icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

satkonosicka
21. aug 2024

@tterezka_ Prišlo Vám už rozhodnutie?

tterezka_
21. aug 2024

@m_zemberova nám schválili cca o 200,- eur nižšiu

tterezka_
21. aug 2024

@satkonosicka áno, prišlo

robo20213
21. aug 2024

@tterezka_ zdravím môžem sa spýtať koľko presne ste čakali na rozhodnutie ďakujem za odpoveď

tterezka_
21. aug 2024

Dobrý deň, 40 dní

robo20213
21. aug 2024

@tterezka_ pracovné alebo kalendárne?

tterezka_
21. aug 2024

@robo20213 pracovné

didkas
21. aug 2024

@m_zemberova nám schválili o 5 € menej kvôli zaokrúhľovaniu

satkonosicka
21. aug 2024

@tatianaboorova Dnes sme boli na mestskom úrade, kde nám povedali, že zo ŠFRB musia rozhodnúť do 45 pracovných dní, že ak chcú niečo doložiť, tak sa ozvú s predstihom a potom určite do tých 45 prac. dní rozhodnú, že to nemá trvať dlhšie. Je to zvláštne, pretože je to rozporuplná informácia s tým, čo sa stalo Vám. Skúsili ste sa na to spýtať na MÚ, že ako to teda je a dokedy Vám má prísť odpoveď?

tatianaboorova
22. aug 2024

@satkonosicka No, na MÚ majú očividne zlé informácie. Ale, u nás sa našťastie všetko vyriešilo a včera nám prišlo rozhodnutie a v ňom je napísané, že nám to poskytnú. Tak ja dúfam, že už sa nemá čo pokaziť a že už sa to len administratívne dorieši.

satkonosicka
22. aug 2024

@tatianaboorova Jéj tak blahoželám, to mám radosť

simkka
22. aug 2024

@tatianaboorova ake ste nali cislo ziadosti prosim vas? Gratulujem 🙂

m_zemberova
22. aug 2024

A vy všetci ste podávali žiadosť ako mladomanželia ?

robo20213
Autor odpoveď zmazal
satkonosicka
23. aug 2024

@somosomo Náhodou ste ešte nedostali rozhodnutie? Malo by Vám prísť do budúcej stredy, všakže?

somosomo
24. aug 2024

@satkonosicka nie este nam neprislo, Hej tak to mate prepocitane moze byt, ze do stredy, ale neviem kazdopadne uz sme ako na ihlach

tatianaboorova
25. aug 2024

@m_zemberova Dobrý deň, nie. Vzhľadom na to, že mladomanzelská pôžička je od tohto roku zrušená a už to nie je mladomanželská pôžička. Ak by ste mali záujem žiadať o túto podporu. Odporúčam Vám, pripraviť sa na omnoho lepšie študovanie podmienok, pretože je toho naozaj obrovské množstvo...

satkonosicka
25. aug 2024

@m_zemberova spĺňali sme aj ako manželia do 35 r, a aj ako manželia s dieťaťom do 6 r. Žiadosť sme podali ako manželia do 35.

m_zemberova
25. aug 2024

Ja podávam ako ZŤP, za to sa pýtam či ste niekto podávali aj takto🙂

robo20213
26. aug 2024

@m_zemberova mi sme podávali tiež ako ZŤP ak sa môžem opýtať už ste podali ak áno kedy

m_zemberova
27. aug 2024

Ja ešte nie mám v pláne zaniesť žiadosť asi budúci týždeň

m_zemberova
28. aug 2024

Viete mi prosím niekto poradiť ako sa vypĺňa toto ?Že keď mám invalidný 300 eur mesačne tak napíšem že 300 eur a obdobie za ten štvrtok čiže od apríla do júna ? 😅 alebo to musím celé zrátať a napísať tam výslednú sumu ktorú som dostala za to obdobie

tterezka_
28. aug 2024

@m_zemberova ja poberám sirotský dôchodok-išla som na sociálnu poisťovňu kde mi na počkanie vydali potvrdenie aj za r. 2023 a predchádzajúci štvrťrok o poberaní dávok (neviem či aj ty takéto potvrdenie dokladáš)

m_zemberova
28. aug 2024

Áno take niečo už mám

tterezka_
28. aug 2024

@m_zemberova V tvojom prípade neviem čo by som doplnila, ale teda ja keď som si niečím nebola istá tak som nechala voľné a pri podávaní žiadosti som sa poradila na úrade

robo20213
30. aug 2024

Zdravím je tu ešte niekto komu prišlo to rozhodnutie skôr ako tých 45 pracovných dní?

alex3702
31. aug 2024

Máte niekto skúsenosť s kúpou bytu cez ŠFRB? Územný celok sa mi bude meniť na parcely až o niekoľko rokov a dovtedy nemôžem čakať takže musím riešiť niečo iné. Neviete náhodou či je možné byt dať potom na prenájom? Keď sa podarí potom postaviť domček tak byt mi bude zbytočne stať prázdny. Neviem to na ich webe nikde nájsť, či je možné dávať byt kúpený cez ŠFRB na prenájom.

didkas
31. aug 2024

@alex3702 my to máme v zmluve definované v bode 9.3. takto, teda je to možné iba so súhlasím ŠFRB.. či reálne ten súhlas poskytnú, to neviem

satkonosicka
1. sep 2024

Rada by som sa spýtala, máte niekto skúsenosť s kúpou rodinného domu cez ŠFRB? Samozrejme, viem aké parametre musí mať podlahová plocha atď, ale mňa zaujíma, ako je to s pozemkom? Pochopila som to tak, že cena pozemku sa do kúpnej ceny započítava len v prípade bytu v bytovom dome a nie v rodinnom. Ako sa teda ale reálne postupuje v prípade, že sa rodinný dom predáva aj s pozemkom? Asi sa urobí znalecký posudok kde bude uvedené, aká je hodnota čisto len domu bez pozemku a s touto cenou sa potom kalkuluje. Ale ako potom ŠFRB overí, koľko sme reálne zaplatili za pozemok? Nejak tomu nerozumiem ako by to mohlo fungovať, veď dom a pozemok sa nepredávajú samostatne. Máte niekto skúsenosť, ako to je?

tatianaboorova
1. sep 2024

@satkonosicka normálne je v znaleckom rozdelená hodnota pozemku a domu. V kúpnej zmluve je čiastka rozdelená zvlášť za dom a zvlášť za pozemok. Oni Vám dajú peniaze len za dom. Za pozemok si musíte sami zaplatiť. Dohodnite sa s predavajucim, aby Vám dal dom za čo najviac peňazí a za pozemok nech si vypýta menej.