icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

vivi0314
7. feb 2025

@gantleman schválili nám to🎉🎉

gantleman
7. feb 2025

@vivi0314 gratulujem vám ! My čakáme ešte. Prišlo vám to mailom? Tipujem, že o chvíľu aj nám príde odpoveď.

vivi0314
7. feb 2025

@gantleman volala nám pani z úradu, lebo ona to tam už vidí. List nám príde až v utorok. Držím Vám palce!

bea100
7. feb 2025

@gantleman ďakujem

gantleman
8. feb 2025

Prosím vás ak bude chodiť pošta bude chodiť do vlastných rúk ? Aby sme vedeli či vybaviť splnomocnenie alebo prinajhoršom to nechajú na pošte.

vivi0314
8. feb 2025

@gantleman mne pani povedala, že do vlastných rúk. Tipujem že v pondelok podajú viac rozhodnutí naraz. Aké máte poradové číslo?

gantleman
10. feb 2025

@vivi0314 máte niečo nové? My sme v prvej 20tke a zatiaľ nič

via5124
10. feb 2025

Dobrý večer! Bola by tu nejaká dobrá duša, ktorá by mi vedela napísať, že aké prílohy konkrétne musíme zadovážiť a odovzdať k žiadosti prosím? Ja sa v tom naozaj strácam… sme rodičia s dieťaťom do 6r, kupujeme byt v rodinnom dome. Ďakujem pekne za odpoveď!

gantleman
10. feb 2025

@via5124 toto musíte s pani na úrade riešiť.

via5124
10. feb 2025

A je tu prosím niekto kto mal spotrebný úver a podával žiadosť? Ďakujem!😊

kik11
11. feb 2025

@gantleman, @vivi0314 schválili vám to ? Kedy ste podávali žiadosť a aké máte číslo? Ďakujem za info 🙂

stanulik34
12. feb 2025

@via5124 ja, treba doložiť z banky papier potvrdený o výške aktuálnej splátky, tiež som predkladal úverovu zmluvu

vivi0314
12. feb 2025

@gantleman dnes sme dostali rozhodnutie poštou, vy stále nič?

vivi0314
12. feb 2025

@kik11 áno schválili, podávali sme 15.1. a poradové č. 1

miriamsvecova
12. feb 2025

Čaute, podávali sme žiadosť minuly rok v sep poriadkové číslo 1107 a teda vieme všetci asi ako to dopadlo. Dnes sa nám podarilo podať žiadosť opäť. Číslo 72, cakala som nižšie haha. Kto ste tu takí že idete do toho opäť?

gantleman
12. feb 2025

@vivi0314 nie zatiaľ nič

budaj_s
12. feb 2025

@miriamsvecova 🙋🏽‍♀️

kik11
13. feb 2025

@miriamsvecova my ideme do toho znovu len ešte dolaďujeme pár papierov a snáď sa už konečne podarí budúci týždeň to podať opäť

miriamsvecova
13. feb 2025

Pocujte a zo skúsenosti alebo aké máte info, koľko cca bude trvať proces k tomu, že sa dožijeme odovzdania nehnuteľnosti? Inak ak mám šedivý vlas tak z tohto.

• po prijatí v ba majú 45 pracovných dni na vyjadrenie, že? Ale inak minuly rok sme to mali dlhšie lebo oni tam vlastne píšu že najneskôr ak do 31.12, takze tá lehota vlastne môže platiť nemusí. Či?
• potom ak schvália, dava sa návrh na kataster na zriadenie záložneho práva? Nato má kataster 30dni, toto sa mi zdá je bez správneho poplatku a neda sa to zrýchlene.
• potom posle sfrb úverové zmluvy?
• musíme ich odoslať a dáme návrh o čerpanie? Otvorenie úctu?
• sfrb musí uvoľniť financie a nakoniec vlastne dávame ešte vklad do katastra čo stojí 100€, alebo zrýchlenie 300€ za 14dni alebo elektronicky 150€ a vlastne až potom vzniká naozaj nadobudnutie nehnutelnslti. Zápisom do katastra.

Takto správne? Či mi niečo ešte chyba? Podľa mojich skromných výpočtov. Keď sme to podávali teraz február NAJSKÔR AK BOH DÁ budeme mat všetko vybavené august? Júl možno?

stanulik34
13. feb 2025

@miriamsvecova podanie žiadosti, posúdenie a schválenie, zaslanie rozhodnutia poštou, od prevzatia rozhodnutia pošlú úverové zmluvy na kontrolu a podpis, potom záložné na podpis a zaslanie, potom pošlú návrh na vklad, to dáte na kataster, kataster zápise záložné právo, po zápise záložného práva založenie čerpacieho účtu, po doručení oznámenia o založení čerpacieho účtu nasleduje podanie žiadosti o čerpanie na mestskom úrade, a potom zase čakáte až zaplatia, keď zaplatia znovu kataster s kuonymi zmluvami, potom zmena trvalého pobytu a je to

stanulik34
13. feb 2025

@stanulik34 suma sumarum cca 4 mesiace

miriamsvecova
13. feb 2025

@stanulik34 Ďakujem krásne. Ako vidím sme na začiatku

vivi0314
13. feb 2025

@miriamsvecova od januára 2024 to celé riešime, verte mi, že už mám šedé vlasy aj ja. Veľmi sa to oplatí ale toto celé vybavovanie, papierovačky a hlavne čakanie vyžaduje pevné nervy.

miriamsvecova
13. feb 2025

@vivi0314 ja si tiež myslím, že to vydržia len silné kusy. Nebyť mňa, môj manžel to už vzdá. Tiež si opakujem, že 1% na 38r… 😂😂

miriamsvecova
13. feb 2025

Nehovoriac o tom, že sme zaplatili ako asi aj ostatní zálohu 20%, čo nebolo malo peňazí a nevedeli sme, či nám bude developer čakať zas od januára. Riešime to od jula 2024. Takze sme boli po vypršaní rezervačnej zmluvy a 40 tisíc vo vzduchu dosť na nervy, či nám developer bude ochotný čakať opäť do januára. Našťastie spolupracujú, pretože sa im nikto o byty s tými cenami nikto veľmi netrhá.

gantleman
13. feb 2025

Je tu aj niekto čo má číslo väčšie ako 10? 😀 A už ma schválené?

paaauliii
Autor odpoveď zmazal
paaauliii
14. feb 2025

@stanulik34 4 mesiace to môžu byť v optimálnom prípade. My sme žiadosť podali 5.9.2024 a ešte dnes čakáme na kataster.. Čiže prelom rokov, útok na kataster a podobné srandy nám čakanie pekne predĺžili 😅

michalbx
14. feb 2025

Máme číslo 66 a zatiaľ nič

mladomanzelska
17. feb 2025

Hallo ?? To ako kedy ste stihli tolko ludi podat ? ale poradove cislo napr 66 neznamena ze ste 66 v poradi.. aj minuleho roku sme mali napr poradove cislo 1250 a mladomanželských ziadosti bolo tusim 600...
Ako ste napr 15 januara mali podane a vyhodnotene danove priznanie ktore sa musi davat k ziadosti.. Ved niektori dostanu 25 januara od zamestnavatela pasku za december 2024....
15.1. aby niekto mal Ročne zustovanie dane od zamestnavatelov, vsetkym potvrdenia + danove priznanie tak to klobuk dolu.