Je v poriadku míňať 150 EUR mesačne na koníček?
Ahojte, rada malujem. Na farby, stetcne,platna a pod miniem aj 150 eur mesacne. Mavam vycitky, lebo obrazy nepredavam alebo co, cize je to vyslovene len konicek. Je to podla Vas vela? Manzel ma podporuje, je dolezite vraj mat konicek (psychohygiena 😄) no aj tak mam vycitky, ze radsej nieco detom som mohla kupit. Ale samozrejme, ze im nic nechyba, zarabame tak uplne normalne priemerne, lizing, hypoteku splacame. Ide mi len o Vas nazor 😅 ci mam mat vycitky, resp vy mate nejaky drahsi konicek?
Na dnesne pomery normalna cena. Niekto taku sumu prefajcí a nepozastavuje sa.... preco by si sa ty mala obhajovat nad umeleckym tvorenim
Pokial to neohrozi vas rozpocet a nebudete skrz to nic stradat, tak je to uuuplne v poriadku. Deti ti casom vyrastu, treba mat vlastne konicky, najst si v niecom "vasen" a starat sa o seba. Ked tu citam ako niektori ludia nemaju ziadne konicky a ani ich nic nezaujima je mi smutno, ze co to je za premarneny zivot. Ja si tiez doprajem investovat do konickov, robi mi to radost a to je hlavne 🙂.
Zle je nemat ziadne konicky. 150€/mes je v pohode (len doprava/palivo vikendovych vyletnikov po Slovensku/blizkom zahranici 2-3x do mesiaca je priblizne tolko). Mozno to skus oprimalizovat webshopovymi nakupmi vacsieho mnozstva tych materialov.
Pokiaľ to nie je na úkor iných (dôležitejsich) veci, kľudne míňaj. Ja dávam na koníčky tiež 150, možno viac... Je to pre mňa veľmi dôležité, no nie natoľko aby som napr nemala z čoho zaplatiť nájom.. Ale pokiaľ máte všetko po platené a ostane ti, kľudne maluj ďalej 🙂
Tiež mám koníček, kde dávam € (radšej to nepočítam), ale teda okrem mňa má z toho osoh aj moja rodina a okolie. Mala som aj koníček výroba handmade výrobkov, ale to už robím iba pre svoju spotrebu, nakoľko je tým trh presýtený. A čo budeš robiť s tými obrazmi ak ich nepredáš. Nemám teda celkom predstavu koľko obrazov za rok vytvoríš. Inak je to krásny koníček ...
@misulka22 chcem 😄 a aky??
@lienka.7 neviem, to fakt takto prehlad nemam, obcas nieco do garaze si kupi, nieco ked majstruje, do fitka permanentka a tak rozne...a preco sa pytas?
Dievča moje zlaté, užívaj si svoj koníček. Ja ťa chápem, sama mám viac koníčkov. Ak ťa manžel podporuje, vychádza vám, tak prečo nie? Pre porovnanie "koníček" fajčenie pri spotrebe jednej krabičky denne vyjde cca 170 euro pri cene 5.60 E za krabičku. A fajčiari sa nezhrýzajú výčitkami, či by radšej nemali dať peniaze do rodiny, deťom...
ak mas strechu nad hlavou, zbytocne neberies uver a nejeye cely mesiac suche rozky nevidim na tom nic zle
Pokiaľ si to vieš zaplatiť ,je to tvoja vec, každopádne skús to hodiť niekde na net možno aj predas pokiaľ je to pekné , mohlo by sa ti pár eur vrátiť
Ja tiež rekreačne maľujem a kupujem farby atď v Tedi, pár základných farieb kúpim v Ševte, ale nevidím tam rozdiel, len mám taký lepší pocit😃
150€ mesačne nie je vôbec nutné minúť, vyskúšaj..
V Tedi nedáš za tubu 7€, ale 1€..
Zvierata a vystavy so psami. Uz ked kupujem krmivo,tak sa pytam ci nemozem platit oblickou 😅
@kuchynka15 a mas pravdu 😄 dakujem 🙏
Skús ponúknuť maľby na Sashe trebárs. A už nebudeš mať výčitky. Ale je krásne hoby
Mas krasne hobby. A ked sa s manzelom zhodnete, tak nemas co riesit. Ja tiez investujem vela do maliarskych potrieb, pre deti.
Nemaj vycitky. Peniaze si mame uzivat a nie ich pouzivat len na prezivanie. Psychohygiena a mat koníček je velmi dôležite.
Ak vám to nechýba v rozpočte tak je to v poriadku, veď sú oveľa a neporovnateľne finančne náročnejšie koníčky, ale ako človek, ktorý tiež voľnozáujmovo maľuje sa musím zo zvedavosti spýtať a vôbec to nevnímaj negatívne, nemyslím to tak, len ma zaujíma 🙂 - na čo konkrétne minieš 150e?
To je otazka, na ktoru odpoved zalezi od prijmu...ak mas plat 1000e,je to dost, Ale ak manžel dobré zarába a vychádza vám to a nie je problém že vieš napriek tomu vždy mesačne nejakú podobnu sumu aj ušetriť, tak je to v poriadku
Nie je to v poriadku, podľa mňa, keď zarábate priemerne. Ale ak to váš rozpočet nenaruší a v pohode ostane aj na šetrenie, dovolenku, koníčky pre ostatných členov rodiny, potom je to ok.
Ja mam tiez podobne drahy ,,konicek" chovam morciatka. Tak je to dost ale clovek si predsa moze dovolit aj urobit radost 😉🙂
@larinka552 morcata stoja tolko? Asi nie
@katrin21 styri morcata. Granule, seno, vitamin C, cerstva zelenina (tej zjedia na kila), podstielka Asan, hobliny, podlozky a paska, vonny prasok proti zapachu, sem tam domcek alebo vybavenie klietky, sem tam veterinar. 100- 150 eur mesacne urcite. Presne to vsak nemam spocitane.
No neviem píšeš o tom jak keby si minimálne mala stajnu plnu koni😂, sak co kresli si ked chces a mas nato🙂

Tiež mám koníčky a dávam do nich oveľa viac ako 150/mesiac 😄. Čiže za mňa ok.