icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

nikolett723
28. máj 2025
@mladomanzelska

@nikolett723 este nie .. zjavne to chalani ktori pracuju so strankou nestihaju 🙂 Bude to urcite buduci tyzden tak isto sa planuje nejaky stav ze kolko je este financi a kolko ziadost prave je aby si to clovek vedel lepsie odkontrolovat oproti minulemu roku 🙂

@mladomanzelska je už niekde zvýšenie rozpočtu zverejnené? Lebo ešte stále nevidím...

mladomanzelska
28. máj 2025
@nikolett723

@mladomanzelska je už niekde zvýšenie rozpočtu zverejnené? Lebo ešte stále nevidím...

@nikolett723 Nie je ale je to formalita ./ pevne verim ze coskoro bude mozno robia ten system aby ukazovalo kolko je aktuaone ziadosti a kolko este penazi 🙂

bcti
28. máj 2025
@didkas

@alex3702 my to máme v zmluve definované v bode 9.3. takto, teda je to možné iba so súhlasím ŠFRB.. či reálne ten súhlas poskytnú, to neviem

@didkas bolo by možné že by si poslala aj bod 9.4 z vašej zmluvy ? 🙂
Prosím 🙂

satkonosicka
30. máj 2025

Je tu niekto, kto si dával zrýchlený vklad na kataster v Bratislave?🙂 Zaujíma ma, ako dlho to bude trvať

gantleman
30. máj 2025
@satkonosicka

Je tu niekto, kto si dával zrýchlený vklad na kataster v Bratislave?🙂 Zaujíma ma, ako dlho to bude trvať

@satkonosicka rátajte do 3-5dni určite aj keď nie som ba

satkonosicka
30. máj 2025
@gantleman

@satkonosicka rátajte do 3-5dni určite aj keď nie som ba

@gantleman Žeby taká rýchlosť? No to som zvedavá, lebo nikde to môže trvať dlho aj pri tom zrýchlenom vklade🙂 len neviem ako je to v BA

satkonosicka
30. máj 2025
@satkonosicka

@gantleman Žeby taká rýchlosť? No to som zvedavá, lebo nikde to môže trvať dlho aj pri tom zrýchlenom vklade🙂 len neviem ako je to v BA

@satkonosicka *niekde

ynqpd
30. máj 2025
@satkonosicka

@satkonosicka v KE sme to mali na druhy den schvalene a na treti uz aj zapisane na LV. Inak dnes som mailoval na SFRB, taktiez mame 2.6. predpokladany termin otvorenia uctu (sme 74). Na MU zase budu potrebovat LV, max. 5 dni stare..takze dalsich 24€ na poplatkoch kvoli stale nefungujucemu katastru...

satkonosicka
30. máj 2025
@ynqpd

@satkonosicka v KE sme to mali na druhy den schvalene a na treti uz aj zapisane na LV. Inak dnes som mailoval na SFRB, taktiez mame 2.6. predpokladany termin otvorenia uctu (sme 74). Na MU zase budu potrebovat LV, max. 5 dni stare..takze dalsich 24€ na poplatkoch kvoli stale nefungujucemu katastru...

@ynqpd Aby som v tom mala jasno, tak po tom, čo kataster zapíše záložné právo v prospech ŠFRB, tak na ŠFRB donesieme aktuálny LV a to bude už posledná vec pre otvorenie čerpacieho účtu? (vinkuláciu a opečiatkovaný návrh na vklad sme im už doručili). Následne, keď účet otvoria a my budeme môcť požiadať o načerpanie financií, tak bude na MÚ potrebné priniesť zase LV, potvrdenie o platbe z vlastných zdrojov a aktuálne vyčíslenie úveru predávajúcich? (keďže ŠFRB vypláca úver predávajúcich). Vynechala som ešte niečo?

ynqpd
31. máj 2025
@satkonosicka

@ynqpd Aby som v tom mala jasno, tak po tom, čo kataster zapíše záložné právo v prospech ŠFRB, tak na ŠFRB donesieme aktuálny LV a to bude už posledná vec pre otvorenie čerpacieho účtu? (vinkuláciu a opečiatkovaný návrh na vklad sme im už doručili). Následne, keď účet otvoria a my budeme môcť požiadať o načerpanie financií, tak bude na MÚ potrebné priniesť zase LV, potvrdenie o platbe z vlastných zdrojov a aktuálne vyčíslenie úveru predávajúcich? (keďže ŠFRB vypláca úver predávajúcich). Vynechala som ešte niečo?

