Je tu hypotekárny poradca alebo poradkyňa?
dobry vecer,
potrebujem sa spytat na par veci...najdem tu cloveka,ktory pracuje resp.pracoval ako hypoporadca?
dakujem
@monikarachel Zdravim, dalo by sa s Vami este dohodnut na poradenstve?
Ahojte chcem sa spýtať, chceme si kúpiť byt cena 50 000 eur ( + štátny príspevok pre mladých) a ešte 15 000 eur ako spotrebák. Je výhodnejšie ak si zoberieme hypotéku na celú sumu 65000 eur alebo ak to budeme riešiť dvoma úvermi? Mesačný príjem je cca 1100, žiadali by sme s priateľom spolu a bonitu máme dobrú, 1 krát sme mali splátku v omeškaní max 5 dní. Myslíte, že by bolo možné dostať úver?
Ešte by som chcela vedieť, že ako to prebieha pokiaľ si byt kupujem cez hypotéku? Pri žiadosti o hypotéku potrebujem nejakú kúpnu zmluvu alebo musí ísť majiteľka bytu snami do banky? Je aj nejaká určitá lehota.. do kedy musí byť od vybavenia úveru prepísaný byt a takéto veci ?
ďakujem veľmi pekne.
@ivonetta Dobrý deň, na úver by ste sa príjmovo mali kvalifikovať, záleží ale aj na ďalšich okolnostiach. Aby sme vedeli povedať, čo je pre vás najlepšie, bude treba doplniť ešte nejaké informácie a hlavne akú banku ste si zvolili. Hypotéka je vždy lacnejšia ako spotrebný úver bez zabezpečenia. ak to myslíte tak, že vezmete 50000 eur na hypo so ŠPM a 15000 eur hypotéka bez príspevku tu je treba vedieť aká je hodnota zabezpečenia. Napr. jedna banka Vám ak je úver do 70% zabezpečenia poskytne -1% z úroku aj na zvyšnú sumu, v inej banke je výhodnejšie to rozdeliť na 2 úvery, lebo 15000 eur by bolo drahších ak by boli v jednom úvere.
Keď sa kupuje byt cez hypotéku k žiadosti dokladáte návrh kúpnej zmluvy, rezervačnú zmluvu alebo ZoBZ. Dokladá sa aj OP predávajúcej aby sa vypracovali záložné zmluvy. Oba osobne ide do banky len 1x na podpis záložnej zmluvy a v ten deň sa zvyčajne podpisuje aj riadna kúpna zmluva u notára.
Ak by ste vy riešili úver cez hypotékárneho brokera, tiež do banky viete ísť len 1 alebo 2x / podľa banky /.
Banka má lehotu 6 mesiacov od podpisu zmluvy do čerpania a zvyčajne 60 dní od čerpania na prepis bytu na Vás a zápis ťarchy na list vlastníctva. Štátny príspevok Vám banka začne uplatňovať až po splnení týchto 2 podmienok - ťarcha a vlastníctvo.
Keby ste malli akékoľvek otázky napíšte, rada odpoviem a poradím.
Linda
Ahojte. Aj mne by sa momentalne zisiel niekto, kto by mi poradil okolo hypoteky. Ak tu taky niekto je, ozvyte sa mi do ip, dakujem pekne 🙂
kto by chcel poradit v comkolvek treba mi priamo napisat 🙂
@monikarachel este robis v obore? ked som v okoli ba neni problem? alebo poznas tu niekoho ? dik
ahojte 🙂 poznám veľmi symptatického a šikovného hypotekárneho poradcu kto má záujem tomu dám kontakt 🙂
@katkaan to nemyslíte vážne tento blud čo ste mi napísali, milujem poradcov ako ste vy. ja sa poradenstvu venujem 6 rokov a nikdy ba som si nedovolil písať takéto príspevky ako vy katkaan. ešte mi prezradte ktorá banka má v ponuke 0,49%,určite to buáde zaujímať aj ostatných kolegov ktorí tu sú.
A este jedna poznámočka....ano sme platený cez provízny systém presne ako aj maklér ako ste vy.
priatelka vybavila uver 50 000€ statny prispevok pre mladych z urokom 0,05%
@andrej1990l cize tatra banka 🙂 ... da sa aj 0% 🙂
Dobrý večer.chcem pekne poprosiť o radu.s partnerom žijeme v rakusku.chceme si vziať úver na pozemok aj dom.cize 100%hypo úver.som este na materskej .muz ma príjem tých 1500eur mesačne .skusali sme to vo viacerych bankách rakúskych a stale sa vyhovárajú na to ze som na materskej ze to nevychádza a pod.platime dosť vysoký nájom ,mame tri deti.mam sj potvrdenie s prace ze sa tam vrátim.momentalne začínam na 10hodin týždenne aj pracovať.velmi súrne by sme tie peniaze potrebovali nakoľko kde bývame (v jednej dedinke niederostereich)su pozemky ako horúci chlieb a nechceme odtiaľto odísť .ak nam môžete niekto pomôct s vybavením úveru prosim napíšte.dakujem

dobry den hladam sikovneho skuseneho poradcu pracujem v zahranici .