icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

izabela93
6. aug 2024

@budaj_s dobrý deň, mohla by som sa spýtať, pri rátaní minimálneho príjmu sa odrátajú 'záväzky', čo konkrétne sa tam počíta a ako sa to preukazuje ? Ďakujem

robo20213
8. aug 2024

Dobrý deň podali sme žiadosť na MSÚ dňa 1.8. ( štvrtok) pondelok dňa 5.8. to mestská úradníčka poslala žiadosť do ŠFRB kedy mi asi podľa vás príde e-mail že žiadosť už zaevidovali podávali sme žiadosť na 100% financovania ďakujem za odpoveď

robo20213
12. aug 2024

Zdravím dnes mi prišiel e-mail že mám žiadosť zaevidovanú a poradové číslo mám 909 dá sa nejako zistiť koľko žiadosti je ešte pred nami? Díki za odpoveď

budaj_s
12. aug 2024

@izabela93 len to, čo je vypísané v zozname príloh - úvery bankové/nebankové a výživné

robo20213
12. aug 2024

@deniska2011 dobrý deň môžem sa vás opýtať nám dnes zaevidovali žiadosť prišiel mi e-mail vás ešte nejako kontaktovali e-mailom alebo telefonicky že ďalej ako to pokračovalo? Alebo len už prišlo rozhodnutie o schválení ďakujem za odpoveď

didkas
13. aug 2024

@robo20213 Dobrý deň, ak by boli nejaké nezrovnalosti v žiadosti, príde Vám mail a taktiež poštou výzva na odstránenie nedostatkov v žiadosti. Následne Vám potom príde rozhodnutie o ne/schválení úveru.

robo20213
13. aug 2024

@didkas ďakujem

satkonosicka
13. aug 2024

@tatianaboorova Podarilo sa Vám nedostatky vyriešiť? Dajte vedieť, aký je Váš stav. Ak áno, koľko času majú teraz oni na rozhodnutie?

deniska2011
13. aug 2024

@robo20213 Dobrý deň, prišlo potom už len rozhodnutie poštou

robo20213
14. aug 2024

@tatianaboorova dobrý deň chcem sa spýtať keď od vás chceli odstrániť tie nedostatky kedy sa vám ozvali ? Bolo to na začiatku keď ste podali žiadosť alebo neskôr? Ďakujem za odpoveď

satkonosicka
14. aug 2024

@robo20213 Nám sa ozvali po 3 týždňoch od zaevidovania žiadosti, že si všimli chybu a že nám pošlú mail keď sa budú venovať našej žiadosti. Chybu sme už odstránili, musíme počkať kým sa nám ozvú, aby sme im to predložili. Predpokladáme že to bude posledný deň ich časovej lehoty a že nám na to dajú 5 pracovných dní

robo20213
14. aug 2024

@satkonosicka ďakujem za odpoveď

robo20213
14. aug 2024

@deniska2011 dobrý deň môžem ešte otázku? Keď vám ešte neprišlo rozhodnutie o schválení tak ste písali že máte pred vami ešte 13 žiadosti ako ste to zistili? Ďakujem za odpoveď

alex3702
15. aug 2024

Dobrý deň prajem, s priateľkou chceme žiadať o úver cez ŠFRB na kúpu staršieho domu. Mám mnoho otázok na ktoré mi ale nevedeli presne odpovedať. Je možné nejako znížiť podlahovu plochu domu? Nejakou prerabkou alebo nejako? Ak by mal som napríklad 125m2 namiesto daných 120m2. Ďalšia vec je, že dom je stále v dedičskom konaní. Je podľa vás možné uzavrieť zmluvu na neskoršie nadobudnutie nehnuteľnosti? Nakoľko neviem ako dlho sa to bude riešiť ale zrejme ešte 2 mesiace minimálne podľa toho čo všade čítam. Je podľa vás reále ešte schválenie žiadosti ak to dáme koncom septembra? A ak nie tak či vôbec bude ďalší rok ešte vôbec fungovať ŠFRB.. Čo sa týka vypĺňania všetkých žiadosti a príloh a všetkého, našli ste si na to niekoho? Ja som od rána do večera v práci a nemám žiaľ čas všetko vypĺňať, nemám problém zaplatiť niekomu ak mi s tým vie pomôcť. Neviete ale na koho sa poradiť? Či finančný poradca alebo nejaký právnik či úradníčka? Vopred ďakujem za nápady a odpovede.

