Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@mladomanzelska je už niekde zvýšenie rozpočtu zverejnené? Lebo ešte stále nevidím...
@nikolett723 Nie je ale je to formalita ./ pevne verim ze coskoro bude mozno robia ten system aby ukazovalo kolko je aktuaone ziadosti a kolko este penazi 🙂
Je tu niekto, kto si dával zrýchlený vklad na kataster v Bratislave?🙂 Zaujíma ma, ako dlho to bude trvať
Je tu niekto, kto si dával zrýchlený vklad na kataster v Bratislave?🙂 Zaujíma ma, ako dlho to bude trvať
@satkonosicka rátajte do 3-5dni určite aj keď nie som ba
@satkonosicka rátajte do 3-5dni určite aj keď nie som ba
@gantleman Žeby taká rýchlosť? No to som zvedavá, lebo nikde to môže trvať dlho aj pri tom zrýchlenom vklade🙂 len neviem ako je to v BA
@gantleman Žeby taká rýchlosť? No to som zvedavá, lebo nikde to môže trvať dlho aj pri tom zrýchlenom vklade🙂 len neviem ako je to v BA
@satkonosicka *niekde
@satkonosicka v KE sme to mali na druhy den schvalene a na treti uz aj zapisane na LV. Inak dnes som mailoval na SFRB, taktiez mame 2.6. predpokladany termin otvorenia uctu (sme 74). Na MU zase budu potrebovat LV, max. 5 dni stare..takze dalsich 24€ na poplatkoch kvoli stale nefungujucemu katastru...
@satkonosicka v KE sme to mali na druhy den schvalene a na treti uz aj zapisane na LV. Inak dnes som mailoval na SFRB, taktiez mame 2.6. predpokladany termin otvorenia uctu (sme 74). Na MU zase budu potrebovat LV, max. 5 dni stare..takze dalsich 24€ na poplatkoch kvoli stale nefungujucemu katastru...
@ynqpd Aby som v tom mala jasno, tak po tom, čo kataster zapíše záložné právo v prospech ŠFRB, tak na ŠFRB donesieme aktuálny LV a to bude už posledná vec pre otvorenie čerpacieho účtu? (vinkuláciu a opečiatkovaný návrh na vklad sme im už doručili). Následne, keď účet otvoria a my budeme môcť požiadať o načerpanie financií, tak bude na MÚ potrebné priniesť zase LV, potvrdenie o platbe z vlastných zdrojov a aktuálne vyčíslenie úveru predávajúcich? (keďže ŠFRB vypláca úver predávajúcich). Vynechala som ešte niečo?
@ynqpd Aby som v tom mala jasno, tak po tom, čo kataster zapíše záložné právo v prospech ŠFRB, tak na ŠFRB donesieme aktuálny LV a to bude už posledná vec pre otvorenie čerpacieho účtu? (vinkuláciu a opečiatkovaný návrh na vklad sme im už doručili). Následne, keď účet otvoria a my budeme môcť požiadať o načerpanie financií, tak bude na MÚ potrebné priniesť zase LV, potvrdenie o platbe z vlastných zdrojov a aktuálne vyčíslenie úveru predávajúcich? (keďže ŠFRB vypláca úver predávajúcich). Vynechala som ešte niečo?
@satkonosicka Áno. Zatiaľ to tak vyzerá. Mne bolo povedané (pracovníkom MÚ), že stačí ak prídem s OP len ja ako hlavný žiadateľ (hoci sme žiadali s manželkou). A že do systému ho to pustí, až keď bude reálne účet otvorený. Teda že mu mám predtým ako by som prišiel zavolať toho 2.6.
@satkonosicka ešte dodám, že to vyčíslenie neviem, keďže my takú situáciu nemáme
Zdravím je tu niekto kto kupoval starší rodinný dom ? Ak by bol niekto mohol by mi napísať správu mal by som pár otázok
Už ste niekto na úrade podpisovali žiadosti o čerpanie? Či tie účty otvorili včera ako písali
Už ste niekto na úrade podpisovali žiadosti o čerpanie? Či tie účty otvorili včera ako písali
@ferojorko tiez sme podavali ziadost vcera. Ucet dopoludnia este nebol otvoreny, ale pracovnik na MU nemal problem, ze papiere vypiseme, resp. podpiseme, prilohy odovzdame a on to zaeviduje do systemu ked bude ucet otvoreny. Napisem ked pridu € predavajucim. Podla slov pracovnika MU za take 2 tyzdne ale uz som tu cital aj kratsie doby za ktore to prislo tak uvidime.
@bcti už si nespomínam čo konkrétne som písala a je tu veľa komentárov, aby som to hľadala. Ktorá zmluva to má byť?
@didkas zaujímal by ma bod 9.4 zo zmluvy s Šfrb (posielala si fotku kde bol bod 9.3 ohľadom toho že šfrb musí udelit súhlas na prenájom alebo predaj) ale zaujímal by ma ešte bod 9.4
Ďakujem 🙂
Zdravim, prosim vas na kolko dni sa da predlzit lehota na odstranenie nedostatkov. Dnes som sa nedovolala. Dakujem.
