icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

gantleman
18. máj 2025
@ferojorko

@vivi0314 aha tak nič teda, lebo som chcel vedieť do koľkých dni od zapísania na katastry vám to skontrolovali a otvorili čerpaci účet, ja som dal zrýchlený vklad a za týždeň som to mal zapisane

@ferojorko ja tiež inak čakám už len na kataster. V stredu som to zavkladoval

jankaurdo
18. máj 2025
@ferojorko

@vivi0314 aha tak nič teda, lebo som chcel vedieť do koľkých dni od zapísania na katastry vám to skontrolovali a otvorili čerpaci účet, ja som dal zrýchlený vklad a za týždeň som to mal zapisane

@ferojorko dobrý deň,
Vidím že ste pár krokov pred nami, chcela by som sa poradiť, môžem vám napísať ?

ferojorko
18. máj 2025
@jankaurdo

@ferojorko dobrý deň,
Vidím že ste pár krokov pred nami, chcela by som sa poradiť, môžem vám napísať ?

@jankaurdo napíšte

ferojorko
18. máj 2025
@gantleman

@ferojorko ja tiež inak čakám už len na kataster. V stredu som to zavkladoval

@gantleman predajca mi písal že už mu prišlo že je vklad vykonaný (piatok) tak si myslím že má budú kontaktovať tento týždne, do konca mája to hádam bude vyplatené 🙂

gantleman
19. máj 2025
@ferojorko

@gantleman predajca mi písal že už mu prišlo že je vklad vykonaný (piatok) tak si myslím že má budú kontaktovať tento týždne, do konca mája to hádam bude vyplatené 🙂

@ferojorko neviem do kedy to vyplácajú. Ale prv sa otvorí účet a potom sa robí faktúra. Aspoň také mám info. Ale my dúfame že v júni už sme v novom

michal_23
19. máj 2025
@deniska2011

@cucua odpoveď prišla skor ako 45 dni bolo to cca 30

@deniska2011 dobrý deň, pisla som správu 🙂

miriamsvecova
19. máj 2025

Čaute, kto už máte vyplatený úver? Alebo čakáte na otvorenie čerpačieho účtu? My sme dnes vložili záložne zmluvy na kataster tomu dávam mesiac a teda potom je to ešte ako časovo?

ynqpd
20. máj 2025
@miriamsvecova

Čaute, kto už máte vyplatený úver? Alebo čakáte na otvorenie čerpačieho účtu? My sme dnes vložili záložne zmluvy na kataster tomu dávam mesiac a teda potom je to ešte ako časovo?

@miriamsvecova Pozdravujem. My cakame na otvorenie uctu. Kataster nam zaevidoval vklad 7.5., 11.5. o tom prisla info. Mam v plane po úspešnom ukončení tu dať celý náš priebeh a termíny, lebo u nás to celkom odsypalo. Sme 74ka. A ako citam, uz sme obehli aj 1-tku vdaka katastru a zrychlenemu vkladu.

miriamsvecova
20. máj 2025
@ynqpd

@miriamsvecova Pozdravujem. My cakame na otvorenie uctu. Kataster nam zaevidoval vklad 7.5., 11.5. o tom prisla info. Mam v plane po úspešnom ukončení tu dať celý náš priebeh a termíny, lebo u nás to celkom odsypalo. Sme 74ka. A ako citam, uz sme obehli aj 1-tku vdaka katastru a zrychlenemu vkladu.

@ynqpd už ste podali aj žiadosť o čerpanie?

vivi0314
20. máj 2025
@ynqpd

@ynqpd u nás čakajú bohužial aj tí, ktorí podávali zrýchlene. Naše mesto je stále v meškaní, bohužial to neviem ovplyvniť, jedine žiadať peniaze naspäť a čakať. Verte, aj mne to je zlé že máme č 1 a peniaze má pomaly aj 150+ :/

ynqpd
20. máj 2025
@miriamsvecova

@ynqpd už ste podali aj žiadosť o čerpanie?

@miriamsvecova Este nie. Cakame na info, ze uz mozeme ziadat. Mame uz aj pripravené potvrdenie o uhrade nasej časti kupnej ceny, co budeme musiet dokladovat pracovníkovi na MU. Malo by prist postou co ja viem. Niekto pisal ze 45 dni na to maju, ale ze vraj to mozno tyzden dva od katastra trva. Uvidime.

ynqpd
20. máj 2025
@vivi0314

@ynqpd u nás čakajú bohužial aj tí, ktorí podávali zrýchlene. Naše mesto je stále v meškaní, bohužial to neviem ovplyvniť, jedine žiadať peniaze naspäť a čakať. Verte, aj mne to je zlé že máme č 1 a peniaze má pomaly aj 150+ :/

@vivi0314 tak v nasom pripade v KE-mesto sme podali navrh na vklad 5.5., 6.5. uz svietil stav ze vklad povoleny a 7.5. uz sme to mali na liste vlastníctva zapisane.

ynqpd
20. máj 2025
@vivi0314

@vivi0314 tak je to na nervy určite. Ale zatial neviem o nikom, teda aspon v tomto fore, kto by mal peniaze, alebo aspon požiadané otvorenie účtu.

miriamsvecova
20. máj 2025
@vivi0314

@vivi0314 150 podľa mna nemajú ani vyjadrenie

gantleman
20. máj 2025

My už čakáme na otvorenie účtu

miriamsvecova
20. máj 2025
@gantleman

My už čakáme na otvorenie účtu

@gantleman a koľko máte od zápisu záložného prava?

gantleman
20. máj 2025
@miriamsvecova

@gantleman a koľko máte od zápisu záložného prava?

