Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@stanulik34 viete mi na to poslať odkaz prosím vás?
@alex3702 není na to odkaz, mam to v maili zo sfrb viem vám to preposlať na mail
@ni_kol42 áno na zmluvu o budúcej zmluve, pozrite si dokumenty je tam o tom viac
@stanulik34 zdravím, viete to prosím zaslať aj mne? Ten mail zo šfrb? Ďakujem krasne
@stanulik34 S pozemkami sme to v KZ spravili presne takto a stanovili cenu pozemkov na 1€, aj ked v znaleckom to bolo niekolko tisíc.. bezproblémovo to schválili a vyplatili ;) tak netreba robiť paniku
@br4ywy4tt a kupovali ste dom či byt ? 🙂 koľkým z vás prosím schválili dom lebo viem že väčšine čo schválili tak brali byty
@br4ywy4tt my sme mali byt, ten bol na jednom lv a priľahlé pozemky boli na ďalšom lv a spoluvlastnícky podiel na ďalších na ďalšom čiže dokopy 3lv
@stanulik34 ak by sa dalo môžete na alexphoto333@gmail.com
Vopred ďakujem
@m_zemberova čiže ak je pod bytovkou spoločný pozemok tak sa rozdeľuje podielovo medzi vlastníkov bytov áno? A teda je potrebné aj v tomto prípade pozemok odkúpiť zvlášť? Budem tiež tento rok riešiť kúpu bytu už snáď, len na úradoch tu nie sú moc ochotný v Košiciach vysvetliť detaily
Zdravím prosím vás energetická trieda nehnuteľnosti vychádza A1. akceptuje tuto energetickú triedu ŠFRB?
@m_zemberova ak je novostavba tak v AO musí byt
@m_zemberova mne povedali, že záleží od roku, kedy bolo vydané stavebné povolenie. My plánujeme kúpiť RD, rok stavebného povolenia 2018 (stačila vtedy A1), kolaudácia rok 2023. Vychádzať sa muselo zo stavebného povolenia, tak mi povedali, že môže byť kľudne aj A1 trieda.
Neviete takto na začiatku koľko cca trvá kým pošlú rozhodnutie?
45 pracovných dni odo dňa kedy to zaeviduju v Bratislave
Dobrý večer,
Dopredu sa ospravedlňujem možno za úplné laické otázky ale bohužiaľ mi ide za posledné dni z tohto už “vybuchnúť” hlava a začínam mať v tomto dobrý guláš.
Ako slobodná matka, dieťaťa ktoré má 6 rokov ak spravne rozumiem spadam do skupiny “osamelý rodič do veku dieťaťa 15 rokov”
Chcela by som si dávať žiadosť o kúpu bytu ( platovo za minulý rok mi to vychádza a spadam do sumy 1995,50€) mesačného príjmu.
Otázka ale znie ak spravne rozumiem ja nárok na 100% financovanie nemám ( ma iba ZŤP a odchovanec )
Otázka ale znie :
Ak chcem kúpiť byt napr v hodnote 100tisic mne “schvália” 70tisic viem ručiť bytom ktorý je znalcom ohodnotený na sumu 130tisic ale je na ňom hypotéka cca 70tisic ?
Ďakujem
Úprimne mám veľký rešpekt voči tomu, keďže je to na dlhé lakte a zároveň treba dávať predávajúcemu dopredu zálohu aby nám byt podržal.
Pekný večer
@simonaladnakova123 ahoj je tu toho už dosť ale akurát to riešim a čo viem ti môžem napísať súkromné ale mne bolo povedané že ak chces dať aj druhú nehnuteľnost na ručenie tak nesmie byť na ňom ťarcha.
@gantleman veru je tu toho dosť ale jasne ak riešiš teraz nápis súkromnú správu vieme si nejaké info popisovať zajtra sa tam chystám aj Volat.
@simonaladnakova123 voľná nezaložená hodnota nehnutelnosti ktorou chces ručit musí byť 1.3 násobkom sumy o ktorú žiadaš ŠFRB. Takže kľudne môžeš ručiť aj tou ktorú kupuješ. Alebo aj tou ktorú už máš, a ak je jej nezaložená hodnota vysoká mozes dostat aj 100percent kupnej sumy.
Dobry deň, je tu niekto kto riesil tuto hypoteku a mal zivnost ? Potrebovala by som par info ohladne toho ako sa dokladoval cisty prijem a pod. Za kazdu jednu radu budem vdacna 🙂 Ak tu niekto taky je moze mi napisat sukromnu spravu dakujem.
Prosím stretli ste sa niekto s takou info, že nedajú úver ani na technickú vybavenosť, ani na zariadenie, ktoré je súčasťou RD a ani na garáž aj keď je súčasťou RD? Iba čisto na stavbu poskytnú prostriedky?
Celý čas mi bolo hovorené, že neposkytnú iba na pozemok. Na dom poskytnú. Tak som rátala, že aj na to, čo je v dome, nie iba na stavbu.
To sa ako potom zvlášť financuje?
@stanulik34 viete mi to preposlať prosím? Vyššie som písal mail, vopred ďakujem
Dobrý deň, prosím vás viete mi povedať aká je výška príspevku pre rok 2025? Na stránke ŠFRB sa píše 180.000€, avšak v zákonníku je uvedených 200.000€.
Na infolinku sa neviem dovolať už niekoľko dní. Ďakujem

Chcela by som sa opýtať, či je možné požiadať o uver aj na už rozostavanú nehnuteľnosť .. ?