Je poistenie bytu za 172 EUR primerané?
Ahojte, mám 3i byt a za poistenie domácnosti a bytu platím 172 eur/ročne - Allianz.
Vôbec neviem, či je cena primeraná, alebo je to vysoko. Koľko platíte vy?
Ja platim za 2-izbovy byt 27 Eur.
@anonym_7f2592 veru, utekaj Ty do poistovne
@anonym_905bba chapem, len sa mi to zda byt vysoko na tu cielovu sumu. Ta bola aktualna v roku 2022, ked bol byt v povodnom stave, dnes ma hodnotu podla toho, co som pozerala na strankacj poistovmi okolo 188 000, plus majetok by som chcela vyssie. A suma 172 mi pride na toto vela.
@anonym_autor 172€ ročne ti príde vela na poistenie celého tvojho majetku?
Zdá sa mi to veľa. Okolo 100 eur je ok
@martinka13 veľa? My platíme 580€ ročne. Neporovnateľné voči hodnote s havarijnou poistkou na auto, ktoré je spotrebný tovar
@anonym_autor 172€ ročne ti príde vela na poistenie celého tvojho majetku?
@anonym_4d5edb oproti inym ludom ano. Ale uz sme sa dohodli s poistovnou. Navysila som cielovu sumu a ponizili mi vysku, cize napokon ok.
@anonym_4d5edb oproti inym ludom ano. Ale uz sme sa dohodli s poistovnou. Navysila som cielovu sumu a ponizili mi vysku, cize napokon ok.
@anonym_autor a vyňali ti tam nejaké krytie, hlavne že si spokojná s ročnou splátkou. V prvom rade poistenie nehnuteľnosti a domácnosti sa nesmie porovnávať s druhými lebo jeho výška sa odvíja od hodnoty nehnuteľnosti. Čím menšia splátka, tým ti menej vyplatia keď sa niečo stane. Vyhoriš a neostane ti z poistky na ďalšie bývanie alebo ani na rekonštrukciu. Preto je dobré ho raz za dva roky obnovovať
@anonym_autor a vyňali ti tam nejaké krytie, hlavne že si spokojná s ročnou splátkou. V prvom rade poistenie nehnuteľnosti a domácnosti sa nesmie porovnávať s druhými lebo jeho výška sa odvíja od hodnoty nehnuteľnosti. Čím menšia splátka, tým ti menej vyplatia keď sa niečo stane. Vyhoriš a neostane ti z poistky na ďalšie bývanie alebo ani na rekonštrukciu. Preto je dobré ho raz za dva roky obnovovať
@anonym_4d5edb nevyňali, dali mi zľavu.
@anonym_4d5edb nevyňali, dali mi zľavu.
@anonym_autor poistenie domácnosti a aj nehnuteľnosti?
@anonym_autor poistenie domácnosti a aj nehnuteľnosti?
@anonym_4d5edb áno celej domácnosti, aj nehnuteľnosti, aj cennosti v byte do určitej hodnoty.
@domcapavlovicova už mám výhodnejšiu výšku poistky z mojej poisťovne a už je aj zaplatená. Mám všetky poistky/produkty v jednej poisťovni.
Prerátaj si to napr tu: https://www.najpoistenie.sk/poistenie-domu-bytu...
Allianz pre mňa najhoršia a pritom najdrahšia poisťovňa
Dávajte pozor aj na sumu, na ktorú máte ohodnotenú nehnuteľnosť. Ak sa niečo stane a bude vaša nehnuteľnosť neobyvatelna, kúpite si za to niečo iné?
Dávajte pozor aj na sumu, na ktorú máte ohodnotenú nehnuteľnosť. Ak sa niečo stane a bude vaša nehnuteľnosť neobyvatelna, kúpite si za to niečo iné?
@tilly áno, zdvihla som sumu na reálnu trhovú hodnotu, plus poistenie majetku, plus cennosti.
@anonym_autor zaleži aka je poistna suma. Plus pozor: poistenie bytu ako stavby je niečo ine ako poistenie domacnosti (vybavenia domacnosti)-to su dve rozdielne poistky. Dokopy platime cca 135€ ročne za obe dokopy. 3i byt, poistenie stavby na cca 140-150tisíc eur + cca 30tisic vybavenie domacnosti +-
@anonym_autor zaleži aka je poistna suma. Plus pozor: poistenie bytu ako stavby je niečo ine ako poistenie domacnosti (vybavenia domacnosti)-to su dve rozdielne poistky. Dokopy platime cca 135€ ročne za obe dokopy. 3i byt, poistenie stavby na cca 140-150tisíc eur + cca 30tisic vybavenie domacnosti +-
@matusformanek mám poistenie nehnuteľnosti na 170 000, poistenie domácnosti na 20 000, a poistenie cenín. Je to to najvyššie sporenie.
@matusformanek mám poistenie nehnuteľnosti na 170 000, poistenie domácnosti na 20 000, a poistenie cenín. Je to to najvyššie sporenie.
@anonym_autor sporenie? to je asi omyl, ci
@anonym_autor sporenie? to je asi omyl, ci
@matusformanek hej, malo byť poistka, riešim zároveň aj sporenie niekde inde, tak som to pomixovala.
@anonym_autor veď to záleží od metrov STV a hodnoty vybavenia bytu