Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@kik11 dobry den, myslite ze to takto určite môzete-? ja som sa presne ohladom tohto pytala priamo na infolinke SFRB, a ich odpoved bola ze "je potrebné vychádzať zo znaleckého posudku". Lebo jasné, že tam nie sú blbci a vedia, že sa dom nemohol kúpiť ak má ja neviem hodnotu 50 000 za 95 000 ale zas, či to až takto riešia? neviem či mám risknúť navyšenie ceny alebo nie.
@bodi322 samozrejme, že musíte vychádzať zo znaleckého posudku. Ale ten pozemok čo je priamo pod domom nemá až takú hodnotu extra. Takže sa to dá spraviť takto. My napr. Ostatne pozemky okolo domu budeme kupovať zvlášť na zmluvu za vlastné. Prišlo nám zložité to cele rozpočítavať. Tak sme dali do kúpnej zmluvy len nutné a potom urobíme ďalšiu a tam budu pozemky okolo domu
Je tu niekto kto ma číslo okolo 800 a ma odpoved?
My sme dostali email 16.8 a mame číslo 943
Dnes vydali stanovisko, že došli zdroje, držím prsty všetkým, my sme to nestihli.
Žiadosti môžete podávať ďalej oni len odporúčajú podávať až po novom roku
@tterezka_ majú to na stránke
@m_zemberova na mestskom nám povedali, že to znamená určite neschválenie, my sme tam šli ráno s celou kopou príloh a otočili nás🥲 plus e-mail priamo od posudzovateľa:
A neviete náhodou čo bude so žiadosťami ktoré už sú podané keď už nemajú peniaze
Takze to znamená že sa už nové žiadosti ani nemusia podávať ?
@m_zemberova ako písal budaj zrejme asi nie až od 15.1
To je super 🙂 ja mám zaplatený rezervačný poplatok na nehnuteľnosť tým pádom tie peniaze prepadnú len tak
@m_zemberova my to isté… posudky vypracované, zaplatené..
Keby to aspoň spravia tak že budú brat tieto veci aj v januári ale tak to mám všetko platiť nanovo ? Aj znalecky ďalšie peniaze na rezervačný poplatok všetky papiere vypracúvať nanovo 🙄
Nespomínal niekto pred časom, že sa pýtali priamo v Bratislave a dali im odpoveď, že tí čo splnia podmienky tak úver im schvália?
@tterezka_ tak ale keď minuli rozpočet tak neviem, myslím že nie
Ja som osobne veľmi naštvaná, pretože majú na stránke termín podania žiadosti do konca septembra, ja som už nabuduci týždeň mala v pláne zaniesť žiadosť s tým že som už do znaleckého do rezervačného poplatku za nehnuteľnosť vrazila odhadom okolo 7000€ ktoré mi samozrejme nikto nevráti .. rozumiem že sa minul rozpočet, skôr má štve, že pani na mestských úradoch mi nič nevedeli povedať keď som sa pytala tri dni dozadu či to nebude neskoro podať vravela mi nie kľudne to môžeme podať aj 30.9. … že nebola upovedomena o tejto situácii a nedala to vedieť mne, keby som s touto situáciou totižto rátala snažila by som sa to nejak uspechat
@m_zemberova lenže za nehnuteľnosť ste mali zaplatiť po schválení toho úveru nie ? Alebo to bol rezervačný poplatok až toľko? Alebo keď žiadate 70% to sa platí vopred zvyšných 30%? Lebo mi sme žiadali ako ZŤP so 100% financovaním a neviem ako to prebieha keď žiadate 70%
Nie aj ja som žiadala ako ZŤP respektíve chcela žiadať ale keď si zrátam dokopy znalecky rezervačný poplatok na nehnuteľnosť tak sa to šplhá na danú sumu

@didkas ďakujem, čiže v podstate to je dosť naprd keďže to nepíšu nikde oficiálne a teda je otázne či vôbec dajú súhlas, za akých podmienok atď atď a na čierno to robiť je veľmi otázne 😁