Dobrý deň, podlahovu plocha v bytovom dome máme podľa znaleckého posudku 72m2. Podľa listu vlastníctva, je plocha 74m2. Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť ktoré mám uviesť v žiadosti? Riadiť sa podľa LV, alebo znaleckého? Ďakujem
Prosím vás, viete niekto?
Potvrdenie o úhrade financií z vlastných zdrojov sa nesie už len na MÚ a neposiela sa na ŠFRB?
A to isté platí aj pri vyčíslení zostatku úveru banky predávajúceho, ktorý vypláca ŠFRB?
A ešte otázka, po odnesení aktuálneho LV na ŠFRB vám nejako dali vedieť, že už majú od vás všetko a bude vám otvorený čerpací účet? Ako dlho to tak trvalo? Neviem totiž, či už mám poprosiť majiteľku aby si znovu zažiadalo v banke o vyčíslenie a všetky tie súhlasy, alebo mám ešte čakať?
Vďaka!
Prosím vás, viete niekto?
Potvrdenie o úhrade financií z vlastných zdrojov sa nesie už len na MÚ a neposiela sa na ŠFRB?
A to isté platí aj pri vyčíslení zostatku úveru banky predávajúceho, ktorý vypláca ŠFRB?
A ešte otázka, po odnesení aktuálneho LV na ŠFRB vám nejako dali vedieť, že už majú od vás všetko a bude vám otvorený čerpací účet? Ako dlho to tak trvalo? Neviem totiž, či už mám poprosiť majiteľku aby si znovu zažiadalo v banke o vyčíslenie a všetky tie súhlasy, alebo mám ešte čakať?
Vďaka!
@satkonosicka ja som potvrdenie o úhrade neposielal(nepýtali), o vyčíslení neviem(netýka sa nás), po zaslaní LV po zapísaní zál.práva(23.5) nám prišlo info emailom po týždni(30.5.), že je predbežný termín otvorenia účtu (2.6.). V ten deň som aj bol na MÚ, zase som musel dokladať čerstvé LV(nie viac ako 5 dní staré) a to potvrdenie o úhrade našej časti. A len dodám nad rámec, že už čakáme na úhradu predávajúcim.
@satkonosicka ja som potvrdenie o úhrade neposielal(nepýtali), o vyčíslení neviem(netýka sa nás), po zaslaní LV po zapísaní zál.práva(23.5) nám prišlo info emailom po týždni(30.5.), že je predbežný termín otvorenia účtu (2.6.). V ten deň som aj bol na MÚ, zase som musel dokladať čerstvé LV(nie viac ako 5 dní staré) a to potvrdenie o úhrade našej časti. A len dodám nad rámec, že už čakáme na úhradu predávajúcim.
@ynqpd ešte doplním, že termín otvorenia som dostal v rámci obojstrannej mailovej komunikácie. Neviem či tento termín posielajú aj z vlastnej iniciatívy (emailom a nie len poštou)
Aktualne od pondelka prechadzaju na SFRB nejakymi novinkami ako je digitalne podpisovanie. No uvidime co to bude … v kazdom pripade ziadosti okolo 360 uz maju prvotnu vyzvu na odstranenie nedostatkov.
@ynqpd ešte doplním, že termín otvorenia som dostal v rámci obojstrannej mailovej komunikácie. Neviem či tento termín posielajú aj z vlastnej iniciatívy (emailom a nie len poštou)
@ynqpd vďaka, komu ste písali, keď ste komunikovali so ŠFRB ohľadom termínu otvorenia čerpacieho účtu? Neviem veľmi, na koho sa momentálne obracať, keď chcem riešiť niečo ohľadom našej žiadosti
@ynqpd vďaka, komu ste písali, keď ste komunikovali so ŠFRB ohľadom termínu otvorenia čerpacieho účtu? Neviem veľmi, na koho sa momentálne obracať, keď chcem riešiť niečo ohľadom našej žiadosti
@satkonosicka ja som bol kontaktovany ako prvy telefonicky, kvoli doplneniu emailu so zaheslovanou prilohou k poisteniu. Teda som tym padom zistil, ktora pracovnicka ma moje cerpanie na starosti. Bolo to z Oddelenia cerpania uverov. Neviem ci email pomoze, resp. ci je vhodne ho poskytnut, kedze ho nemaju zverejneny a vasu ziadost moze dostat hociktora pracovnicka.

@nikolett723 este nie .. zjavne to chalani ktori pracuju so strankou nestihaju 🙂 Bude to urcite buduci tyzden tak isto sa planuje nejaky stav ze kolko je este financi a kolko ziadost prave je aby si to clovek vedel lepsie odkontrolovat oproti minulemu roku 🙂
@mladomanzelska je už niekde zvýšenie rozpočtu zverejnené? Lebo ešte stále nevidím...