@satkonosicka Áno. Zatiaľ to tak vyzerá. Mne bolo povedané (pracovníkom MÚ), že stačí ak prídem s OP len ja ako hlavný žiadateľ (hoci sme žiadali s manželkou). A že do systému ho to pustí, až keď bude reálne účet otvorený. Teda že mu mám predtým ako by som prišiel zavolať toho 2.6.

ynqpd
31. máj 2025
@satkonosicka

@satkonosicka ešte dodám, že to vyčíslenie neviem, keďže my takú situáciu nemáme

robo20213
1. jún 2025

Zdravím je tu niekto kto kupoval starší rodinný dom ? Ak by bol niekto mohol by mi napísať správu mal by som pár otázok

didkas
2. jún 2025
@bcti

@didkas bolo by možné že by si poslala aj bod 9.4 z vašej zmluvy ? 🙂
Prosím 🙂

@bcti už si nespomínam čo konkrétne som písala a je tu veľa komentárov, aby som to hľadala. Ktorá zmluva to má byť?

masha9
Autor odpoveď zmazal
ferojorko
3. jún 2025

Už ste niekto na úrade podpisovali žiadosti o čerpanie? Či tie účty otvorili včera ako písali

gantleman
3. jún 2025
@ferojorko

Už ste niekto na úrade podpisovali žiadosti o čerpanie? Či tie účty otvorili včera ako písali

@ferojorko včera som podával žiadosť o čerpanie

m_zemberova
3. jún 2025

Prosím vás akceptuje šfrb takýto energeticky certifikát ?

ynqpd
3. jún 2025
@ferojorko

@ferojorko tiez sme podavali ziadost vcera. Ucet dopoludnia este nebol otvoreny, ale pracovnik na MU nemal problem, ze papiere vypiseme, resp. podpiseme, prilohy odovzdame a on to zaeviduje do systemu ked bude ucet otvoreny. Napisem ked pridu € predavajucim. Podla slov pracovnika MU za take 2 tyzdne ale uz som tu cital aj kratsie doby za ktore to prislo tak uvidime.

bcti
3. jún 2025
@didkas

@bcti už si nespomínam čo konkrétne som písala a je tu veľa komentárov, aby som to hľadala. Ktorá zmluva to má byť?

@didkas zaujímal by ma bod 9.4 zo zmluvy s Šfrb (posielala si fotku kde bol bod 9.3 ohľadom toho že šfrb musí udelit súhlas na prenájom alebo predaj) ale zaujímal by ma ešte bod 9.4
Ďakujem 🙂

ivet294
3. jún 2025

Zdravim, prosim vas na kolko dni sa da predlzit lehota na odstranenie nedostatkov. Dnes som sa nedovolala. Dakujem.

veronkav
3. jún 2025

Dobrý deň, podlahovu plocha v bytovom dome máme podľa znaleckého posudku 72m2. Podľa listu vlastníctva, je plocha 74m2. Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť ktoré mám uviesť v žiadosti? Riadiť sa podľa LV, alebo znaleckého? Ďakujem

didkas
4. jún 2025
@bcti

@didkas zaujímal by ma bod 9.4 zo zmluvy s Šfrb (posielala si fotku kde bol bod 9.3 ohľadom toho že šfrb musí udelit súhlas na prenájom alebo predaj) ale zaujímal by ma ešte bod 9.4
Ďakujem 🙂

sandrakot
5. jún 2025
@ferojorko

Predbežný termín otvorenia môjho cerpacieho účtu je 2.6.2025, teraz pri prišiel mail

@ferojorko prosim vas ako to je. Vy odovzdate LV a potom vam pride že sa otvoril učet a na to idete na MU vypisať žiadosť na čerpanie?

satkonosicka
5. jún 2025
@sandrakot

@ferojorko prosim vas ako to je. Vy odovzdate LV a potom vam pride že sa otvoril učet a na to idete na MU vypisať žiadosť na čerpanie?

