Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@mladomanzelska aj my sme boli nahodení v systéme od podania, to nám vravela, ale skrátka to číslo sa vygenerovalo až o 2,5 týždňa. Podľa mňa len poradie na tom konkrétnom MÚ musí byť dodržané, ale niekto, kto podá v inom meste a jeho žiadosť spracujú hneď a vygenerujú mu číslo, tak bude skrátka pred vami. Aspoň pri nás to tak bolo.
My sme doniesli papiere na MU. A hneď mi došiel mail že máme pridelené číslo.
@satkonosicka u nas bolo tak, ze doniesli sme ziadost, tam si napisala datum prijatia a ze od vtedy ma 10 dni na to, aby to pozrela. Az ked to cele pozrela nam prislo cislo a potom nam povedala, ze najblizsie dni to vsetko posle do BA.
Ale zaujimalo by ma ako je to v BA, preskakuju poradie schvalovania ak ziadosti pred vami nieco chyba, alebo vsetky ziadosti cakaju na tu pred vami kym odstrania nedostatky?
@bana1 ma 15 pracivnych dni .. v BA maju rozpocet napr na 300 ziadosti a vsetkych vybavuju 🙂
@bana1 je to zlozitejšie, napr. číslo 72 vedelo že má schválené skôr, než nám vôbec poslali výzvu na odstránenie nedostatkov… záleží kto posudzuje
@bana1 my máme č. 62
@francesco123 viete mi preposlať mail kde to potvrdili zo šfrb prosím do sukromnej spravy? Mne povedali na infolinke, že zmluva na dobu určitú neprejde. Ďakujem pekne!
Tak nám najskôr všetko kontrolovala, nie, že nás zaregistruje a potom nám ide kontrolovať či mame splnenej podmienky a nemáme dlhy atd.. to bolo všetko predtým.
@miriamsvecova to ano, ale ako vidite oni si vela priloh este tahaju zo systemu vsetky tie oznacene c. 3 ako socialka, overenie trvaleho pobytu, sobasny list... podla typu ziadosti
@bana1 my sme jej všetky tie prílohy doniesli prefotene a už to len skontrolovala v systéme.. no je to asi rôzne.
Tak k dnesnmu dnu je 315 ziadosti .. Z toho 202 su fyzicke osoby rozpocet 25 500 000 ktory bol nastaveny je vycerpany hadam bude navyseny.
Priznana podpora bola zatial 24 ziadatelom z 202 .. z toho je 17 pravoplatnych rozhodnuti a su uzatvorene 5 zmluvy .
@mladomanzelska a ako to chodi aj informuju, ze nasa ziadost sa nezmesti do rozpoctu a musime cakat na mozne navysenie?
@mladomanzelska prosím ťa aký je rozdiel medzi schválené a právoplatne v tomto prípade ich? Aký je rozdiel v tých 24 vs 17?
@bana1 Nie.. Kedze beru ziadosti hadam maju peniaze .. minuleho roku dali info na stranku ze peniaze sa skoro vycerpali .. Cize zatial by to malo byt v pohode .. nemozu sa peniaze minut na konci marca…
@miriamsvecova To netusim .. Priznana podpora je 24 ziadostiam co sa tyka fyzickych osob a to je najdolezitejsie. Mozno medzi priznanou podporou a plavoplatnym rozhodnotim musia vypisat nejky papier a podpisat :D nepodstatne .. Pravoplatne rozhodnutie ked nepodpise ziadatel zmluvu. to znamena ze na konci roka bude napr 380 priznana podpora ako minuleho roku a 3 nepodpisali zmluvu preto bolo 377 pravoplatnych rozhodnuti
@mladomanzelska aha takže logicky, ešte im neprišli / oni neposlali úverové zmluvy. Chápem už. Inak dá sa odstúpiť od tohto po schválení za poplatok 150€ to len taký fun fact kamoši. 🤣 mna to pobavilo.
@mladomanzelska poslali výzvu ale aj tak tie žiadosti brali.. nikto to neriešil. Môcť môžu.. musia to proste navýšiť a ak povedia, že nie tak reálne podľa mňa ako je tam rozpočet a keď sa minie.. podla mňa
Nie je záruka, že to navýšia.
@francesco123 mne to príde tak že dali 25mil prečo by navýšili akoby na 80.. ale bodaj by. Nech to každému vyjde no od juna by som už aj ja mala stres.
@mladomanzelska ako mna uz infarkt chyta 🙂 bolo by dobre vediet, ci ztacat riesit banky, ci cakat.
@mladomanzelska Prave som si vsimla, ze rataju tam len EPZ cize elektronicky podane, cize si mylim, ze dalsi kopec ziadosti este caka na uradoch, ktore nie su v tejto statistike.
@bana1 No taka je asi aj moja .. ved vy uz mate cislo tak aky stres ? 🙂 myslim si ze do maja juna to asi bude v pohode teraz bol aj taky boom lebo vela ludom minuleho roku neschvalili …V kazdom pripade minuleho roku spolu schvalili 380 ziadosti robili si ja to aj take pekne videjko na FB :D teraz uz maju 202 ziadosti myslim si ze od 1 jula uz nebudu peniaze a ze buduci rok sa upravia podmienky kto moze ziadat aj sa navysi urok na 1,5-2 percenta.
@mladomanzelska hej. Pri 2% aj my by sme si to už rozmysleli…
@mladomanzelska ja budem v klude az ked schvalia.
Tak mam nove info z tajnych zdrojov.
Existuje ziadost o navysenie z 25 500 000 na 45 000 000 .. ziadost bola podana v polke februara cca v polke aprila zaciatkom maja to schvalia ministertvo dopravy a financi schvali .. Cize ti ludia do 45 mega by sa nemali bat .. tieto peniaze tak do konca maja asi postacia co bude dalej nikto nevie…
@mladomanzelska tajne ale doveryhodne zdroje?
@bana1 Ano ved vy mate cislo ci ? 🙂
@mladomanzelska ano, ale netusim kolko je pred nami FO. Myslim, ze neostava nic ine ako pozitivne mysliet.
@bana1 Ake mate cislo ?

No to som zvedavy ako dostanem cislo.. Ale case papiere nahodila do systemu ? LEbo ja som bol realne nahodeny v systeme miniamlne od 18.3 Kde realne mam podanu ziadost 18.3 len mi chybala jedna priloha a oreginal peciatka od danoveho uradu. Cize ja by som mal mat cislo od 18.3... Naco teraz cakam je na jej kontroly ci nemame nejake DLHY a take veci.. To nie je tak ze ona ma celu moju ziadost niekde papierovo na stole a este nic v pocitaci a v systeme SFRB nevytvorila.