Je trading skutočne ziskový alebo rizikový?
Ahojte ženy, v prvom rade, hned poviem, že ja som trading neskúšala, mám viac menej k tomu nedôveru, aj keď viem že sa dá na tom aj zarobiť ale aj stratiť. Problém je, že do toho išla po hlave moja dobrá kamarátka, ktorá ale nemá vela penazí, tak snažila som sa ju chraniť, aby neriskovala velmi (dopriala by som jej všetko čo si praje a o čom sniva, mať napríklad dom, ale..) no a je tu to ale. Tvrdi mi , že su v tom tradingu dievčatá, ktoré po 2 či 3 mesiacoh zarábajú 2000 až 3000 € denne, dobre čítate že denne (čo mne ani trochu nepríde reálne po tak krátkej dobe a otázka, či je to čistý zisk, či sú do toho započitané aj investície, ktoré do toho baby dali, učtovník, dan atd) Vyslovila som nedôveru kamoške, že aby nebola naivna, lebo tak všetci sa vykašleme na svoje zamestanie, ja na podnikanie, ktoré robím a robili by sme toto..ale už mi príde až velmi zmanipulovaná (proste používa frázy, má na všetko odpovede) Ale chcem vedieť váš názor, či ja som príliš nedôverčivá alebo kamarátka až velmi dôverčivá.
@maranco to ako si to napísala :D :D :D ako je to smutné, ale ked si to presne takto povieš, tak to je šialene, je to na smiech aj na plač..A to ona nemusí arabov ale že tento je aký zlatý a nie je arogantný, dokelu, to z počitača čo 5x vidiš araba , už vieš aká to je osobnosť..
@erav Si veľmi dobrá kamarátka. Dala si jej aj super ponuku. Ono si len treba utriediť, že keď stratí to málo peňazí, bude peniaze odniekiaľ potrebovať. Dá ju to dole psychicky. Príde pýtať od Teba. Hlavne v tradingu platí-keby to bolo také ľahké, robil by to každý. Toto, čo ona robí je gambling, ten nahore sa kŕmi z peňazí takých chuderiek. Cielene také hľadajú. Mala by mať zodpovednosť aspoň voči dcére. Toto sú takí šmejdi, ktorí využívajú a okrádajú aj dôchodcov. Ten istý princíp.
@enmery Amen presne, ako si napísala, oni vyslovene vyčmuchaju, za kým môžu liezť, za mnou prišla len raz aj to bola kamoška..a viac už neprišli, nieže by som bola drzá to nie, však podakuješ za ponuku, ale mala som otázky na nu a ked som videla že raz odpoveda tak a potom inak.. Aj kamoška druhá čo s tým začala ona dokonca veduca tu na SK to sem doniesla ten trading, obchodovanie na burze, ale nedalo mi a raz som sa zúčastnila naživo ich seansi, tolko tolko aby som to aspon videla, tak zo zvedavosti som tak učinila a skoro mi oči a uši vypalilo. To nejaký španiel tam bol boss (to maju všetky tieto netove tradingove seansy ako keby vodcu) a kamoška tá vedúca to prekladala, lebo inak šikovna baba 6 jazykov ovlada..ale nuž dala sa na toto. A bolo tam asi vyše 70 ludi všetci museli mať zapnute kamery a ta kamoška (to je ina, to je ta čo začala pred rokmi a som ju stratila, lebo že ona už s elitou sa stretava s illuminatmi orignal mi povedala 🙂)))))))) no dobre pokračujem..a ta kamoška napíšte všetci čislo 111111 a potom 77777777 a donemoty, lebo že to su šťastné a magické čislice aby nam priniesli hojnosť, peniaze..Ja som sa až zapotila, že preboha to ozaj sekta toto..viac mi nebolo treba , neviem čo mi chcela ukazať ked ma prehovarala nech si to len LIVE pozriem, ale mna to len utvrdilo že ruky preč.