@sandrakot Máte už vybavený zápis v LV?

satkonosicka
5. jún 2025

Prosím vás, viete niekto?
Potvrdenie o úhrade financií z vlastných zdrojov sa nesie už len na MÚ a neposiela sa na ŠFRB?
A to isté platí aj pri vyčíslení zostatku úveru banky predávajúceho, ktorý vypláca ŠFRB?
A ešte otázka, po odnesení aktuálneho LV na ŠFRB vám nejako dali vedieť, že už majú od vás všetko a bude vám otvorený čerpací účet? Ako dlho to tak trvalo? Neviem totiž, či už mám poprosiť majiteľku aby si znovu zažiadalo v banke o vyčíslenie a všetky tie súhlasy, alebo mám ešte čakať?
Vďaka!

ynqpd
6. jún 2025
@satkonosicka

Prosím vás, viete niekto?
Potvrdenie o úhrade financií z vlastných zdrojov sa nesie už len na MÚ a neposiela sa na ŠFRB?
A to isté platí aj pri vyčíslení zostatku úveru banky predávajúceho, ktorý vypláca ŠFRB?
A ešte otázka, po odnesení aktuálneho LV na ŠFRB vám nejako dali vedieť, že už majú od vás všetko a bude vám otvorený čerpací účet? Ako dlho to tak trvalo? Neviem totiž, či už mám poprosiť majiteľku aby si znovu zažiadalo v banke o vyčíslenie a všetky tie súhlasy, alebo mám ešte čakať?
Vďaka!

@satkonosicka ja som potvrdenie o úhrade neposielal(nepýtali), o vyčíslení neviem(netýka sa nás), po zaslaní LV po zapísaní zál.práva(23.5) nám prišlo info emailom po týždni(30.5.), že je predbežný termín otvorenia účtu (2.6.). V ten deň som aj bol na MÚ, zase som musel dokladať čerstvé LV(nie viac ako 5 dní staré) a to potvrdenie o úhrade našej časti. A len dodám nad rámec, že už čakáme na úhradu predávajúcim.

ynqpd
6. jún 2025
@ynqpd

@satkonosicka ja som potvrdenie o úhrade neposielal(nepýtali), o vyčíslení neviem(netýka sa nás), po zaslaní LV po zapísaní zál.práva(23.5) nám prišlo info emailom po týždni(30.5.), že je predbežný termín otvorenia účtu (2.6.). V ten deň som aj bol na MÚ, zase som musel dokladať čerstvé LV(nie viac ako 5 dní staré) a to potvrdenie o úhrade našej časti. A len dodám nad rámec, že už čakáme na úhradu predávajúcim.

@ynqpd ešte doplním, že termín otvorenia som dostal v rámci obojstrannej mailovej komunikácie. Neviem či tento termín posielajú aj z vlastnej iniciatívy (emailom a nie len poštou)

mladomanzelska
6. jún 2025

Aktualne od pondelka prechadzaju na SFRB nejakymi novinkami ako je digitalne podpisovanie. No uvidime co to bude … v kazdom pripade ziadosti okolo 360 uz maju prvotnu vyzvu na odstranenie nedostatkov.

satkonosicka
6. jún 2025
@ynqpd

@ynqpd ešte doplním, že termín otvorenia som dostal v rámci obojstrannej mailovej komunikácie. Neviem či tento termín posielajú aj z vlastnej iniciatívy (emailom a nie len poštou)

@ynqpd vďaka, komu ste písali, keď ste komunikovali so ŠFRB ohľadom termínu otvorenia čerpacieho účtu? Neviem veľmi, na koho sa momentálne obracať, keď chcem riešiť niečo ohľadom našej žiadosti

ynqpd
6. jún 2025
@satkonosicka

@ynqpd vďaka, komu ste písali, keď ste komunikovali so ŠFRB ohľadom termínu otvorenia čerpacieho účtu? Neviem veľmi, na koho sa momentálne obracať, keď chcem riešiť niečo ohľadom našej žiadosti

@satkonosicka ja som bol kontaktovany ako prvy telefonicky, kvoli doplneniu emailu so zaheslovanou prilohou k poisteniu. Teda som tym padom zistil, ktora pracovnicka ma moje cerpanie na starosti. Bolo to z Oddelenia cerpania uverov. Neviem ci email pomoze, resp. ci je vhodne ho poskytnut, kedze ho nemaju zverejneny a vasu ziadost moze dostat hociktora pracovnicka.