Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@francesco123 Veď ale to že niekto niekde býva tak neznamená, že bude nonstop doma, veď môže byť v práci alebo odcestovaný, tak ako by to mohli kontrolovať?
Dnes nám prišla výzva na odstránenie nedostatkov, sme číslo 62. Ide najmä o formulácie v KZ
čo také sa im nepáči na kúpnej zmluve?
nech vieme predchádzať tomu.
Kupujete niekto nehnuteľnosť, ktorá je zaťažená úverom predávajúceho? :D
@ferojorko Áno, my
@zjax Upraviť lehotu vyplatenia časti kúpnej ceny od ŠFRB. Navrhujú, že tam má byť, že bude vyplatená do mesiaca od splnenia všetkých podmienok pre otvorenie čerpacieho účtu. A máme vyňať zariadenie bytu z kúpnej ceny, napríklad tak že tam bude napísané že zariadenie bude prevedené bezplatne a nie je zahrnuté v kúpnej cene. Ďalej chceli prísľub banky, ktorej bude vyplácaný úver, že bezodkladne vymaže záložné právo na nehnuteľnosť.
Neotravuje predávajúce keď musíte každý mesiac dávať aktuálne vyčíslenie jeho úveru? :D
@michalbx za kolko kupujete dom v niznej mysli ? ze vam staci 180 000 zo statneho fondu ? 🙂
@alex3702 Presne tak chapem ta nie si jediny co toto riesi.. Vo velkym mestach je extremne tazke najst niekoho. Viem o com hovorim 40 pochodenych bytov ...
Poradit ti mozem ze :
1, Predavajucemu ponúkni viac penazi ako je v inzerate ked pocka
2, Kym bude cakat nastahuj sa do bytu a plat mu najom bude zarabat na tom nebude mat pol roka prazdny byt
3, Ak je to realitka konkretne si najdi vlastnika nehnutelnosti cez kataster a kontatuj ho.
Vsetky tieto kroky mozu pomoct. 🙂
Potom je este jeden tip ale to mi napis sukromnu spravu... Vsetko sa da ked sa chce ... ze sa nieco neda nepoznam.. Aj preto som minuly rok tlacil na ministerstvo.. na kancelariu premiera .. na kancelariu prezidenta .. A aj ked pisali ze uz viac nedaju... potom vstekom sa nasla 20 milionov eur .. Proste ta energia a vola co som do toho dal sa vratila a pomohlo to 150-200 rodinam aj ked mne osobne nie co som aj vedel a nevadilo mi to lebo dobry skutok uz mam na cely zivot :
https://www.aktuality.sk/clanok/lwpeeXu/statu-d...
PS: Samozrejme pomohlo aj pisanie poslancom a tlacovky progresivneho Slovenska. Nezastavil som sa kym nepomohli ďalším 🙂
My mame nove info ohladom našej ziadosti - je uzavretá a čaka na podpis. Sme číslo 72.
@miriamsvecova a to ste sa dozvedeli ako, volala vám pani z úradu?
@ferojorko volali nám priamo zo sfrb nakolko sme este davali z vlastnej iniciativy dodatky, ktore nakoniec ani nebolo treba. Takže nam volali o čo ide, kedze nasa ziadost je uz uzavrete a caka len na podpis, že to uz nemame ani posielať.
Zdravím, chcel by somm riešiť kúpu domčeka cez SFRB, cca okolo 200 tisíc ale za tú cenu viem kúpiť iba holodom čiže rozostavaný dom. Je to problém pre SFRB ? Musí byť dom skolaudovaný alebo niečo také ? Dakujem
@mark_00 dá sa kupit aj cez zmluvu o buducej kupnej zmluve a dom musi mat do 100m2.
@miriamsvecova 120 M2 .
@gantleman ano tak pardon.
Dobrý deň prajem, je tu niekto, kto riešil bytovú jednotku v rodinnom dome a už podával žiadosť? Ďakujem
Viete ake cisla ziadosti boli uz tento rok schvalene? Myslim orientacne pri akom cisle asi treaz su. Ci sa to dako hybe. A ked sa to dostane do BA kolko maju na vyjadrenie? Je to 45 dni? A su to pracovne alebo kalendarne? Dakujem
@francesco123 Ani nemusim mam jasne emaily kde je napisane ze rozpocet sa uz 2 krat upravoval a ziadna tretia uprava nebude.. .. Po tlaku bola tretia zmena 12.11.2024 kde sa pridalo 20 milionov ... 🙂
@bana1 Vsetko su to pracovne dni ...
Pri kupe nehnutelnosti hlavne taka nehnutelnost co je tarcha tak pozor na prilohu 50... Kym Primabanka to vie super napisat za par dni Tatra banka to nevie ani za 2 tyzdne spracovať....
prílohu č. 50, ktorá má byť doložená k žiadosti o poskytnutie podpory zo ŠFRB
súhlas banky v prípade, že fond vypláca hypotekárny úver predávajúceho, nie starší ako mesiac pred podaním žiadosti
V prípade, že ŠFRB pri kúpe bytu vypláca hypotekárny úver, musí súhlas banky predávajúceho obsahovať nasledujúce údaje:
súhlas banky so zriadením Záložného práva v prospech ŠFRB
súhlas banky s predčasným splatením úveru, s uvedením dátumu požadovaného splatenia úveru a s vyčíslením zostatku úveru ku dňu požadovaného splatenia úveru
písomný prísľub banky predávajúceho podať na katastrálny odbor okresného úradu žiadosť o výmaz záložného práva bezodkladne od pripísania prostriedkov (uvedená výška prostriedkov)
číslo vkladu záložného práva banky predávajúceho
číslo úverovej zmluvy uzatvorenej medzi bankou predávajúceho a predávajúcim
aktuálny zostatok úveru
číslo účtu, na ktorý majú byť poukázané prostriedky
@bana1 Reálne sú teraz asi na 60 -75, ale ten rozptyl môže byť aj väčší. Myslím tým, že viem o niekoľkých číslach v tomto rozpätí čo už majú schválené a už sa čaká len na finálny podpis. My sme číslo 62 a z nejakého dôvodu nám prišla výzva na odstránenie nedostatkov podstatne neskôr než ľuďom s podobným poradovým číslom, zrejme každý pracovník má na to svoj systém. Dnes mi pani zo ŠFRB, ktorá má na starosti našu žiadosť volala a povedala, že po doručení všetkých dokladov to skontroluje a schváli do 3 dní a potom to taktiež bude už čakať na finálny podpis… tak uvidíme ako to dopadne
@satkonosicka my napríklad stále čakáme a to sme v prvej 20 a niekto tu už ma schválené c.okolo 60.ono všetko záleží na nedostatkoch a pod. My sme na dva krát museli odstrániť
@francesco123 nám napríklad prišla výzva na odstránenie nedostatkov včera, pritom už pred viac než týždňom prišla výzva na odstránenie nedostatkov aj číslu o 45 čísel po nás🤷🏻♀️ je to záhadné
@satkonosicka toto je ten pripad že cislo 45 je podla mňa iny druh ziadatela ako vy, manzelia, manzelia s detmi, rodicia deti, ztp…
@miriamsvecova Áno, to je možné (*číslo 108 som mala na mysli, my sme 62 a 108 je číslo o 46 po nás)