icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

satkonosicka
27. mar 2025

@bana1 Áno, aj ja sa neustále toho obávam, človek si trochu vydýchne až keď drží v ruke schválenie. Hovorím si, že hádam sa neminú finančné prostriedky než odstránime nedostatky v židaosti. V akom ste teraz štádiu?

mladomanzelska
27. mar 2025

@satkonosicka CO ?? ved to uplne mimo rozmyslate.. Ak mate raz podanu ziadost a mate pridelene cislo!!!! ... Tak tie prostriedky na vasu ziadost su ak splnate podmienky ak mate nedostatky ziadosti tak ich odstranite a ziadost je schvalena a vyplacana.. Vam by peniaze nedali jedine vtedy ak podate ziadost ziadost vam je zamietnuta a podate UPLNE novu ziadost s novym cislom a kym sa pride na to cislo minu sa peniaze....
Statny fond musi postupovat podla zakona a preto ide cislo po poradi.. ak by mali peniaze len na 300 ziadosti.. Tak by cakali kym 299 opravi nedostatky v ziadosti az keby 299 ziadost zamietli zacali by riesit 301 cislo. Preto sa minuly rok cakalo na rozhodnutia do polovice decembra.

francesco123
Odpoveď bola odstránená
ivet294
27. mar 2025

@miriamsvecova zdravim mozno my budeme potrebovat

satkonosicka
27. mar 2025

@mladomanzelska vďaka za info, tak som aspoň o trošku kľudnejšia

mladomanzelska
27. mar 2025

@satkonosicka Mate zaco ocakavam flašu vina ! :D

satkonosicka
27. mar 2025

@mladomanzelska keď nám príde schválenie, tak aj šampanské budeme otvárať :D

bana1
27. mar 2025

@satkonosicka cakame na schvalenie z BA. Zatial nas nevyzvali na odstranenie nedostatkov, ale dufam, ze ani nebudu.

satkonosicka
27. mar 2025

@bana1 a aké máte pridelené číslo?

bana1
27. mar 2025

@satkonosicka nieco cez 230, podavali sme 12.3. Takze este maju cas.

miriamsvecova
28. mar 2025

@bana1 keď si predstavím že cca mesiac po nás a my sme boli 72, tak to šľape…

mladomanzelska
28. mar 2025

@miriamsvecova Az velmi .. minuleho roku bolo k 31.3 podanych 207 ziadosti … 122 pre fyzicke osoby 78 obnova bytovej budovy .. atd .. my sme boli na urade ma 6 ziadosti pred nami ktore musi nahodit do systemu ..

satkonosicka
28. mar 2025

@mladomanzelska už máte to potvrdenie od banky?

bana1
28. mar 2025

@mladomanzelska cize este stale cakate na poradove cislo, ci uz na schvalenie?

mladomanzelska
28. mar 2025

@bana1 Cakame na poradove cislo 6 ziadosti pred nami musi spracovat dat im cisla a potom prideme na rad my … Je to fakt sialene .. papier z banky nejaky mame len mesiac sme cakali snad to bude okey .. povodne som chcel podavat ziadost 15 januara kvoli ekonomkam, danovemu, katastru, bankam, uradnikom je 28.3 a ja stale nemam cislo 🙂

satkonosicka
28. mar 2025

@mladomanzelska Rozumiem vám, je to frustrujúce, ale hlavne že už ten papier od banky máte a žiadosť ste podali… My sme tiež chceli podať žiadosť 15. januára, ale tiež sme museli počkať kvôli papierom z banky… ale nie takto dlho. Prajem pevné nervy!

bana1
28. mar 2025

@mladomanzelska nam sa to tiez natiahlo a mali sme problemi (nechce sa mi rozpisovat) ale nasa pracovnicka uradu bola fakt rychla a napomocna. Casto su to veci, ktore ziadatel neovplyvni, ked musi na nieco cakat. Drzim vam teda palce nech to vyjde. Dajte potom vediet, ake vam bolo pridelene cislo mozno to uz je aj okolo 250.

satkonosicka
28. mar 2025

@bana1 V inej diskusii pani dva dni dozadu písala, že dostala číslo 277

bana1
28. mar 2025

@satkonosicka tak to sa riadne rozbehlo. Kde najdem takuto diskusiu?

denisa888
28. mar 2025

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť? Zamestnanec nesmie byť vo výpovednej dobe ani skúšobnej dobe. Je uvedené aj či musí byť pracovná zmluva na dobu neurčitú? Resp. Ak končí zmluva napr. Mesiac po podaní žiadosti je to problém?

zjax
28. mar 2025

@francesco123 a prosim Vas, to mate odkiaľ túto informáciu?

mladomanzelska
28. mar 2025

@denisa888 Tak vy neviete co bude … V case ziadosti davate doklad ze nie je v slusobnej dobe ani vypovednej lehote .. cize to sa pocita podla mna logicky 🙂

miriamsvecova
28. mar 2025

@denisa888 myslím si, že áno. My sme si nemohli ani pozdraviť živnosť, pretože v tom čase, ak by to posudzovali by brali, že ten príjem už nemáme. Preverila by som si to ale priamo na mestskom úrade. Stalo sa mi, že dve úradnícky, dve odpovede.

miriamsvecova
28. mar 2025

@denisa888 ale nemá to logiku, no to nemá viac vecí. Oni skúmanú príjem aj tak za posledné tri mesiace a po podaní žiadosť nás môže zraziť aj auto môžeme ísť na pn alebo prísť nečakane o prácu..

denisa888
28. mar 2025

@miriamsvecova ďakujem za odpovede, predĺženie pracovnej zmluvy je v pláne len som chcela vedieť či to mám žiadať od zamestnávateľa v predstihu aby som prípadne vedela dokladovať že pracovný pomer bude pokračovať 🙂

francesco123
Odpoveď bola odstránená
denisa888
28. mar 2025

@francesco123 a koľko mesiacov pred podaním žiadosti menila vaša manželka prácu? Ja som nastupovala do nového zamestnania 1.6 a posledný májový deň som bola "nezamestnaná" ale mala som v tom čase aj dohodu takže plynule soc aj zdravotné poistenie bolo uhradené. Podať žiadosť by sme chceli začiatkom mája a teda 11 mesiacov po zmene práce. Predtým som bola zamestnaná 2.5 roka nepretržite v jednej práci. Takže stály stabilný príjem je preukázateľný. Snáď by takato vec mohla byť prekážkou?

denisa888
28. mar 2025

Už som si naštudovala že príjem musí byť od 1 zamestnávateľa 6 mesiacov takže to by malo byť v poriadku

zjax
28. mar 2025

Akurat nechapem jednu vec. Toto sa tyka žiadatela, ano?
Spoluziadatelov prijem sa zarata aj keby bol zamestnany iba 1 mesiac (teda menej ako 6 mesiacov), pripadne menil pracu x krat za poslednych pol roka. Spravne?