robo20213
15. aug 2024

@alex3702 Zdravím najlepšie ísť na mestský úrad tam vám všetko povedia mi sme tiež riešili dom ale keď v LV je napísané 125m2 tak vám to neschvália a oni vám budú financovať iba dom záhradu teda pozemok si musíte zaplatiť vy sám a druhá vec keď je to v dedičskom konaní tak asi to bude problém keďže mi sme našli byt kde hypotéka bola na iného a byt tiež napísaný na iného a povedali že to bude problém a určite to budú poskytovať aj na ďalší rok keďže aj nám povedali že môžeme žiadať aj budúci rok ale nakoniec sme našli byt a čakáme na rozhodnutie

satkonosicka
16. aug 2024

@robo20213 keď si pozorne prečítate konverzáciu, tak zistíte že @deniska2011 píše už o čakaní na zápis do katastra nehnuteľností a nie na rozhodnutie zo ŠFRB. Na ŠFRB sa nedá zistiť, koľko je pred Vami žiadostí, jedine tak, že sa budete pýtať ľudí čo podali žiadosť pred Vami, či už im odpovedali. Momentálne to ale vyzerá tak, že odpoveď príde posledný deň 45 dňovej lehoty (pracovné dni), čiže netreba príliš dúfať, že by Vám to prišlo skôr

robo20213
16. aug 2024

@satkonosicka áno ďakujem budeme len čakať

deniska2011
16. aug 2024

@robo20213 kde som písala že 13 pred nami? Ja som nevedela koľko je pred nami 🙂 my sme len čakali to koľko je pred vami sa podľa mna neda zistiť. Cele to trvalo 5m kým zadali platbu. Už len čakáme kedy príde predávajúcim 🙏🏼 takže ratajte s 5m aj keď máte všetko v poriadku. My sme mali všetko nemuseli sme nič dokladovať. Tak držím palce nech odpoveď dostanete skôr a kladnú 🙂🙏🏼

robo20213
16. aug 2024

@deniska2011 ďakujem

michalbx
19. aug 2024

Zdravím, chcel by som sa opýtať či sa s touto pôžičkou od ŠFRB dá postaviť dom ak už máme pozemok ? Ďakujem pekne za odpoveď.

m_zemberova
19. aug 2024

Zdravím, mám v pláne posielať žiadosť na šfrb ale chcem sa spýtať na dve tlačivá súhlas banky a súhlas vlastníka, prosím nemáte niekto tieto tlačivá nevyplnené, ktoré by ste mi vedeli zaslať 🙂 ďakujem pekne

m_zemberova
19. aug 2024

A ešte sa chcem spýtať, nemali ste prosím problémy keď ste potrebovali súhlas od banky ? Majiteľovi domu Tatra banka robí problémy, že mu žiaden taký súhlas nevydá, že to trvá tri mesiace a podobne

robo20213
20. aug 2024

@m_zemberova myslíte záložne právo súhlas vlastníkov?

m_zemberova
20. aug 2024

@robo20213 no sú tam potrebné dva súhlasy, súhlas od vlastníka bytu a aj pokial má na byt ešte hypotéku tak súhlas banky

tatianaboorova
20. aug 2024

@satkonosicka Ano, podarilo sa nám vyriešiť nedostatky a teraz čakáme na vyjadrenie. Neviem koľko to bude trvať. Už je to vyše týždňa a papier nemáme doma. Takže vlastne ani nevieme dokedy budeme čakať a ani či nám to vlastne dajú alebo nie.

satkonosicka
20. aug 2024

@tatianaboorova Super že sa Vám podarilo vyriešiť nedostatky a je strašné, že neviete ako dlho to bude trvať. Ani na mestskom úrade Vám nepovedia, že koľko na to teraz má ŠFRB kým sa vyjadrí? Lebo my budeme riešiť niečo podobné, už nám dali vedieť že od nás budú potrebovať jeden doklad, aj ho už máme prichystaný a len čakáme kým nás vyzvú, aby sme ho dodali, pravdepodobne posledný deň nám napíšu mail. A nechce sa mi veriť, že potom budeme musieť čakať ešte bohvie ako dlho, kým sa nám k tomu vyjadria, to je strašné. Keď Vám príde rozhodnutie, dajte vedieť.

robo20213
20. aug 2024

@m_zemberova napísal som vám správu

kik11
20. aug 2024

@tatianaboorova dobrý večer, stihli ste to všetko vybaviť za tak krátky čas ? Prečo len 5dni a čo vám tam chýbalo prosím? Ďakujem za info 🙂

somosomo
21. aug 2024

@michalbx ahoj, ano da sa postavit aj dom, ale je tu viacero ale, ci stavas, alebo kupujes je to casovo extremne narocne my sme dali ziadost 25.6 poradove cislo 655 a odpoved este nikde ku kupe je potrebne milion papierov, ale k vystavbe x 5 a hlavne potrebujes podrobny plan stavby, ked som si o tom cital tak som mal pocit ze do srubky ( trosku zvelicujem) pripadna zmena pocas stavby je komplikacia nemusia ti to zaplatit, vsetko potrebujes fakturovat a nasledne sfrb preplaca fakturu ( nasledne je tiez urcita neprijemna doba) sme firma, ktora stavia domy a vzdy, ale ze vzdy su zmeny, pomocou sfrb mi pride velmi ale ze velmi komplikovane postavit dom hlavne skrz dovod ze vy peniaze nevidite uhradzaju fakturu...... Cim vas ale potesim ze mate pozemok je velka vyhoda o vela vela komplikacii menej...... Kazdopadne odporucam vyuzit sfrb, ale skor na kupu je to realnejsie

m_zemberova
21. aug 2024

Prosím vás stalo sa niekomu že ste žiadali plnú sumu ale schválili vám nižšiu ? Ďakujem