Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Nám bolo pridelené číslo 29.7. a dnes mi prišlo upozornenie zo zdravotnej poisťovne, že si ŠFRB podal v mojom mene žiadosť o overenie splnenia odvodovej povinnosti. Takže to posudzovanie sa hýbe celkom pekným tempom. Naše číslo je 950+.
Ahojte, ako dlho ste čakali od doručenia rozhodnutia po doručenie úverových zmlúv ? 😊
@lulu1671996 2 tyzdne
@lulu1671996 2 tyzdne
@ivet294 my už 23 dní .. a stále nič ... Na šfrb nikto nedvíha a ani neodpisujú 🤔
Ako viete kedy to prišlo na sfrb vaša žiadosť? Ja viem len kedy tomu priradili poradové číslo
Ako viete kedy to prišlo na sfrb vaša žiadosť? Ja viem len kedy tomu priradili poradové číslo
@anonym_54202b my sme vedeli kedy to odosielali do BA čiže cca sme si vypočítali kedy to mohlo prísť 😊
Dobrý deň, žiadosť si planujeme podať začiatkom januára a zaujíma ma je tu niekto kto ziskal plnu dotaciu 180 000€??, ak áno v akej výške musí byť znalecký posudok?? Prípadne ako to urobiť čo najlepšie aby sme sa približili k tej najvyšej sume?? Ďakujem
Dobrý deň, žiadosť si planujeme podať začiatkom januára a zaujíma ma je tu niekto kto ziskal plnu dotaciu 180 000€??, ak áno v akej výške musí byť znalecký posudok?? Prípadne ako to urobiť čo najlepšie aby sme sa približili k tej najvyšej sume?? Ďakujem
@dominikakarlova552 dobrý deň, znalecký posudok aj kupna zmluva musí byt nad 234 000€
@dominikakarlova552 dobrý deň, znalecký posudok aj kupna zmluva musí byt nad 234 000€
@eadam zdravim aj my mame schvalene 100% takze okrem znaleckeho aj kupna zmluva ma byt o 1,3 vyssia od skutocnej hodnoty, rozumiem dobre?
@eadam zdravim aj my mame schvalene 100% takze okrem znaleckeho aj kupna zmluva ma byt o 1,3 vyssia od skutocnej hodnoty, rozumiem dobre?
@ivet294 nám povedali že ked chceme byt istý že dostaneme 180 000€ tak je najlepsie mat kupnú aj znalecký nad 234 000€, že potom v praxi to ako funguje neviem
@eadam Kupna zmluva nemusi byt 234000 … nie je to povinost … posudok je hlavny jasne ze na stary byt v namestove vam neda nikto posudol na 234000 ked kupna zmluva je 70 000 🙂 ale to by nikto taky posudok nedal 🙂
@ivet294 nám tiež schválili 100% ale my sme zakladali o jednu nehnuteľnosť navyše . Tým pádom sme mali ohodnotené nehnuteľnosti dokopy o 1.3 násobok. A na kúpnej zmluve bola suma za ktorú kupujeme reálne nehnuteľnosť 😊
@ivet294 nám tiež schválili 100% ale my sme zakladali o jednu nehnuteľnosť navyše . Tým pádom sme mali ohodnotené nehnuteľnosti dokopy o 1.3 násobok. A na kúpnej zmluve bola suma za ktorú kupujeme reálne nehnuteľnosť 😊
@lulu1671996 ako dlho Vam trvalo kym schvalili? U nas teraz v stredu bolo 45 dni co sa mali vyjadrit a zatial nikto nic.. iba v juli prisiel mail, ze to zaevidovali
@ivet294 my už 23 dní .. a stále nič ... Na šfrb nikto nedvíha a ani neodpisujú 🤔
@lulu1671996 my uz 47 dni
@anonym_54202b my sme vedeli kedy to odosielali do BA čiže cca sme si vypočítali kedy to mohlo prísť 😊
@lulu1671996 ten potvrdzujuci mail neznamena, ze vtedy to sfrb dostalo?
My sme podali na urade 14.7. a 21.7. prisiel mail a od toho mailu bolo 45 dní v stredu a zatiaľ nás nikto nekontaktoval
@tterezka_ Na MÚ sme podávali 12. 6. a na ŠFRB nám ju zaevidovali 27. 6.
@satkonosicka a stale nemate odpoved ? To uz sa mali vyjadrit. My mame podane 14.7. zaevidovane 21.7. 45 dni tym padom preslo teraz v stredu a nikto sa nam neozval.. Volali ste tam ?
@satkonosicka a stale nemate odpoved ? To uz sa mali vyjadrit. My mame podane 14.7. zaevidovane 21.7. 45 dni tym padom preslo teraz v stredu a nikto sa nam neozval.. Volali ste tam ?
@lizareta mne sa ozvali po týždni, čo som mala mat už rozhodnutie doma, že výzva na odstránenie nedostatkov. Takže majú sklz a už sa nestíhajú vyjadriť v tej lehote.
@lizareta nie, to znamena že MU kde ste podavali, zaregistroval Váš žiadost na SFRB. Nám prebehli 3 dni od mailu až doručili fyzicky žiadost na SFRB a odvtedy začina plynut tych 45 dni - čo už aj my máme po.
@lulu1671996 ako dlho Vam trvalo kym schvalili? U nas teraz v stredu bolo 45 dni co sa mali vyjadrit a zatial nikto nic.. iba v juli prisiel mail, ze to zaevidovali
@lizareta od doručenia žiadosti na ŠFRB sme čakali 42 pracovných dní kým nám prišlo fyzicky rozhodnutie domov, ale už 2 týždne pred tým sme vedeli že nám schvalili po telefóne 🙂
@lizareta nie to že Vám pridelili číslo znamená že úradníčky na mestskom úrade zaevidovali Vašu žiadosť do systému ... Nám napríklad zaevidovali 23.6 ale žiadosť do BA prišla až 7.7.
Ahojte, prosím môže mi niekto poradiť, Ake obdobie resp. Aké mesiace budú zohľadňovať do podmienok, aby sme nepresiahli 5-násobok minima. Žiadosť by sme chceli podať vo februári 2026, ale dovtedy sa naše prijmi môžu zvýšiť, tak aby som vedela ake mesiace sa rátajú a či pripadne budeme spĺňať podmienky. Teraz sme pod minimom ale chceme žiadať až budúci rok. Ďakujem
@lizareta To bolo z minulého roka, keď sme podávali😉 vtedy nám zamietli. Tento rok sme podávali v januári a byt už je dávno náš
Ahojte chcem sa opýtať. Ako dlho trvalo od doručenia úverových zmlúv po vyplatenie úveru ak sa dá zrýchlený vklad? 😊 Čisto informatívne nech máme predstavu či to stíhané dokonca roka 🙈😊
@eadam no čo my sa ani nedočkáme ? 😀
@michaela_sabol ja 17.7. a viac info nemám.Tiež iba to že už to má overovatel

Ahojte, ako dlho ste čakali od doručenia rozhodnutia po doručenie úverových zmlúv ? 😊