Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@m_zemberova aj my 🙂
@stanulik34 Nie nieje to pravda, termin dodania si mozte na fakturu napisat aky chcete podla dohody s predavajucim, osobne som v decembri predal takto 5 bytov ako makler 🙂 takze viem o com hovorim
@m_zemberova ano v Januári chceme riešiť dom cez šfrb
Ahojte, keď vyplatí sfrb peniaze majiteľom, dajú vedieť nejakým spôsobom aj mne? Alebo na mestský úrad? Ci iba majitelia dajú vedieť?
Prosím vás akceptuje sfrb aj energeticky certifikát ktorý nemá triedu A?
@m_zemberova musí byt v A0
@m_zemberova overil by som si to mailom priamo na šfrb, keďže ja som dostal info, že pokiaľ sa nehnuteľnosť skolaudovala pred via ako 3 rokmi, tak nemusí byť A0.
Ahojte, ja mam otazku ohladom navrhu na vklad.
Prislo nam naslat 5 podpisanych vyhotoveni zaloznych znluv spolu s 3 navrhmi na vklad a poverenim.. z postupu chapem ze 2 podpisane zalozne zmluvy a jednym navrhom na vklad s poverenim nam na kataster .. ostatne 2 zalozne zmluvy s 2 navrhmi si mam nechat?
@bodi322 jedno pre vás a druhe pre predávajúceho, ak by ste mali elektronický vklad ostanú vám všetky tak ako nám.. Zbytočne eura za overenie
@stanulik34 ak ste to podali elektronicky, co ste potom prosím posielali na sfrb, ked požaduju opeciatkovany navrh na vklad? Dakujem 🙂
chcem sa spýtať, či je prekážka na schválenie úveru od ŠFRB keď vlastním časť inej nehnuteľnosti? Ďakujem
@adi_17 dorucenku a potvrdenie o podaní návrhu, kataster to posiela keď za eviduje vašu žiadosť
@stanulik34 ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂
Dnes mi odmietli na Úrade práce podpísať a opečiatkovať formulár z príloh pre ŠFRB - Potvrdenie o poberaní ostatných príjmov za predchádzajúci kalendárny rok. Vraj nepotvrdzujú cudzie formuláre, len vydávajú vlastné. Potvrdenie o poberaní rodičovského príspevku mi vydali aj s pečiatkou a podpisom, ale ten ŠFRB formulár mi nechcú potvrdieť. Stretol sa s tým niekto? Čo s tým mám robiť?
@satkonosicka staci si dat vypisat tie ich formulare, šfrb to akceptuje…
@migej ďakujem, to sa mi uľavilo
Chcem sa spýtať či sfrb akceptuje energeticky certifikát aj A1 či s tým niekto nemá náhodou skúsenosť 🙂 a či je treba len prefoteny energeticky certifikát ako papier alebo treba kompletnú celu dokumentáciu . Ďakujem
@m_zemberova v ktorom roku bola nehnuteľnosť kolaudovaná?
@denzovic postavená bola rok 2009 ale kolaudovaná bola 2024
@m_zemberova to bude asi problém, keďže nebol skolaudovaný pred viac ako 3 rokmi.. pripínam sem výňatok z aktuálne platného zákona... každopádne overte si to pre istotu piramo na šfrb
@satkonosicka
Zdravím .
Dnes som bol na Upsvar a v pohode mi potvrdili tlaciva zo sfrb .

@m_zemberova áno my, pokiaľ budú dávať 200k ako sa avizovalo a bude možné odzaložiť druhú nehnuteľnosť po 5 rokoch 🙂