Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Ahojte, ma už niekto odpoved co podával žiadosť zaciatkom augusta, napriklad aj 5.8?
Ahojte, ma už niekto odpoved co podával žiadosť zaciatkom augusta, napriklad aj 5.8?
@juniperka ahoj, my sme podávali 29.7. a zatiaľ nič. Vieme len, že už pred 3 týždňami si ma preverovali v mojej ZP či mám nejaké nedoplatky, pretože mi prišlo upozornenie.
Ja som podával 14.7. , poradové číslo mi prišlo 24.7. - 93x a teraz vo štvrtok mi prišla výzva na odstránenie nedostatkov čiže si myslím že každým dnom už môžete čakať nejakú odozvu … dostal nás veľmi milý pán, s ktorým sme už volali ohľadom tých nedostatkov aj pani na urade mestskom nám povedala že tento pán je veľmi super tak snáď to bude ok
Ahojte, neviem či je tu niekto kto v tomto roku už dostal úver zo ŠFRB, ak áno viete mi poradiť že či po tom čo prebehne riadne čerpanie (máme už účet otvorený len ešte čakáme na tlačivo z banky kde sa bude vyplácať úver až potom sa môže čerpať) či ŠFRB posiela aj návrh na vklad vlastníckeho práva alebo toto si riešime čisto my ako kupujúci? Ak áno viete mi poradiť či ste si tento návrh robili sami alebo dali nejakému právnikovi?
@eadam tí ktorí ste mali výzvu na odstránenie nedostatkov, ako dlho to trvalo, kým vám poslali ďalšiu odpoveď?
@michaela_sabol nahodou niekto co si dal tu lehotu predlzit ? Prislo Vam potvrdenie o predlzeni?
Ja som podával 14.7. , poradové číslo mi prišlo 24.7. - 93x a teraz vo štvrtok mi prišla výzva na odstránenie nedostatkov čiže si myslím že každým dnom už môžete čakať nejakú odozvu … dostal nás veľmi milý pán, s ktorým sme už volali ohľadom tých nedostatkov aj pani na urade mestskom nám povedala že tento pán je veľmi super tak snáď to bude ok
@anonym_54202b mate stastie nasa s nami nekomunikuje.. neodpisuje nam na maily nedviha telefony.. mame formalitny nedostatok na ktory treba cakat a nevieme sa posunut dalej
Ahojte, neviem či je tu niekto kto v tomto roku už dostal úver zo ŠFRB, ak áno viete mi poradiť že či po tom čo prebehne riadne čerpanie (máme už účet otvorený len ešte čakáme na tlačivo z banky kde sa bude vyplácať úver až potom sa môže čerpať) či ŠFRB posiela aj návrh na vklad vlastníckeho práva alebo toto si riešime čisto my ako kupujúci? Ak áno viete mi poradiť či ste si tento návrh robili sami alebo dali nejakému právnikovi?
@nattholla my sme kupovali cez realitku a návrh na vklad nám robili oni.. Takže stým ŠFRB asi nič nemá
Kto ešte čakáte na vyjadrenia, tak len priebežná info, včera sme dostali výzvu na odstránenie nedostatkov. Číslo nám bolo pridelené 29.7.
Kto ešte čakáte na vyjadrenia, tak len priebežná info, včera sme dostali výzvu na odstránenie nedostatkov. Číslo nám bolo pridelené 29.7.
@janko_sv82 no super, my mame z 5.8 tak hádam aj nam sa už coskoro ozvu
@michaela_sabol nahodou niekto co si dal tu lehotu predlzit ? Prislo Vam potvrdenie o predlzeni?
@lizareta nedavali sme, opravne prislo na sfrb 6.10. a stale nemame odpoved
viete niekto kto opravoval povedat klolko dni to tralo, kym sa vyjadria k oprave?
my uz cakame od 6, mnohi vraveli ze do tyzdna sa im ozvali, no my stale nic
viete niekto kto opravoval povedat klolko dni to tralo, kym sa vyjadria k oprave?