@enmery
možno ny bolo dobre, aby ta kamoška spoznala tvojho chlapa, ktorý jej to vysvetli z prvej ruky. Nie triky a spôsob prezradiť. Ale vysvetliť jej aký blud to je. Pretoze toto nie je už ani naivita, to je číra sprostost s úplnou stratou vnimania reality!
Keby blbovia povedali 100e denne, ešte budis ze na to človek skočí. Ale 3000 e?? Ved to je rozum maleho dietata a nie matky 12 rocnej dcery 🙈. Za keby verí takej krajine ešte beriem ako tak.
Pečené holuby do huby proste nepafaju, pokial sa dotyčný nenarodil so zlatou lyžičkou. A niekto ešte bez maturity - nič v zlom, aj taky maju slušný biznis- ide zarabat milióny vo finančnom sektora, aha jasné.
Mne len hlava fakt neberie, ako veľmi blby musí byť človek, veriaci nejakým fotkam a blabolom cudzích ľudí. A hlavne zárobku 3000 denne, nestudovana.
@svetlonos Ahoj, ale ten príspevok som písala ja, ide teda o moju kamošku..neviem či si sa pomýlil, Enmery ma doma profi tredera, a keby som za nim poslala kamošku odmietla by, ja som jej už povedala nech sa skontaktuje s podobnými profil tredermi..ale ešte mna vysmeje aká som blbá. Ale inak máš kruto vo všetkom velku pravdu. Ona to videla na fotkach v ich skupine na whatsapp že oni odofitli že tolko maju a dovidenia..ona je velmi naivna..ale hlavne že vždy mi vravela, že sa počas života zle rozhodovala..snažim sa využiť prave tento jej argument proti nej, aby som jej zachranila kožu, ale nechce sa dať zachraniť..a samozrejme že budem potom trpieť spolu s nou, ked ju to stiahne dolu..
@svetlonos načo sa vyjadruješ k niečomu, čomu nerozumieš. Na tradingu sa dá zarobiť kľudne 3.000e aj viac jedným obchodom. Stačí keď s kapitálom 10.000e a s leverage od brokera 15 sa ti trh pohne o 2% tvojím smerom a máš tých 3.000e. Akurát že to môže isť aj opačne a z tvojích 10.000 bude 7.000. Ale trading na overených platformách bez nejakých mentorov a signálov rozhodne žiadny podvod nie je.
@enmery evidentne pani alebo slečna s tým robí, ale toto je problém že nie a nie pripustiť, že to nie je ok..Inak kamoška ide cez Nikolettu F. ktorá bola kedysi na Farme, no ja neviem , ja som par rokov bola v Nemecku, takže ani neviem , kto to je..ale tu je fajn članok, pošli priatelovi, to sa už len bude chystať za hlavu
@erav áno, na tradingu sa dá zarobiť, ale rozhodne nie štýlom, ktorý z neho robí MLM... To sú rozprávky fakt len pre mamičky na MD... Máme kamaráta, je to mladý človek a jeden z najlepších traderov v SK/CZ. Fakt sa mu extrémne darí, ale robí to prakticky od 15, kedy sa začal o trading intenzívne zaujímať, študoval, vzdelával sa (najmä v zahraničí). Nebolo to za mesiac ani dva... Navyše si myslím, že to, čo do čoho sa ťa snaží zatiahnuť kamarátka okolo tradingu ani nebežalo
@tiezjedna ooo nebojte sa, mna nazatiahne, to sa snažila jedna kamoška, s tou bohužial sme už neni v kotante, lebo tak zostala arogantna, že skutočných kamaratov, ktorí boli pri nej, ked nemala peniaze vymenila za podivnych bohačov..ale tato druha na ktorej mi záleží, ktoru som teda eše nestratila, sa snažim zachraniť ako sa dá..ale pokial je už sfanatizovana, nepomôže to. Ja verim, že existujú profi trader ľudia, ktorí to neberú ako , že sa stanu bohačmi zo dňa na deň...takže tých rešpektujem.
