icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

satkonosicka
17. júl 2024

@somosomo Super, dajte vedieť, keď príde rozhodnutie. Držím palce nech je to čo najskôr a hlavne nech to dobre dopadne

bea100
17. júl 2024

Dobrý deň, prosím Vás nemáte náhodou niekto info, či budú hypotéky cez ŠFRB pre fyzické osoby pokračovať aj v roku 2025? Ďakujem 🙏

tatianaboorova
18. júl 2024

@satkonosicka my máme poradové číslo 508. A podávali sme 3.júna a aj bola v ten deň zaevidovaná. Tŕpnem každý deň, pozerám do schránky a čakáme.

deniska2011
19. júl 2024

@satkonosicka áno to už máme…teraz čakáme na šfrb otvorenie účtu čo tiež potrvá lebo majú asi dovolenky čize do posledného dňa dokedy môžu otvoriť nám vraj asi až otvoria takze drzim palce nech Vám pošlú čim skor ale kedže je leto asi je to teraz všade dlhšie 🙈

satkonosicka
23. júl 2024

@tatianaboorova Tak dajte vedieť, keď Vám príde rozhodnutie. Malo by Vám to prísť asi do 6. augusta, ak správne počítam, všakže?

tatianaboorova
23. júl 2024

@satkonosicka áno, dúfame, že to dovtedy príde.

paaauliii
30. júl 2024

Ahojte, mám otázku na všetkých čo už majú viac skúseností ako my s manželom... Je potrebné k žiadosti pripojiť aj poistnú zmluvu pre prípad živelných udalostí, ktorou je poistená zakladaná nehnuteľnosť ?
V žiadosti a v pokynoch som to nenašla ale v zmluvných podmienkach k vyhotoveniu záložnej zmluvy áno. Poradíte mi prosím ako to je?
Ďakujem 🙂

komima
30. júl 2024

@katka_1 prosim kolko vam teda trvalo vyplatenie od podania na kataster? Oni otvoria ucet az ked sa to na katastri prepise alebo mozu aj skor ked uz je ziadost o prepisanie podana?

cucua
Autor odpoveď zmazal
deniska2011
30. júl 2024

@komima teraz cez dovolenky to trvá. Nám kataster zapísal vklad 10.7 a doteraz ešte neni papier 🙈 v priebhu tyzdna vraj by mal prist

didkas
30. júl 2024

@paaauliii ŠFRB vám zašle na podpis zmluvu o úvere. K týmto zmluvám zašlú pokyny o poistení nehnuteľnosti. Následne budete podpísané zmluvy o úvere zasielať ŠFRB spolu s uzatvorenou zmluvou k poisteniu nehnuteľnosti. Potom Vám ŠFRB zašle tlačivá k vinkulácii poistenia, ktoré poisťovňa potvrdí a zašlete ich ŠFRB.

paaauliii
30. júl 2024

@didkas ďakujem za odpoveď 🙂

katka_1
31. júl 2024

@komima až keď to zápise kataster otvoria účet, najskôr nám pislali mail s info,že kedy nám otvoria účet, papier prišiel až skoro o týždeň, hneď druhý deň po otvorení je možné žiadať o uvoľnenie prostriedkov a tie prišli predavajucim cca o 2 týždne.

komima
31. júl 2024

@katka_1 dakujem🙂

ssz
31. júl 2024

Dobry den, je tu aj nejaka mamicka s vyssim prijmom co isla dotoho a schvalili ju? Ci vsetko manzelia?

didkas
31. júl 2024

@katka_1 prosím Vás, po odoslaní žiadosti Vám prišiel od ŠFRB email, prípadne list, že peniaze odoslali? Ďakujem

cucua
31. júl 2024

@ssz dobry den. Ja som isla sama do toho

ssz
31. júl 2024

@cucua vedeli by ste mi dat nejaky kontakt na vas prpsim fb mail alebo daco ? Mala by som na vas par otazok a lepsie niekde inde ako tu. Moc by som bola vdacna dakujem

katka_1
31. júl 2024

@didkas nie, iba predávajúci dali vedieť,že im prišli na účty

cucua
1. aug 2024

@ssz
napiste mi spravu,

satkonosicka
2. aug 2024

@tatianaboorova Už Vám prišlo rozhodnutie? Alebo Vás naozaj nechajú čakať až do posledného dňa?🫣

tatianaboorova
2. aug 2024

@satkonosicka Bohužiaľ neprišlo :( budeme tŕpnuť do posledného dňa. Ale pri našom šťastí to ani nestihnú.

budaj_s
3. aug 2024

Ahojte! Vidím, že je vás tu už veľa so skúsenosťou aj po schváleniach, ak by mi vedel niekto poradiť, bola by som veľmi vďačná, keďže na email mi Šfrb odpovedá veľmi málo a musíme sa do stredy rozhodnúť, či zaplatíme rezervačku. Vie niekto, ohľadom ručenia, že ak založíme aj inú nehnuteľnosť okrem kupovaného bytu (kvôli 100% poskytnutiu úveru) či je možné, aby sa potom tá druhá nehnuteľnosť vymazala z ručenia, ak po čase nadobudne kupovaná nehnuteľnosť vyššiu hodnotu a splní tak podmienku 1,3násobku poskytovaného úveru? Ide o to, že chceme kúpiť holobyt, čiže hodnota mu určite po čase narastie a boli by sme radi, aby rodičovský byt už nemusel byť zaťažený.

tterezka_
4. aug 2024

@budaj_s ahoj, ja som sa pýtala na založenie druhej nehnuteľnosti a povedali mi, že založené nehnuteľnosti ostávajú až do úplného splatenia, teda ak by Napr. bola založená druhá nehnuteľnosť na 10 000,-€ zostala by založená do konca splatenia, nebola by vymazaná zo založenia po splatení tejto časti. Takáto je moja skúsenosť. Ale neviem ako by to bolo v prípade že by si doložila nový znalecky posudok s vyššou hodnotou.

didkas
6. aug 2024

@budaj_s Nám na mestskom úrade povedali, že druha nehnuteľnosť musí ostať založená do konca splatenia. Naša finančná poradkyňa volala na ŠFRB do Bratislavy, kde jej povedali, že to ručenie je možné časom zrušiť. Časom bude rásť hodnota bytu a okrem splácania úveru máme nastavené sporenie. Peniaze zo sporenia následne využijeme ako mimoriadnu splátku. Už si nepamätám aká suma to musí byť, aby sa ručenie zrušilo.

budaj_s
6. aug 2024

@didkas Ahoj! Ja som to riešila včera radšej už tiež priamo s Bratislavou, lebo na mestskom nám taktiež povedali, že to nie je možné. Smutné trošku, že podávajú zlé informácie. Každopádne Bratiska potvrdila presne to čo si napísala ty🙂.

budaj_s
Autor odpoveď zmazal
satkonosicka
6. aug 2024

@tatianaboorova Dajte vedieť, či to do dnes stihli alebo nie

tatianaboorova
6. aug 2024

@satkonosicka Poslali nám dnes mail, že sú tam nedostatky a mame ich odstrániť. Je na to 5 prac dní. Ale to sú také veci, že nemáme šancu to stihnúť do 5 prac. dní. Takže aktuálne sa snažíme vyriešiť všetko. Poslali ho dnes predchvilou, ale je na ňom včerajší dátum..

satkonosicka
6. aug 2024

@tatianaboorova Tak to ma mrzí, dúfam, že sa Vám to podarí vyriešiť