Je tu maminka s jedným dieťaťom, ktorá si brala hypotéku?
Ahojte, je tu nejaka maminka s jednym dietatom, ktora si brala hypoteku? Kolko priblizne vam dali? Povedzme ze v cistom plat okolo 700-800€? Je to vobec realne? Dakujem ☺️
vieš prečo nedostaneš spotrebak? sumy len ťahám z brucha, ide o pointu - napr.byt 100 000, hypo 80 000 so splátkou 300e/mes, spotrebak 20 000 so splátkou 350e/mes - a to preto lebo spotrebak môže byť max na 8 rokov, hypo až na 30 a hypo je na úrovni 1% spotrebak povedzme schvália na 5%... chápes ako to myslím?
Ja som brala ale asi ti veľmi nepomôžem lebo to bolo cca 4 roky dozadu, a menšia suma
Max vyska hypoteky sa pocita ako cisty mesacny prijem krat 96. Je to usmernenie NBS.
s takym prijmom max 50-55 tis. Eur
Mozno by bolo dobre, aby si tlacila na priatela, nech zacne nieco so sebou robit...
Finančného poradcu neplatíš, len si najdi šikovného, lebo aj v tom moze byt veeeeelky rozdiel 😉.
Maximálne úverové zaťaženie v tvojom prípade (700€) je 67 200. Viac v žiadnom prípade nedostaneš. Teraz si od toho odrataj životné minimum na každého člena domácnosti, rezervu z príjmu a reálne ti chvália tak cca 45 000€ max ak budeš mať šťastie
Dakujem zeny
No neviem kde si to pozerala, ale mojmu synovi dali 50 tis. to bol strop na čo mal šancu. Podotýkam príjem má 1200 v čistom
Spotrebny uver je na max 8 rokov co znamena pri vyssej sume vysoku splatku + splatka hypo = nebude postacovat tvoj prijem aj s 1 dietatom
Sama plus dve deti hypo 57tis € a v tej dobe prijem 550€ plus zohladnila banka 100% hodnotu vyzivneho na deti takze ale to 5rokov dozadu....
Ja som brala ako sama s dietatom minuly mesiac hypoteku, ale teda vyssi prijem, a vyssia hypoteka, na investicny byt. Isla som cez financnu poradkynu, ta je platena bankou, teba nic nestoji. Odporucam.
Ja som minulý rok v lete brala hypotéku, žijem s dieťaťom sama a dostala som bez problémov..
@annamalaga no ja s stastna prestastna ale aj tak 5rokov doazdu tiez mam v podstate kombinovanu hypo+spotrebak ale splatka vsetko ok ...uprimne teraz pri dnesnych cenach neviem asi by som dokazala kupit garaz 😂😂
Ja som brala sama s 2 detmi ale polovicu tvojej sumy. Myslim ze v takej vyske a s takym prijmom ti nedaju taku hypo vysoku. Mozno max. 50 tisic
Skusim toho poradcu, tych 10% by mozno nebol taky problem vyplatit
Ak rátam, že máte príjem 750€ v čistom tak vám maximálne hypotéka vyjde okolo 55.000 až 60.000€. Možno ak by ste mali VŠ, dlhodobo prácu na TPP a kupovali prvé bývanie, možno by ste v SLSP vedeli dostať 90% financovanie a v tom prípade by ste sa vedeli hýbať aj okolo 65.000€.
Je to z toho dôvodu, že síce vám z príjmu 750€ vychádza limit na hypotéku cez 70.000€ ale maximálna mesačná splátka vás nepustí mať hypotéku 56.000€ a spotrebný úver alebo medziúver/stavebný úver 14.000€.
Riešením je navýšiť príjem (nadčasy, bonusy, dohoda so šéfom, pridanie diét ak máte tú možnosť), pridať spolužiadateľa, založiť ďalšiu nehnuteľnosť (zvýši vám to limit o niekoľko tisíc eur) alebo si nájsť lacnejšiu nehnuteľnosť.
@annamalaga príjem bol vyšší od autorky príspevku o cca 300€, ale mala som aj tých spomínaných 10% úspor.
Ja som si tak brala,ale to bolo aj takých 7r.dozadu.Vtedy som kupovala byt,za 63000€.Mala som finančnú poradkyňu, ktorá vedela v tom chodiť a mala aj známosti v bankách.Brala som vtedy aj spotrebný a robilo sa to vtedy tak súčasne,aby jedna banka,nevedela o druhej.Neskor som úvery zlúčila a znížila aj splátky.

Boze ako mozu byt zeny taketo zakerne 🙏🏻 A to vam nenapadlo ze priatel moze mat nejake dlhy a nechceme obaja aby siahli na byt ak by sa NEDAJBOZE nieco stalo? To hned musi byt pod papucou a podobne?