@enmery dakujem za slova tvojho priatela..No ja som jej toto davala na ponuku už davjenšie, ale problém je, že ludia chcu rýchle peniaze a malo práce, ale to nejde. Aj trader musí presedieť pri počitači hodiny..Ale čo je smutné ona už velakrat padla na dno ale nepoučila sa a to je tragedia.
@erav Áno, hodiny. Vzdelávať sa roky-prehľad od politiky až po klímu. Napr ceny kakaa išli hore kvôli nepriaznivému počasiu, úroda bola malá. Väčšina ľudí to zbadá až v obchode. On to vedel dopredu. Oni majú takú uzavretú skupinu traderov z celého sveta a tam preberajú rôzne veci a ja niekedy iba sedím s otvorenými ústami. Tak vzdelaní a rozhľadení ľudia. A nejaká trúbka z farmy si ide pyramídku a nazve to trading, lebo vie, že hlupákov je furt dosť a vždy zarobí na ich hlúposti. Grc.
@enmery No vidiš a vdaka tebe vidim, že je to ešte zložitejšie než som si myslela, aby až takto dopodrobna to sledovali..uf, zložité. Oni to aj študuju na špecialnych školach? A ešte ta farmarka to aj povie, že no a čo ked je to pyramida :D ved zarobime všetci na tom. Inak ona mi poslala jej video raz, že chcela mi ju hrdo ukazať a ja po jej prvych slovach a štýlu rozpravania..že "preboha to čo je za primitivku" a kamoška sa na to urazila, že je to mudra a super baba..no to ťažko stači si ju pustiť 1 minutu vo videu hocijakom a každý pochopí.
@erav Si dobrá kamarátka keď máš starosť o svoju kamošku, no kamoška sa musí popáliť sama.
Keď tam príde o svoje peniaze, potom to pochopí.
Tradingom a obchodovaním na burze sa živí iba 2-3% svetovej populácie.
Tý ostatný predávajú kurzy a knihy o tradingu ale neukážu žiadny živý obchod.
Osobne mám kamaráta, ktorý obchodoval iba ropu a tak nejak vedel čítať správy a všímal si svetové konflikty, že na rope zarábal v priemere 2000$ mesačne (nie denne)
Snáď kamoška najskôr skúša iba demo účet a keď ho strojnásobí, nech potom ide na živý účet zo svojimi peniazmi. No ani demo nezaručí úspech, pretože iné sú emócie pri virtuálnych peniazoch a iné sú pri vlastných.
Hlavne nech si nedáva vysokú páku, najlepšie žiadnu páku!!!
Samozrejme držím palce kamoške, nech je úspešná.
No príprav si suché uteráky na jej slzy😢
@marco88 Dakujem za radu..vieš ona najskôr bola na demo účte 2 týždne, teraz už ide so svojimi peniazmi. Podla toho čo som v článku čitala tak nie 100 € ale 150 € vráža do obchodu, čo je minimum, ale už mi často hovorí, že to nič nezarobí a mala byť viac investovať a ja už aj na tých 150 € hovorím že je dosť v začiatkoch..už ked sme pri tom. Ale to je uplne normálne suma 2000 dolarov, aj keby ich mal 3000, ale preboha to je za mesiac a nie že za jeden deň, však kolko naivity musí byť v človeku že uveri všetkemu? :(
@erav Palčková kedysi podporovala trading. Hovorila “pozrite ja som hlúpa do tradingu a dnes som zarobila 500€”
Ona však dostala peniaze od brokera, ktorého propagovala, takže zarobila a mohol jej dať typ na nejaký obchod.
Však možno kamoška uspeje, vraj sú ženy lepšie v tradingu než muži. Nejak to súvisí z emóciami🤷🏻♂️
Tak držím 👍🏻👍🏻
Ale ručníky maj v pohotovosti😉

@erav pozri si videá
https://www.youtube.com/watch?v=xYTrb-U0DpsJak podvodníci využívají psychologii
https://www.youtube.com/watch?v=nxzh1NG1vB8Podvodník se ze mě snaží vytáhnout peníze