icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

denzovic
22. dec 2024

@m_zemberova áno my, pokiaľ budú dávať 200k ako sa avizovalo a bude možné odzaložiť druhú nehnuteľnosť po 5 rokoch 🙂

gantleman
22. dec 2024

@m_zemberova aj my 🙂

jstcgrd
22. dec 2024

@stanulik34 Nie nieje to pravda, termin dodania si mozte na fakturu napisat aky chcete podla dohody s predavajucim, osobne som v decembri predal takto 5 bytov ako makler 🙂 takze viem o com hovorim

jstcgrd
23. dec 2024

@denzovic To myslite tak ze zalozite 2 nehnutelnosti ?

majki7171
26. dec 2024

@m_zemberova ano v Januári chceme riešiť dom cez šfrb

stanulik34
Autor odpoveď zmazal
missa1986
2. jan 2025

Ahojte, keď vyplatí sfrb peniaze majiteľom, dajú vedieť nejakým spôsobom aj mne? Alebo na mestský úrad? Ci iba majitelia dajú vedieť?

br4ywy4tt
2. jan 2025

@missa1986 mne prišiel mail tak 10 dní po vyplatení že platba bola zrealizovaná

missa1986
3. jan 2025

@br4ywy4tt vďaka🙂

m_zemberova
3. jan 2025

Prosím vás akceptuje sfrb aj energeticky certifikát ktorý nemá triedu A?

garison84
3. jan 2025

@m_zemberova musí byt v A0

denzovic
4. jan 2025

@m_zemberova overil by som si to mailom priamo na šfrb, keďže ja som dostal info, že pokiaľ sa nehnuteľnosť skolaudovala pred via ako 3 rokmi, tak nemusí byť A0.

bodi322
4. jan 2025

Ahojte, ja mam otazku ohladom navrhu na vklad.
Prislo nam naslat 5 podpisanych vyhotoveni zaloznych znluv spolu s 3 navrhmi na vklad a poverenim.. z postupu chapem ze 2 podpisane zalozne zmluvy a jednym navrhom na vklad s poverenim nam na kataster .. ostatne 2 zalozne zmluvy s 2 navrhmi si mam nechat?

stanulik34
4. jan 2025

@bodi322 jedno pre vás a druhe pre predávajúceho, ak by ste mali elektronický vklad ostanú vám všetky tak ako nám.. Zbytočne eura za overenie

somosomo
Autor odpoveď zmazal
jstcgrd
5. jan 2025

@migej ty si potkan

migej
5. jan 2025

@jstcgrd agent sfrb :D

adi_17
6. jan 2025

@stanulik34 ak ste to podali elektronicky, co ste potom prosím posielali na sfrb, ked požaduju opeciatkovany navrh na vklad? Dakujem 🙂

jstcgrd
6. jan 2025

@migej Paranoidny chudak

zuzanaam
6. jan 2025

chcem sa spýtať, či je prekážka na schválenie úveru od ŠFRB keď vlastním časť inej nehnuteľnosti? Ďakujem

stanulik34
6. jan 2025

@adi_17 dorucenku a potvrdenie o podaní návrhu, kataster to posiela keď za eviduje vašu žiadosť

adi_17
6. jan 2025

@stanulik34 ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

satkonosicka
7. jan 2025

Dnes mi odmietli na Úrade práce podpísať a opečiatkovať formulár z príloh pre ŠFRB - Potvrdenie o poberaní ostatných príjmov za predchádzajúci kalendárny rok. Vraj nepotvrdzujú cudzie formuláre, len vydávajú vlastné. Potvrdenie o poberaní rodičovského príspevku mi vydali aj s pečiatkou a podpisom, ale ten ŠFRB formulár mi nechcú potvrdieť. Stretol sa s tým niekto? Čo s tým mám robiť?

migej
7. jan 2025

@satkonosicka staci si dat vypisat tie ich formulare, šfrb to akceptuje…

satkonosicka
7. jan 2025

@migej ďakujem, to sa mi uľavilo

m_zemberova
8. jan 2025

Chcem sa spýtať či sfrb akceptuje energeticky certifikát aj A1 či s tým niekto nemá náhodou skúsenosť 🙂 a či je treba len prefoteny energeticky certifikát ako papier alebo treba kompletnú celu dokumentáciu . Ďakujem

denzovic
8. jan 2025

@m_zemberova v ktorom roku bola nehnuteľnosť kolaudovaná?

m_zemberova
8. jan 2025

@denzovic postavená bola rok 2009 ale kolaudovaná bola 2024

denzovic
8. jan 2025

@m_zemberova to bude asi problém, keďže nebol skolaudovaný pred viac ako 3 rokmi.. pripínam sem výňatok z aktuálne platného zákona... každopádne overte si to pre istotu piramo na šfrb

sails150
8. jan 2025

@satkonosicka
Zdravím .
Dnes som bol na Upsvar a v pohode mi potvrdili tlaciva zo sfrb .