Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@stanulik34 Nie nieje to pravda, termin dodania si mozte na fakturu napisat aky chcete podla dohody s predavajucim, osobne som v decembri predal takto 5 bytov ako makler 🙂 takze viem o com hovorim
Ahojte, keď vyplatí sfrb peniaze majiteľom, dajú vedieť nejakým spôsobom aj mne? Alebo na mestský úrad? Ci iba majitelia dajú vedieť?
@m_zemberova overil by som si to mailom priamo na šfrb, keďže ja som dostal info, že pokiaľ sa nehnuteľnosť skolaudovala pred via ako 3 rokmi, tak nemusí byť A0.
Ahojte, ja mam otazku ohladom navrhu na vklad.
Prislo nam naslat 5 podpisanych vyhotoveni zaloznych znluv spolu s 3 navrhmi na vklad a poverenim.. z postupu chapem ze 2 podpisane zalozne zmluvy a jednym navrhom na vklad s poverenim nam na kataster .. ostatne 2 zalozne zmluvy s 2 navrhmi si mam nechat?
@bodi322 jedno pre vás a druhe pre predávajúceho, ak by ste mali elektronický vklad ostanú vám všetky tak ako nám.. Zbytočne eura za overenie
@stanulik34 ak ste to podali elektronicky, co ste potom prosím posielali na sfrb, ked požaduju opeciatkovany navrh na vklad? Dakujem 🙂
chcem sa spýtať, či je prekážka na schválenie úveru od ŠFRB keď vlastním časť inej nehnuteľnosti? Ďakujem
@adi_17 dorucenku a potvrdenie o podaní návrhu, kataster to posiela keď za eviduje vašu žiadosť
Dnes mi odmietli na Úrade práce podpísať a opečiatkovať formulár z príloh pre ŠFRB - Potvrdenie o poberaní ostatných príjmov za predchádzajúci kalendárny rok. Vraj nepotvrdzujú cudzie formuláre, len vydávajú vlastné. Potvrdenie o poberaní rodičovského príspevku mi vydali aj s pečiatkou a podpisom, ale ten ŠFRB formulár mi nechcú potvrdieť. Stretol sa s tým niekto? Čo s tým mám robiť?
Chcem sa spýtať či sfrb akceptuje energeticky certifikát aj A1 či s tým niekto nemá náhodou skúsenosť 🙂 a či je treba len prefoteny energeticky certifikát ako papier alebo treba kompletnú celu dokumentáciu . Ďakujem
@m_zemberova to bude asi problém, keďže nebol skolaudovaný pred viac ako 3 rokmi.. pripínam sem výňatok z aktuálne platného zákona... každopádne overte si to pre istotu piramo na šfrb
@satkonosicka
Zdravím .
Dnes som bol na Upsvar a v pohode mi potvrdili tlaciva zo sfrb .

@m_zemberova áno my, pokiaľ budú dávať 200k ako sa avizovalo a bude možné odzaložiť druhú nehnuteľnosť po 5 rokoch 🙂