Je vhodné opýtať sa nájomcu o zníženie ceny počas skúškového?

27. nov 2022

Ahojte, chcem sa vás opýtať aký máte na to názor. Som študentka VŠ bývam v podnájme teda v izbe, kde sme tri, ale celkovo tam býva asi ďalších 6-10 ľudí na dome. Nastala mi taká situácia že všetky skúšky budem mať porobené už v decembri a semester mi začína v pólke februára. Bolo by vhodné sa opýtať nájomcu, či by mi aspoň znížil cenu za január a februar, keďže tam vôbec nebude?

catch22a
27. nov 2022

blbost podla mna

nikol789
27. nov 2022

Aj podľa mna blbosť.... zaujímať ho to nemusí vôbec

martinka13
27. nov 2022

Opýtať sa môžeš, ale predpokladám ze nájom ste dohodli minimálne na školský rok. Takže nevidím zníženie reálne. Nie je jeho problém, že tam nebudeš.

zuzu003
27. nov 2022

Najomca si ty. Predpokladam, ze vlastnik je prenajimatel. Nie je vecou prenajimatela, ci sa budes v predmete najmu zdrzovat, ale vylucne tvojou vecou. Najom ti z tohto dovodu urcite neznizi.

basska_b
27. nov 2022

Hmm, toto asi nepojde. Ono, tie usetrene energie su malicky zlomok najomneho. Pri prenajimani ide o nehnutelnost ako taku, jej opotrebenie, zdroj prijmu prenajimatela, pripadne splacany uver. Ja som takto bola mimo cely jul-august, domaca, ktora na byte byvala tiez, najprv cosi ze mozem dat o 50 eur menej, ale tusim sme to potom nechali tak, lebo zacala frflat, ze by si tam mohla dakoho ineho najst... nemali sme zmluvu, kedze slo o izbu.

autor
27. nov 2022

@zuzu003 pardon to bol preklep ako on je prenajímateľ

syslik81
27. nov 2022

iste ze je to blbost ... jemu je jedno ci tam si alebo nie ..najomne mas dane

prasiatko30
27. nov 2022

skor sa skus dohodnut so spolubyvajúcimi ako s prenajímatelom - prípadne nájst niekoho kto by potreboval prenájom prave na tie dva mesiace - ale to sa ti nemusí hodit, lebo predpokladám, ze tam budes mat stále tvoje veci a tvoju postel

evkamotka
27. nov 2022

Chapem tvoju pointu, no nevidim to ruzovo. Z pohladu najomcu-cena je dohodnuta, ak ti je vysoka, najdi si lacnejsie. Nik ta nenuti tam nebyt

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prasiatko30
27. nov 2022

@elizabet173 aj to moze byt problem

luliu
27. nov 2022

Takto to nefunguje, tvoje skúškové nikoho nezaujíma. Platiť musíš plnú cenu

svetlonos
27. nov 2022

Ahoj a vitaj v realite zivota! Ked by si platila najom ako uz pracujuca, ci uver v banke - tak ani vlastnika nehnutelnosti, ani banku nezaujima, ze budes cele keto odcestovana. Tvoj problem. Ako vlastnik nepranajima nikto nehnutelnosti z dobrosrdecnosti a ked nan zrazu nemas, tak povie v pohode nabuduce. Tak to v zivote nefunguje.

qetka
27. nov 2022

mna sa pytali moji najomnici, ci im neznizim najom za 2 tyzdne, kedy budu na dovolenke. Kukala som ako puk, ze veru nie. Ja ten byt predsa na dva tyzdne nemozem prenajat nikomu inemu. Vravim im, ze energie predsa uctujeme podla realnej spotreby, cize usetria co neminu vodu. Bolo to v lete, cize kurenie neusetrili.

janka_266
27. nov 2022

Samozrejme, že nie, ani na intraku nie je skuskove obdobie zadarmo 🤣veď keď nechcete platiť, tak sa vysťahuje a od marca
Hľadajte nový byt.

michal711
27. nov 2022

Musíš vyjednávať manželka bola v podnájme v BA a počas korony pracovala z domu na HO dohodla sa s majiteľom že mu bude platiť polovičné nájomné a on súhlasil 🙂 tiež neverila že to prejde a vidíš nemal s tým problém

liljana
27. nov 2022

Skus, za pokus nic nedas.

bluka2
27. nov 2022

Tak to je normálne, že ľudia v bytoch niekedy sú a niekedy nie sú predsa 😁 neplatí sa podľa toho

bluka2
27. nov 2022

@michal711 wow, a on tam supol medzitým nejakého iného človeka alebo proste filantrop?

michal711
28. nov 2022

@bluka2 nie nie nikoho tam nesupol . Jemu to bolo akosi jedno nemal čas sa starať o ten byt ona bola v stvoizbaku ešte s jednou babou a platila mesačne 200€

autor
28. nov 2022

@michal711
Tento prenajímateľ zevraj znížil ceny pre niekoho počas korony keď tam neboli vôbec . Preto mi to napadlo že keď tam nebudem cely ten január tak by to bolo fajn sa aspoň opýtať. Aj keď aom sa nasťahovala v pôjde mesiaca tak som zaplatila iba za tu polku . Hlavne býva tam dalších 10 ľudí ktorý to využívajú, energie atd.. a ja keď tam nebudem na tej izbe vôbec tak by to bolo fajn aspoň niečo menej platiť .

joannita
28. nov 2022

Autorka skusit to mozes, za opytanie nic nedas. Ja by som ti ale neznizila.
A co sa tyka corony ako pises ty a este niekto tu.... Pocas korony bola uplne ina situacia. Prenajinatelia boli radi ze maju aspon niekoho kto plati, ceny najmu vtedy sli sialene dole. Takze vtedy je logicke ze suhlasil.
Teraz je ale po najmoch velky dopyt kedze hypoteky su malo dostupne a prenajimatelia si mozu vyberat najomcov.