icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

ferojorko
20. mar 2025

Ja som číslo 55, prišla mi výzva na odstránenie nedostatkov 3.3 vybavil som to za 2 dni tak predpokladám že 7.3. alebo 10.3. najneskôr to prišlo do BA, chceli len súhlas banky zo zriadením záložného práva od predavaceho banky a aktuálne vyčíslenie jeho úveru. Takze čakám, ale vyčíslenie bude treba dať teraz zase nové 🙂

bea100
20. mar 2025

@francesco123 ďakujem

bea100
20. mar 2025

@mladomanzelska mozem Vas aj ja poprosiť o ten tip do sukromnej spravy? Lebo rovnako my uz rok hladame v Prešove a naozaj nikto, ale ozaj ze nikto nechcel cakat. No a je pravda, ze vacsinou nam to pokazil makler, vzdy odhovoril majitela bytu. Uz to tiez pomaly vzdavam.

michalbx
20. mar 2025

@bea100 V Prešove by som odporučil byty Duo kamarat tam kupuje cez ŠFRB

sandrakot
21. mar 2025

@satkonosicka áno nám prišla skôr jak vám a neviem čím to je sme rodičia s dieťaťom ale nie manželia

bea100
21. mar 2025

@michalbx máte to naozaj prezistené? Keď som im volala, tak vraveli, že táto možnosť financovania nie je možná. Nemali ste náhodou na mysli Byty Solivarská?

satkonosicka
21. mar 2025

@sandrakot asi má na to každý pracovník trochu iný postup/stratégiu. Niekto možno pošle výzvu hneď ako si niečo všimne a keby si všimol ďalšiu vec, tak potom pošle ďlašiu výzvu. Niekto iný zase možno najprv skontroluje celú žiadosť a vyznačí si všetky nedostatky, dá ju na kontrolu ďalšiemu pracovníkovi, ten ju prejde celú a až následne pošlú nedostatky, keď sú si istí, že vychytali všetko. Možno preto u niekoho trvá po odstránení nedostatkov ešte celkom dlho, kým žiadosť schvália, zatiaľ čo niekomu to schvália po odstránení nedostatkov prakticky hneď. Ale to je len moja teória, ako by to asi mohlo byť. Samozrejme ešte aj dovolenky rôzne sa do toho môžu zapliesť a tak.

adiper
21. mar 2025

Dobrý deň,
riešil niekto prosím vás cez ŠFRB kúpu bytu v bytovom dome, ktorý má predávajúci zaťažený developerským úverom na celý bytový dom a nie na jednotlivé byty? Ide nám o to, že potrebujeme tam priložiť tlačivo súhlas banky (príloha č. 50) predavajúceho, kde je bod, že banka predavajúceho súhlasí so splatením úveru a zároveň sa uvádza aktuálna výška úveru, ale v našom prípade my vyplatíme len časť developerského úveru za daný byt a nesplatíme celý developerský úver a aj jeho výška je vyčíslená na celý bytový dom a nie na konkrétny byt… Samozrejme byt by bol založený v prospech ŠFRB. Je to teda možné riešiť cez ŠFRB? A akým spôsobom? Ďakujem za odpovede.

mladomanzelska
21. mar 2025

@adiper To si volaj rovno na ŠFRB 🙂

gantleman
21. mar 2025

@adiper áno je a to jednoducho že banka vám dá presne to potvrdenie ktoré potrebujete.

mladomanzelska
21. mar 2025

@gantleman No tatra banka uz nam nevie dat to potvrdenie 3 tyzdne !!! ten jedinny papier nam chyba

ferojorko
22. mar 2025

Našťastie môj predávajúci robí v banke a to potvrdenie som mal za 2 dni spravene v sporiteľni, neviem ako by to prebiehalo keby predávajúci nemá takéto možnosti, asi ťažko, keďže chcú aj každý mesiac nové vyúčtovanie jeho úveru, pričom sa vždy tá suma zmeni zakial sa otvorí čerpaci účet

denzovic
Autor odpoveď zmazal
denzovic
22. mar 2025

Zdravím všetkých, prosím o radu: ako zadefinovať v kúpnej cene rezervačný poplatok (zábezpeku), ktorý bol zaplatený ešte pred podpisom KZ ? Ak by bol niekto ochotný mi poslať odsek o častiach kúpnej ceny z KZ, bol by som veľmi vďačný.

miriamsvecova
23. mar 2025

@denzovic napíšte tam, že záloha bola zaplatená vtedy a vtedy na účet čo kupujúci aj predávajúci potvrdzujú svojim podpisom tejto zmluvy.

ferojorko
24. mar 2025

Dnes mi prišlo poštou oznámenie o schválení. č. 55, drzim vám palce

satkonosicka
24. mar 2025

@ferojorko gratulujeme!

gantleman
24. mar 2025

@ferojorko a to je dôkaz že každá žiadosť je iná a svojim spôsobom špecifická. ( Ste takmer o 30cisel za nami a my ešte čakáme) ( Mali sme na dva x odstránenie nedostatkov)

miriamsvecova
24. mar 2025

@ferojorko aj ste niečo dopĺňali?

ferojorko
24. mar 2025

Iba ten súhlas banky so zriadením záložného práva, čo tu niekto písal v komentároch že to banky nevedia rýchlo vybaviť a nové vyčíslenie úveru predávajúceho s dodatkom ku zmluve, takze nemali žiadne výhrady

ferojorko
24. mar 2025

Ja som to vybavoval na ZTP, aj to bude robiť rozdiely

miriamsvecova
25. mar 2025

@ferojorko tak naše číslo 72 reálne čakám o mesiac.

miriamsvecova
Autor odpoveď zmazal
miriamsvecova
25. mar 2025

Ahojte, mám v ruke od pani poštárky oznámenie o schválení úveru. Nič sme nedokladali k žiadosti, nemali sme žiadnu výzvu. Sme číslo 72 - manželia do 35r.

gantleman
25. mar 2025

@miriamsvecova gratulujem.

miriamsvecova
25. mar 2025

@gantleman ďakujeme! Prajem každému.

francesco123
Odpoveď bola odstránená
bana1
25. mar 2025

Každý žiadate maximum 180000€? Že či sa ešte aj na nás ujde? 😅

francesco123