Je výhodné prejsť z VŠZP do Dôvery?
Ahojte, od začiatku som vo VŠZP a dostala som správu od svojho finančníka že aby som prestúpila do Dôvery. Viem, že hlavne to asi chce kvôli jeho provízii. Len sa chcem spýtať, na výhody alebo nevýhody. U doktora som zatiaľ nikdy žiadny problém nemala so všeobecnou, ani čo sa týka čakacej doby. Preplatky, alebo nejake výhody nevyužívam, lebo nemám kvôli čomu. Pýtam sa na reálne skúsenosti, ak ste niekto prestupili a podobne. Ďakujem za všetky rady 🙂
@anonym_autor nechcem malovat certa, nikomu nic zle neprajem samozrejme, ale pri rakovine som pocula VSZP. Tazko povedat, ako pise prva prispievatielka, kym si zdrava, je to jedno.
Pri rôznych ochoreniach je najlepšie mať VŠZP. Mám biologickú liečbu na reumu, bez nej mám extrémne prejavy reumy. A beztak mi ju najskôr zamietli, a až po odvolaní schválili - ale len vďaka skvelému lekárovi, ktorý o to proste bojoval.
Muž ma bio liečbu a práve dôvera mu ju bez problémov schválila. Ja som mala v minulosti dosť závazne problémy a VŠZP mi nechcela schváliť liečbu tak som prešla do dôvery a ostala som v nej.
Kym si zdrava je vyhodnejsia sukromna- dovera, union a jej , pozlatkove benefity( elektricke zybne kefky....). No ked pride vazna diagnoza tak uz maju problem. Asi si treba overit u svojich lekarov u koho su zazmluvneny.
@anonym_autor pokiaľ sú ľudia zdravý, sú v rôznych poisťovniach, ale dôjde na chorobu všetci utekajú do Všzp ...
Ja som tento rok absolvovala biologickú liečbu a od narodenia som v Všzp, lekár mi povedal, keby som inde bol by problém.
@anonym_autor presne tak, chce mať plus pre seba , nie pre teba..... štátna má záruky, ostatné lákajú na malé benefity....preto zostávam v jednej a neskáčem
@anonym_autor pokiaľ sú ľudia zdravý, sú v rôznych poisťovniach, ale dôjde na chorobu všetci utekajú do Všzp ...
Ja som tento rok absolvovala biologickú liečbu a od narodenia som v Všzp, lekár mi povedal, keby som inde bol by problém.
@anonym_1cdba9 👍👍👍
@anonym_autor u nas bol jedine problem s koznou doktorkou, resp. s plastickou chirurgiou, ze na vybratie znamienka muzovi posuvali termin 3/4 roka a malo mu to najnovsie vyjst na jun na vyberanie - na chrbte 🫣. No tak sme poprosili znamu, aby nam vybavila s lekarkou rovno a dalo sa v aprili. Ze keby mal Union, ma termin hned...🙄.
Ale prestupovat kvoli tomu nejdeme, inde nebol problem. Kazda poistovna ma nieco...
@anonym_autor u nas bol jedine problem s koznou doktorkou, resp. s plastickou chirurgiou, ze na vybratie znamienka muzovi posuvali termin 3/4 roka a malo mu to najnovsie vyjst na jun na vyberanie - na chrbte 🫣. No tak sme poprosili znamu, aby nam vybavila s lekarkou rovno a dalo sa v aprili. Ze keby mal Union, ma termin hned...🙄.
Ale prestupovat kvoli tomu nejdeme, inde nebol problem. Kazda poistovna ma nieco...
@anonym_9d7f0c ja kebyze mam taketo, volim sukromne,aby islo cim skor von, u normalnych lekaroch sa vzdy dlho caka.
Ale inac divne, ze robia rozdiel medzi poistovanmi, to je fakt sila, co pises.
@anonym_autor Kým si zdravá, je to jedno. Ja mám napríklad len biologickú liečbu na migrénu a bola som v Dôvere. Ale skvelá Dôvera mi to zamietla. Na radu neurologičky som prešla do všeobecnej poisťovne a tí mi to schválili. Bavíme sa o sume niečo málo cez 1000 eur na tri mesiace.
@anonym_a42c30
@anonym_223f6a no vidíte baby a mne schválili absolútne hneď bez problémov.
@anonym_autor ja mám v poslednej dobe dosť zdravotných problémov a viackrát mi doktori povedali, že dobre že mám dôveru, všzp by mi to nepreplatila.
Jedná sa o zlomeniny a následné rehabilitácie a aj bohužiaľ rakovinu
To je asi tazkopovedat, záleží, či si zdravá alebo máš nejaké závazné alebo chronické ochorenie. Aké vyšetrenia, liečbu, operácie potrebuješ. Ja napríklad som od svojich 20 v súkromnej poisťovní a viem, že keby som vo VšZP, tak s mojou diagnózou, ak by som potreboval zákrok ku koncu roka, tak by som sa ho nedočkal, lebo sú vyčerpané limity a musel by som čakať. Takto sa k starostlivosti dostanem keď potrebujem. Už sa mi to stalo dva krát, že bol treba termín a padla otázka poisťovne, tak mi termín bol daný ešte na december ak by som vo VšZP, tak mozem zabudnúť a trápiť sa ďalej.
@anonym_autor ano je to vyhodne byt mimo VšZP v Dôvere alebo v Unione, zrazu neplatim za vyšetrenia na pristrojoch, u zubara menej miniem a vzdy dostanem prijemne benefity, VšZP je ta najhorsia zdravotna poisťovna ako celý tento zazmrdovaný štát, možno aj tam úraduje nenažraný syn Richtera z Čistého dňa.
@anonym_9d7f0c na vybratie znamienka, a ešte na chrbte, potreboval plastického chirurga? To načo?
Ďakujem vám krásne 😊 ja som zas od niektorých ľudí počula, že tým že sú súkromné hlavne teda Dôvera, tak že vraj keď ide o chorobu vážnejšiu a drahšiu, tak sa snaží z toho "vykľučkovať". Ale to je zase len to, že som počula. Celý život som vo VŠZP, a minulý rok mi odtiaľ prišiel aj preplatok a to prvý raz 😅
Ďakujem vám krásne 😊 ja som zas od niektorých ľudí počula, že tým že sú súkromné hlavne teda Dôvera, tak že vraj keď ide o chorobu vážnejšiu a drahšiu, tak sa snaží z toho "vykľučkovať". Ale to je zase len to, že som počula. Celý život som vo VŠZP, a minulý rok mi odtiaľ prišiel aj preplatok a to prvý raz 😅
@anonym_autor preplatok by ti prišiel aj z inej poisťovne, to zas je iný princíp.
Moj syn po narodení bol operovany a teraz 6 r je po 3 operáciách srdca a este nas čaka jedna ( umelá chlopňa) a vtedy pri prvej mi dr z DKC v BA povedal ze si mam dat vszp a nemeniť ju pretoze ostatne poisťovne mozu mat problem a nezaručuje sa za ne tak aby sme nemali v budúcnosti problemy . Vsetci mame vszp a nemenila by som po pravde . A aj ked nam volali z konkurenčných poisťovni a povedala som im o diagnózach syna tak nas o prestupe uz nepresviedčali.

@anonym_autor Kým si zdravá, je to jedno. Ja mám napríklad len biologickú liečbu na migrénu a bola som v Dôvere. Ale skvelá Dôvera mi to zamietla. Na radu neurologičky som prešla do všeobecnej poisťovne a tí mi to schválili. Bavíme sa o sume niečo málo cez 1000 eur na tri mesiace.