Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Dobrý deň, prosím Vás nemáte náhodou niekto info, či budú hypotéky cez ŠFRB pre fyzické osoby pokračovať aj v roku 2025? Ďakujem 🙏
@satkonosicka my máme poradové číslo 508. A podávali sme 3.júna a aj bola v ten deň zaevidovaná. Tŕpnem každý deň, pozerám do schránky a čakáme.
@satkonosicka áno to už máme…teraz čakáme na šfrb otvorenie účtu čo tiež potrvá lebo majú asi dovolenky čize do posledného dňa dokedy môžu otvoriť nám vraj asi až otvoria takze drzim palce nech Vám pošlú čim skor ale kedže je leto asi je to teraz všade dlhšie 🙈
@tatianaboorova Tak dajte vedieť, keď Vám príde rozhodnutie. Malo by Vám to prísť asi do 6. augusta, ak správne počítam, všakže?
@satkonosicka áno, dúfame, že to dovtedy príde.
Ahojte, mám otázku na všetkých čo už majú viac skúseností ako my s manželom... Je potrebné k žiadosti pripojiť aj poistnú zmluvu pre prípad živelných udalostí, ktorou je poistená zakladaná nehnuteľnosť ?
V žiadosti a v pokynoch som to nenašla ale v zmluvných podmienkach k vyhotoveniu záložnej zmluvy áno. Poradíte mi prosím ako to je?
Ďakujem 🙂
@komima teraz cez dovolenky to trvá. Nám kataster zapísal vklad 10.7 a doteraz ešte neni papier 🙈 v priebhu tyzdna vraj by mal prist
@paaauliii ŠFRB vám zašle na podpis zmluvu o úvere. K týmto zmluvám zašlú pokyny o poistení nehnuteľnosti. Následne budete podpísané zmluvy o úvere zasielať ŠFRB spolu s uzatvorenou zmluvou k poisteniu nehnuteľnosti. Potom Vám ŠFRB zašle tlačivá k vinkulácii poistenia, ktoré poisťovňa potvrdí a zašlete ich ŠFRB.
Dobry den, je tu aj nejaka mamicka s vyssim prijmom co isla dotoho a schvalili ju? Ci vsetko manzelia?
@tatianaboorova Už Vám prišlo rozhodnutie? Alebo Vás naozaj nechajú čakať až do posledného dňa?🫣
@satkonosicka Bohužiaľ neprišlo :( budeme tŕpnuť do posledného dňa. Ale pri našom šťastí to ani nestihnú.
Ahojte! Vidím, že je vás tu už veľa so skúsenosťou aj po schváleniach, ak by mi vedel niekto poradiť, bola by som veľmi vďačná, keďže na email mi Šfrb odpovedá veľmi málo a musíme sa do stredy rozhodnúť, či zaplatíme rezervačku. Vie niekto, ohľadom ručenia, že ak založíme aj inú nehnuteľnosť okrem kupovaného bytu (kvôli 100% poskytnutiu úveru) či je možné, aby sa potom tá druhá nehnuteľnosť vymazala z ručenia, ak po čase nadobudne kupovaná nehnuteľnosť vyššiu hodnotu a splní tak podmienku 1,3násobku poskytovaného úveru? Ide o to, že chceme kúpiť holobyt, čiže hodnota mu určite po čase narastie a boli by sme radi, aby rodičovský byt už nemusel byť zaťažený.
@budaj_s ahoj, ja som sa pýtala na založenie druhej nehnuteľnosti a povedali mi, že založené nehnuteľnosti ostávajú až do úplného splatenia, teda ak by Napr. bola založená druhá nehnuteľnosť na 10 000,-€ zostala by založená do konca splatenia, nebola by vymazaná zo založenia po splatení tejto časti. Takáto je moja skúsenosť. Ale neviem ako by to bolo v prípade že by si doložila nový znalecky posudok s vyššou hodnotou.
@budaj_s Nám na mestskom úrade povedali, že druha nehnuteľnosť musí ostať založená do konca splatenia. Naša finančná poradkyňa volala na ŠFRB do Bratislavy, kde jej povedali, že to ručenie je možné časom zrušiť. Časom bude rásť hodnota bytu a okrem splácania úveru máme nastavené sporenie. Peniaze zo sporenia následne využijeme ako mimoriadnu splátku. Už si nepamätám aká suma to musí byť, aby sa ručenie zrušilo.
@tatianaboorova Dajte vedieť, či to do dnes stihli alebo nie
@satkonosicka Poslali nám dnes mail, že sú tam nedostatky a mame ich odstrániť. Je na to 5 prac dní. Ale to sú také veci, že nemáme šancu to stihnúť do 5 prac. dní. Takže aktuálne sa snažíme vyriešiť všetko. Poslali ho dnes predchvilou, ale je na ňom včerajší dátum..
@tatianaboorova Tak to ma mrzí, dúfam, že sa Vám to podarí vyriešiť

@somosomo Super, dajte vedieť, keď príde rozhodnutie. Držím palce nech je to čo najskôr a hlavne nech to dobre dopadne