@miriamsvecova dnes som odoslal poštu na sfrb. LV.

satkonosicka
20. máj 2025
@sandrakot

Môžem sa opýtať schválenie príde poštou alebo aj mailom

@sandrakot Ako ste aktuálne na tom?🙂

miriamsvecova
20. máj 2025

Vcera pozerám, že zverejnili úverové zmluvy pre čísla 169,123,93.. takže to odsypa tak všelijako.

miriamsvecova
20. máj 2025

Ozaj a navýšili ten rozpočet? Či ešte sa čaká?

lennussa
20. máj 2025
@miriamsvecova

@miriamsvecova zatiaľ nebola zverejnená žiadna zmena rozpočtu

ferojorko
20. máj 2025

Ja som tiež dnes posielal LV na ŠFRB takze už budem tiež čakať na otvorenie účtu, som číslo 55

tterezka_
20. máj 2025
@ynqpd

@miriamsvecova Este nie. Cakame na info, ze uz mozeme ziadat. Mame uz aj pripravené potvrdenie o uhrade nasej časti kupnej ceny, co budeme musiet dokladovat pracovníkovi na MU. Malo by prist postou co ja viem. Niekto pisal ze 45 dni na to maju, ale ze vraj to mozno tyzden dva od katastra trva. Uvidime.

@ynqpd nemusíte čakať kým prídu poštou papiere, účet zvyčajne otvoria aj o týždeň skôr ako prídu poštou papiere že môžete žiadať

ynqpd
20. máj 2025
@tterezka_

@ynqpd nemusíte čakať kým prídu poštou papiere, účet zvyčajne otvoria aj o týždeň skôr ako prídu poštou papiere že môžete žiadať

@tterezka_ skoda ale, ze neviem kedy nastal(nastane) den, od kedy mi pridu o tyzden papiere. A inak sa tuto info nemam ako dozvediet, pokial teda tam nechcem vyvolávať každý deň. Teda musim aj tak cakat na postu. Jedine, ze by mi zavolali oni, pripadne z MÚ, že teda nám ho otvorili a môžeme prísť požiadať o čerpanie, ale neviem aká je prax. Takže čakáme. Dám určite vedieť keď to budeme mať.

via5124
21. máj 2025

Dobry den! Nema niekto nahodou skusenosť alebo informacie o prevzati uveru len jednym zo ziadatelov v pripade podieloveho spoluvlastnictva napr. pri rozchode rodicov? Samozrejme v pripade, ze prijem je na platenie uveru postacujuci. V castych otazkach na stranke sa riesi len rozvod a vyporiadanie BSM, ale podielove spoluvlastnictvo medzi rodicmi maloleteho nie. Niekolko dni sa uz pokusam dovolat do SFRB, ale zatial neuspesne… pisala som aj mail, zatial ziadna odpoved. Na MU mi s tym nevedeli pomoct, odkazali ma na pravne oddelenie SFRB. Dakujem pekne!

jankaurdo
21. máj 2025
@miriamsvecova

@vivi0314 150 podľa mna nemajú ani vyjadrenie

@miriamsvecova 189 mame vyjadrenie

sandrakot
21. máj 2025
@satkonosicka

@sandrakot Ako ste aktuálne na tom?🙂

@satkonosicka no u nás nastala situácia že sme mali zmluvy 15dni na pošte a nikto nič… strašne som nasrana… ale už zmluvy podpísané osobne som odniesla do BA už mame aj záložne zmluvy podpísané overené a zajtra ich tam idem odniesť osobne a budeme čakať na návrh na vklad a vinkuláciu neviem si predstaviť koľko to ešte bude celé trvať dokym nám prídu peniaze

sandrakot
21. máj 2025
@ynqpd

@tterezka_ skoda ale, ze neviem kedy nastal(nastane) den, od kedy mi pridu o tyzden papiere. A inak sa tuto info nemam ako dozvediet, pokial teda tam nechcem vyvolávať každý deň. Teda musim aj tak cakat na postu. Jedine, ze by mi zavolali oni, pripadne z MÚ, že teda nám ho otvorili a môžeme prísť požiadať o čerpanie, ale neviem aká je prax. Takže čakáme. Dám určite vedieť keď to budeme mať.

@ynqpd ja som v kontakte s pani na MU napísala som jej mail že nech nás informuje a nemala problém hneď volala že sme mali schválené ešte keď sme to nemali ani doma poštou. Tak isto komunikujem s pani na centrále čo posiela papiere že či ich odoslali alebo nie.

mladomanzelska
21. máj 2025
@miriamsvecova

@miriamsvecova Zajtra alebo pozajtra bude zverejnene navysenie rozpoctu 🙂

lev26
21. máj 2025

ahojte idem sa informovať tiež spĺňame podmienky len mňa zaujima či možem vstupit aj do toho fondu ked sme vlastnikmi bytu ?