Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Dobrý deň prajem, chcel by som sa opýtať ohľadom schvaľovania výšky úveru, maximálna výška akú vedia poskytnúť je vyratavana výhradne z predošlého kalendárneho roka alebo sa ráta z posledného štvrťroka? Ide o to, že ak by to rátali len z predošlého roka neschvália mi to, nakoľko sa nám navýšil príjem až tento kalendárny rok potrebný na výšku úveru. Neviete niekto ako presne to je teda? Neviem to nikde nájsť a ani na úrade nevedeli. Z rodinných dôvodov som bol nútený vziať úver + sa nám narodilo dieťa a zrazu to celé padlo mesačne o pár stoviek eur ktoré ale po prepočte robia asi 100 000
@sails150 Áno, po tom čo som im napísala mail tak aj mne už volali a povedali, že môžem prísť, že mi to podpíšu
Je tu niekto aj SZČO a podával žiadosť? Na mestskom úrade mi povedali, vraj má daňový úrad vystaviť originál daňového priznania v papierovej podobe (hoci už sa DP podáva len elektronicky) a to sa priloží k žiadosti. Vie mi niekto poradiť, ako toto overené daňové priznanie získať? Nevyznám sa v tom systéme. Vďaka
Dobrý deň, chcem sa vás opýtať čo ste už boli podať žiadosť o čerpanie úveru na uvoľnenie peňazí, čo všetko ste museli doniesť ako papiere a trebalo overiť na úrade vaše podpisy ? Ďakujem vám za odpoved
@barbie5519 žiadali ste o 100% kúpnej ceny? máte v zmluve spomenuté že časť uhradíte z vlastných zdrojov? Ak áno, budú žiadať potvrdenie o úhrade a následne len podpíšete žiadosť.
@tterezka_ áno potvrdenie už mam o úhrade lebo sme dostali menej. A overovali ste podpisy? Manžel tu nie je tak aby som vedela či mám si spraviť splnomocnenie
@satkonosicka ja som podávala ako SZČO. Daňové priznanie som tiež podávala elektronicky a to mi len moja účtovníčka vytlačila a ja som ho podpísala. Plus mi vytlačila aj potvrdenie o podaní daňového priznania a to som tiež podpísala.
@9martina99 aha, tak to je zaujímavé že nám dali info že nestčí si to len vytlačiť, ale že to musí byť overené daňovým úradom. Neboli žiadne problémy s tým? Nechceli nič doložiť, v pohode schválili?
@satkonosicka nie s týmto neboli problémy. Mne na úrade len povedali, že daňové priznanie a potvrdenie o podaní daňového priznania.
Zdravím prosím energeticky ste posielali len ten jeden papier prefoteny alebo celu zložku ?
Ahojte ak som zamestnaný a min rok som mal ešte iného zamestnávateľa do mája. musím dať daňové priznanie alebo stačí potvrdenie o príjme?
@m_zemberova celú zložku
@barbie5519 o koľko menej ste dostali?
Inak už zverejnili informácie na rok 2025, rozpočet zostal nezmenený 180000€
@alex3702 5000€
Ak mám úver nejaký budú mi ponižovat schválenie výslednej sumy? A ešte mám otázku čo ak chcem založiť nehnuteľnosť ale na tej nehnuteľností je ťarcha od banky (VÚB) do júna tohto roka. Akceptovali by dozalozenie tejto nehnuteľnosti máte s tým skúsenosti?? Lebo raz mi bolo povedané že stačí tlačivo od banky ktorá s tým súhlasí.
@tterezka_ no ak ste odchovanec, ale medzi časom ste sa vydali za neodchovanca narok na podanie žiadosti ako odchovanec pada
Treba na čerpanie prístup sfrb do katastra nehnuteľností? Je tu niekto komu uvolnili čerpanie úveru počas trvajúceho kyberutoku?
@stanulik34 tiež nevieme čakáme včera sme boli na úrade otvoriť účet
@barbie5519 myslíte požiadať o čerpanie? Mne povedali na úrade po telefonáte do Bratislavy ze budu čakať na funkčný systém katastra keďže overujú listy vlastníctva,co je absurdné keďže majú rozhodnutia katastrálnych úradov o zriadení záložného práva
@stanulik34 mala som na mysli že by žiadal len odchovanec (1 žiadateľ). mám za to, že ak aj po svadbe chce odchovanec žiadať sám (jediný žiadateľ), je jedno aký má "stav". chcela som tým len povedať, aby sa ľudia nedali odradiť a potvrdili si info radšej emailom, pretože mne pani hneď na začiatku zamietla odpoveď a o pol roka som sa dozvedela že je to možné 🙂
@tterezka_ ak odchovanec alebo akýkolvek iný človek ma svadbu automaticky do úverov sfrb vstupuje človek spoločne a nerozdielne so svojou manželkou alebo teda manželom
je tu prosím niekto, kto minulý rok riešil ešte neskolaudovanú nehnuteľnosť ( zmluva o budúcej kúpnej zmluve) ? Ak hej, prosím ozvite sa, potreboval by som pár info, vopred vďaka 🙂

Dobry vecer, prosim Vas, kde najdem podmienky pre rok 2025? Mozu este manzelia nad 35 rokov s dietatom ktore bude mat v maji 6 rokov? Dalej by som sa chcela spytat, ci je mozne zobrat na sfrb a neskir na nehnutelnost hypouver v banke. A este sa chcem spytat, ako sa tam pocita garaz, ktora je vedla domu? To je do tych 25m2??? Dakujem velmi pekne za odpovede