Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@deniska2011 dúfam,že sa vám to čoskoro pohne ďalej, my sme požiadali už o uvoľnenie prostriedkov ,tak snáď už to nebude nadlho
@katka_1 no podľa mňa na 30 deň to bude zatiaľ stále nič. Tak to máte super a koľko trvá kým ich pustia?
@deniska2011 cca 2 týždne, uvidíme koľko naozaj
@katka_1 tak dajte vediť potom koľko to trvalo. Tak už ste na konci tohto všetkeho super. A ešte ak sa môžem spýtať hneď po zapisaní na kataster vám aj email prišiel? Ja som pozerala ešte z 3.6 u nás nemajú zapisané takže si počkáme až na 30 deň ach jaj 🙈
@deniska2011 kataster informoval SFRB a oni následne za pár dní poslali mail
@katka_1 dakujem za info tak uvidime kolko sa este nacakame
Vedeli by ste mi poradiť, ako sa postupuje ďalej po schválení žiadosti? Žiadosť nám zaevidovali do systému 27. 6. takže podľa pracovných dní som si vypočítala, že rozhodnutie by malo padnúť do 2. 9. Čo sa deje potom a aké sú tam časové lehoty? Kde si tieto informácie viem dohľadať? Lebo všade vidím postup len do tej časti o 45 pracovných dňoch čakania na schválenie, ale čo sa deje ďalej som nikde nenašla. Vďaka!
@satkonosicka dobrý deň 45 dní majú na odpoveď či schvalujú a ak schvália tak od toho papiera do 20 dní prídu zmluvy. Tie a aj všetky papiere sa musia overiť. Overené zasielate a potom čakáte na návrh na vklad ten zas sa overuje a zašle im a oni to až potom podpíšu a zase vám to zašlu späť a potom to ide na kataster a ten ma nato 30 dní a potom by mali dat datum kedy sa moze poziadat o cerpanie. Od navrhu vkladu cca do 45 dni musia otvorit cerpaci ucet. My už cca 3 a pol mesiaca od podania a sme vo fáze čakania na kataster.
@deniska2011 Vďaka za info, snáď to pôjde hladko, aby sa predávajúci nezbláznili z toho. A držím palce.
@satkonosicka ďakujem. Napodobne nech Vam to dobre dopadne a hlavne nech to ide rychlo. Za malinko
@katka_1 zdravím, len som sa chcela informovať ako ste natom. Či už uvolnili prostriedky alebo ešte čakáte. My ešte z katastra nič 🙈
@deniska2011 zatiaľ nie, cakame. Koľko dní to už máte na katastri?
@deniska2011 tak už prešli peniaze, môžeme si ísť po kľúče od bytu zajtra 🙂🥳 držím palce,nech vám to rýchlo prejde všetko
@katka_1 ale 25-26 dni cca 🙈 a je pred nami ešte 13 žiadosti 🙈
@katka_1 wau super tak gratulujem a nech sa dobre býva 🥰
@deniska2011 ďakujeme 🙂
Je tu niekto, kto má poradové číslo žiadosti okolo 650 a viac? My máme 676, aktuálne čakáme na schválenie a ešte si pár týždňov pravdepodobne počkáme… Bolo by fajn vedieť o niekom, kto je na tom podobne 🙂. Škoda že sa nedá sledovať, ktorým žiadostiam sa práve venujú a ktoré sú už vybavené.
@deniska2011 Už sa Vám ozvali z toho katastra?
@satkonosicka Prosím, kedy ste podávali žiadosť?
@tterezka_ Na MÚ sme podávali 12. 6. a na ŠFRB nám ju zaevidovali 27. 6.
My máme zaevidovanú žiadosť od 18.júna a čakáme na rozhodnutie.
@tterezka_ Tak to je výborné, takže keď príde odpoveď Vám, tak to bude pre nás znamenať, že ju pravdepodobne môžeme v blízkych dňoch čakať aj my 🙂 aké máte poradové číslo?
@cucua Ako Vám to nakoniec dopadlo? Kedy Vám prišlo rozhodnutie?
@satkonosicka Mne prišlo presne na 45pracovný deň
@cucua Och… aspoň dúfam že kladné
@satkonosicka to áno, kladne🙏
@satkonosicka my mame 655 ziadost podana 25.6

@katka_1 tak to máte super u nás to vraj trvá