icon

Je reálne predať 4-izbový byt a kúpiť garzónku a 1-izbový?

19. júl 2023

Dievčatá dobrý vecer. Viem , že ste tu veľmi zbehle aj v otázkach týkajúcich sa realít . Vlastním 4 izbový byt v Ba v novom meste . Rodičov tam mám ako vecne bremena. Tatino je už na dôchodku a odišiel na dedinu do rodičovského domu. Mamina zostala v tom veľkom byte sama . Ja mám dcéru, partner kúpil a prerobil dom ale neplánujeme spolu naďalej žiť . Dcérka má sedem mesiacov . Otázka znie - myslite že je reálne tento 4 izbový byt predať a kúpiť zan jednoizbak pre mna a dcérku a garzonku mamine ? Čo mám riešiť čo mám hľadať čo si všímať ? Pôvodný byt je čiastočne zrekonštruovaný - kuchyňa wc kupelka elektrina , úplne nová spálňa . S mamou bývať nechceme , potrebujeme svoje súkromie na tom sme sa zhodli . Za všetky tipy rady moc ďakujem

Strana
z2
kvetinka75
20. júl 2023

@lucilaines ja tiež niekedy žasnem nad niektorými radami. Opýta sa jednu vec a ženy kvantum nepotrebných, nelogických odpovedí.

zaba21
20. júl 2023

Podľa môjho názoru nie je reálne kúpiť 2 byty za jeden 4izbak. Zhodou okolností som o niečom obdobnom uvažovala
Bolo by to možno reálne, aj by išlo o predaj luxusného bytu a kupovali by sa 2 staršie byty niekde mimo Bratislavy. Ale situácia je teraz taká, že predaj stagnuje. Známa sa napríklad pokúša predať pekný prerobený 2 izbový byt a majú problém predať ho, keď nechcú ísť pod cenu .
Autorke by som poradila, dočasne bývať s mamkou a čo najskôr sa vrátiť do práce. Potom by mohla riešiť predaj väčšieho bytu a následne kúpu nového, s nejakou hypo na doplatok.

kristiii
20. júl 2023

Ja ti teda neporadim, či je to reálne, ale ak zistíš, že áno, tak za mňa do toho choď. Ja mám s mamou super vzťah, ale bývať by som s ňou nechcela, takže v tvojom prípade by som neváhala sa osamostatniť, ak bude možnosť. Ja som bývala so synom niekoľko rokov dokonca na garsónke a úplne v pohode. Pri tak malinkom dieťati je to skôr výhoda, keď ho máš stále na očiach. A časom si môžeš kúpiť väčší byt.

aurelia2000
20. júl 2023

Čo chce ale tá mama? Chce ísť do garsónky na zvyšok života? Chce sa vôbec sťahovať? Má problém byt zaplatiť? Koľko má rokov?

aurelia2000
20. júl 2023

Otec si možno teraz užíva život na dedine, ale keď raz nebude vládať, bude sa možno chcieť vrátiť do bytu. (aj my si tak držíme byt v meste aj dom na dedine). No a pod bytom si určite nepredstavuje garsonku.

vanilkovazmrzka
20. júl 2023

@lucilaines len pre doplnenie, na nehnutelnostiach su obvykle ponuky, ktore tam hniju dlhy cas, lebo tie byty su z roznych (aj cenovych) dovodov nepredajne. Takze tvrdit, ze 4izbak v novom meste preda v pohode za 350k, lebo na nehnutelnostiach si videla taky inzerat, je trochu odveci.

lucilaines
20. júl 2023

@vanilkovazmrzka ja s tou strankou pracujem bezne. Su tam aj ponuky ktore tam hniju, aj 4 izbaky v novom meste za viac ako 400 tisic. Netusime akej rozlohy je jej byt, v akej lokalite. Aj keby ho hned predala za 250 tisic, co je absolutne realne, tak stale by z toho utiahla garsonku a jednoizbak. Aj keby nie hned v novom meste, ale v ramci BA urcite. Naposledy som bola pri predaji bytu v BA minuly tyzden, zhodou okolnosti v novom meste. A bol to trojizbak vo velmi povodnom stave a vo velmi zlej lokalite a predal sa za 280tis. Ano, netrvalo to dva tyzdne ako volakedy, ale takmer pol roka kym sa predal. Preto jej odporucam pracovat s realitakom, ktory jej pomoze sa zorientovat a najst vhodne moznosti.
Len pre info, ja nie som realitka ani nic podobne, len sa pohybujem okrajovo v oblasti realit.
Aj keby ten byt pre

queen_mary
20. júl 2023

Podla mna dva byty kupis, ale lokalita budu skor nejake podunajske, alebo dlhe diely,... nenapisala si orientacnu hodnotu bytu, alebo za co ho chcete predat, cize tazko napisat

jaroslav81
20. júl 2023

Mala si predať pred rokom... Teraz 4 izbové byty poklesli dosť a ťažko sa predávajú, keďže malo komu vyjde taká vysoká hypo

sasa1310
20. júl 2023

nerozumiem tvojmu zmýšľaniu. Však logicky si pozriem za koľko by som predala 4izbák a popozerala si cenu 1izboveho bytu a garsonky. A vyrátala obyčajnou matematikou. Ako my máme vedieť, či ti to vyjde alebo nie?

sasa1310
20. júl 2023

@vanilkovazmrzka alebo sú tam aj preto, lebo po predaji ich nestiahli z netu.

Strana
z2