluse - to je historická skúsenosť. Historická skúsenosť je aj to, že kto v poklese spanikári a vklad vyberie, urobí stratu reálnou. Takto je len na "papieri".
Nepaušálna odpoveď: záleží, do čoho investoval, musela by som to vidieť.
My sme si ho zriadili.
@hortenziaj Osobne nie som fanúšik týchto "mačkopsov" čiže poistenia s investovaním... ale je tu zopár ale, ktoré sa môžu javiť ako výhody a pre niekoho naozaj najlepšie riešenie, ak vie, čo od každého produktu môže čakať:
- na úspory v investičnom poistení nemôže siahnuť exekútor (na investície áno... na 2. a 3. pilier tiež nemôže siahnuť)
- peniaze zainvestované cez životné poistenie môžete napísať na oprávnenú osobu (investícia ide do dedičského)
- ak poistník zomrie / stane sa invalidom, poisťovňa ďalej miesto neho aj platí poistné, aj za deti, aj investuje (klasické investovanie smrťou končí - po zdedení sa nový majiteľ účtu rozhodne, či peniaze vyberie alebo pokračuje sám)
Veľkou nevýhodou investičného ŽP je podľa mňa:
- ak sa dostanete do fin. ťažkostí, musíte to platiť, inak by zmluva zanikla... ak ju zrušíte, z investovanej čiastky dostanete malý zlomok, lebo odkupná hodnota je nízka... v najlepšom prípade môžete znížiť poistné sumy (pri investičnom produkte môžete prestať vkladať, ak práve nemáte, ba dokonca môžete vyberať)
- nižšie výnosy, nemáte to pod kontrolou
A ako hovorí klasička Nora: ľudia, nenechajte sa oyebabrať. Treba klásť otázky, hľadať odpovede, porovnávať, nič nepodpisovať na prvom sedení. Staňte sa klientmi z presvedčenia, nie ako obete javu, ktorý nazývame "informačná asymetria". A pokiaľ stretnete agenta, ktorý nemá morálne zábrany, z informačnej asymetrie sa stane podvod.
@hortenziaj toto mame a platime 54
@hortenziaj ale bezomna lebo ja nemozem byt poistena
@jarka_black ja mam dobru znamu nato a ona ma tiez jeden z produktov ktore som si zriadila teraz nehovorim o farbicke
Tak načo ešte poisťovať dieťa znova ked už je? Nie je lepšie zhodnotenie peňazí inde?
@hortenziaj jedno je poistenie a druhe sporenie