@michaela_sabol od podani na podatelnu sme dostali schvalenie po 5 pracovnych dni
@michaela_sabol odovzdali sme nedostatky 30.4. Na podatelni ŠFRB a 16.5. Nám prišlo vyjadrenie. Čiže 10 pracovných dní
@lizareta lehotu predlzenia coho? Ked nedostatky tak len posielate emailom, ze ziadate predlzit, mne ani neodpisali ze to akceptuju, az ked som sa pani na urade dovolala, ze nam predlzili na 30 dni miesto 7. Potvrdenie o tom neposielaju ziadne.
@michaela_sabol my sme cakali 2 tyzdne kym spracovali nedostatky, treba byt k tomu trpezlivy, ale tie ruze co to prinexie stoji za to
@michaela_sabol od podani na podatelnu sme dostali schvalenie po 5 pracovnych dni
@eadam toto by bol sen
ale super ze vam to uz preslo
Ahojhe, od úspešného vkladu na kataster po otvorenie a príchod peňazí ste šlo dlho čakali?
Ahojhe, od úspešného vkladu na kataster po otvorenie a príchod peňazí ste šlo dlho čakali?
@lulu1671996 11.9. Mi bolo doručené oznámenie o úspešnom vklade z katastra (9.9. Schválili) a zo Šfrb nám 30.9. napísali, že nám bol otvorený účet, s tým, ze o čerpanie mozeme požiadať hned na druhý den, my sme vsak museli čakať na tlačivá z banky, kedze kupovaný byt mal na sebe hypotéku, tak akurát zajtra ideme požiadať o čerpanie. Údajne teraz trvá šfrb 2-3 týždne kým vyplatia. Uvidíme
@lulu1671996 11.9. Mi bolo doručené oznámenie o úspešnom vklade z katastra (9.9. Schválili) a zo Šfrb nám 30.9. napísali, že nám bol otvorený účet, s tým, ze o čerpanie mozeme požiadať hned na druhý den, my sme vsak museli čakať na tlačivá z banky, kedze kupovaný byt mal na sebe hypotéku, tak akurát zajtra ideme požiadať o čerpanie. Údajne teraz trvá šfrb 2-3 týždne kým vyplatia. Uvidíme
@nattholla ďakujem za odpoved 😌
@lizareta lehotu predlzenia coho? Ked nedostatky tak len posielate emailom, ze ziadate predlzit, mne ani neodpisali ze to akceptuju, az ked som sa pani na urade dovolala, ze nam predlzili na 30 dni miesto 7. Potvrdenie o tom neposielaju ziadne.
@ivet294 no my sme mali nedostatok, ze nehnutelnost ktora bola zalozena ma tarchu vlastne hypoteku od nich co sme vyplatili len cakame na vymazanie na katastri, tak som napisala mail ci mi to predlzia kym pride sa zapis vymaze a nikto mi to ani nepotvrdil.. pride mi to neprofesionalne z ich strany..
@janko_sv82 už sme dostali aj my dnes výzvu na odstránenie nedostatkov a podávali sme žiadosť 5.8.
Prosim Vas, ked nam prislo, ze mame schvalene, tak teraz treba len cakat na Uverove zmluvy, ktore nam maju poslat do tych 20 pracovnych dni?
Prosim Vas, ked nam prislo, ze mame schvalene, tak teraz treba len cakat na Uverove zmluvy, ktore nam maju poslat do tych 20 pracovnych dni?
@kvietok235 áno a s úverovými zmluvami Vám príde aj manuál čo Vás ešte čaká v 11 krokoch ( ak dobre pamätám ).
@kvietok235 áno a s úverovými zmluvami Vám príde aj manuál čo Vás ešte čaká v 11 krokoch ( ak dobre pamätám ).
@lulu1671996 mozem sa spytat prosim vas po doruceni uverovych zmluv ich treba podpisat overit zaslat spat na sfrb a zase sa bude zacat na co? Zalozne? A nemate nahodou nejaky vzor navrhu na vklad prosim? Absolutne neviem ako by to malo vyzerat

@eadam prosím Vás a teraz je aký postup vlastne ? Iba čakať na tie úverový zmluvy a tam už bude všetko popísané ?
@moichales ano so zmluvami pride dalsi postup pekne rozpisane